Κακάο ρόφημα

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Eirinaki, 25.11.12

Περιγραφή

Απολαύστε το ζεστό ή κρύο!!

Κακάο ρόφημα
photo: july88

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. νερό
  • 3 φλ.τσ. γάλα
  • λιγη βανίλια (προεραιτικά)
  • λίγη σαντιγύ (προεραιτικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ροφήματα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα
Φτιάχνει: 4 φλυτζάνια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 1' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 2' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Για ζεστό κακάo:

  1. Βράζετε μαζί το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό επι 2' ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε εώς ότου ζεσταθεί.
  3. Ρίχνετε αν θέλετε λίγη βανίλια.

 

Για παγωμένο κακάο:

  1. Ετοιμάζετε το κακάο όπως περιγράφεται παραπάνω.
  2. Το σερβίρετε μέσα σε ποτήρια με πάγο και ρίχνετε σε κάθε ποτήρι απο μια κουταλιά κρέμα σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Όπου φλ.τσ. : φλυτζάνια τσαγιού

Η συνταγή είναι της Χ.Παραδείση!

Σχετικές συνταγές

Δημιουργικό πρωινό Δημιουργικό πρωινό
4.5
       
       
(2)
Ρόφημα κακάο αρωματικό Ρόφημα κακάο αρωματικό
4.5294
       
       
(17)
Ζεστή σοκολάτα Ζεστή σοκολάτα
4.8333
       
       
(6)

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-11-12  
    πιστευω πως θα ναι αρκετα γλυκο 1 φλυτζανι κακαο με 1 κ. σούπας ζαχαρη. ειδικα αφου το κυριο μερος ειναι γαλα. παντως το κακαο ειναι οτι πρεπει για το κρυο!!!
    #
    Σχόλιο από Senda990, 27-11-12  
    Το κακάο είναι άγλυκο και πικρό από τη φύση του. Προσωπικά θεωρώ ότι 1 κουταλιά -κοφτή κιόλας- ζάχαρη είναι μια χαρά. Αλλά ανάλογα τα γούστα...
    #
    Σχόλιο από july88, 4-12-12  
    Πολύ γευστικό σαν σοκολάτα...

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-11-12  
    πιστευω πως θα ναι αρκετα γλυκο 1 φλυτζανι κακαο με 1 κ. σούπας ζαχαρη. ειδικα αφου το κυριο μερος ειναι γαλα. παντως το κακαο ειναι οτι πρεπει για το κρυο!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 4-12-12  
    Πολύ γευστικό σαν σοκολάτα...

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Senda990, 27-11-12  
    Το κακάο είναι άγλυκο και πικρό από τη φύση του. Προσωπικά θεωρώ ότι 1 κουταλιά -κοφτή κιόλας- ζάχαρη είναι μια χαρά. Αλλά ανάλογα τα γούστα...

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    λικέρ-ροφήματα
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa