κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμαράκια γεμιστά και πατάτες γιαχνί
Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Νηστίσιμο και απίστευτα γευστικό πιάτο που μου βγήκε σε μια στιγμή εμπνευσης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε στο ρύζι να ρίξετε και ένα κύβο λαχανικών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 10-15 καλαμάρια
  2. 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
  3. 2 κρεμμύδια ξερά
  4. 1 κρεμμυδάκι χλωρό
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 μικρή πιπεριά
  7. 5-6 πατάτες
  8. πελτέ ντομάτας
  9. ελαιόλαδο
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. οδοντογλυφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και χωρίζουμε τον κορμό από τα πλοκάμια.

  2. 2

    Κόβουμε τα πλοκάμια μικρά μικρά κομματάκια.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ένα ξερό κρεμμύδι, τη μία σκελίδα σκόρδο, το χλωρό κρεμμύδι τα πλοκάμια και αλατοπιπερώνουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι και το διπλάσιο απο το ρύζι νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί όλο το νερό.

  5. 5

    Γεμίζουμε τα καλάμαρια με το ρύζι, τα κλείνουμε με τις οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

  6. 6

    Κόβουμε τις πατάτες φούρνου σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε μέσα το δεύτερο κρεμμύδι, τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη ντομάτα και τη πιπεριά και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί μαζι με τα καλαμάρια, ρίχνουμε ελαιόλαδο πελτέ ντομάτας και νεράκι ίσα ίσα να σκεπάσει τις πατατούλες.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Πράγματι γευστικό. Να σου πω την αλήθεια βρήκαμε τις πατάτες ναι μεν εύγευστες πλην όμως περιττές. Το καλαμαράκι με το ρύζι είναι υπερ-αρκετό και δεν μας πολυ-ταίριαξε με πατάτες. Στο ρυζάκι έβαλα και κύβο λαχανικών και ήταν πολύ καλό.Να πω ακόμη ότι το ρύζι δεν το άφησα να βράσει, απλά να πάρει μία βράση παραμένοντας σκληρό πριν γεμίσω τα καλαμαράκια.

Από

Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ