Καλαμαράκια γεμιστά και πατάτες γιαχνί
Νηστίσιμο και απίστευτα γευστικό πιάτο που μου βγήκε σε μια στιγμή εμπνευσης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε στο ρύζι να ρίξετε και ένα κύβο λαχανικών.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και χωρίζουμε τον κορμό από τα πλοκάμια.
-
2
Κόβουμε τα πλοκάμια μικρά μικρά κομματάκια.
-
3
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ένα ξερό κρεμμύδι, τη μία σκελίδα σκόρδο, το χλωρό κρεμμύδι τα πλοκάμια και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι και το διπλάσιο απο το ρύζι νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί όλο το νερό.
-
5
Γεμίζουμε τα καλάμαρια με το ρύζι, τα κλείνουμε με τις οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
-
6
Κόβουμε τις πατάτες φούρνου σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε μέσα το δεύτερο κρεμμύδι, τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη ντομάτα και τη πιπεριά και ανακατεύουμε.
-
7
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί μαζι με τα καλαμάρια, ρίχνουμε ελαιόλαδο πελτέ ντομάτας και νεράκι ίσα ίσα να σκεπάσει τις πατατούλες.
-
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)