Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Bαθμολογία: 4.8475
       
 
59 ψήφοι
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 10.03.09
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά μαιντανό
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πολτό ή μια κονσέρβα έτοιμη σάλτσα
  • Λάδι
  • Αλάτι,πιπέρι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύνετε τα καλαμαράκια, χωρίστε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήστε το σώμα ολόκληρο. Αφαιρέστε τα πτερύγια. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια,τα πτερύγια,το μαιντανό και τον άνηθο και λιώστε το σκόρδο.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πτερύγια σε 5 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύοντας σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαιντανό, άνηθο, ταμπάσκο και σκόρδο. Ρίξτε 100 ml. ζωμό και λίγο αλάτι, βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Μοιράστε το μείγμα μέσα στις σακούλες (ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, 200 ml. ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαιντανό, άνηθο και ταμπάσκο.Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ βάζω περισσότερο ρύζι, γίνεται πιο πολύ γέμιση και ρίχνω χύμα και στην κατσαρόλα. Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή και νηστήσιμη.

 

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το ρύζι και τα μπαχαρικά,
  • χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών χωρίς γλουτένη,
  • και σιγουρευτείτε για τον τοματοπολτό (αν δεν είναι σπιτικός).

Σχετικές συνταγές

    113 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μαρίτσα, 11-3-09  
    NTINA Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!
    ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ.
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-09  
    Για να σου πω την αλήθεια Μαρίτσα μου δεν το έχω δοκιμάσει έτσι.Θα το δοκιμάσω σίγουρα όμως.Όντως είναι πολύ ωραία και την φτιάχνω συχνά και ειδικά σε περίοδο νηστείας.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Να ρωτήσω κάτι;Όσες φορές ε΄χω προσπαθήσει να φτιάξω γεμιστά καλαμαράκια είναι μια αποτυχία γιατί μαζεύουν πολύ. Υπάρχει κάποιο μυστικό; Η συνταγή μου φαίνεται πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 11-3-09  
    μπραβω τελοια συνταγη την κανει η μαμα μου χρονια τωρα η δικοι στο σπιτι δεν την τρωνε δυστηχως και οταν παω στην μαμα μου βγαζω το αχτι μου χαχχαχαχαχααχα.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-09  
    ΑΡΓΥΡΗ κάποιο μυστικό δεν υπάρχει,μήπως αγοράζεις μικρά καλαμάρια και γι'αυτό σου μαζεύουν? Προσπάθησε να την φτιάξεις με πιο μεγάλα και βάλε πιο πολύ γέμιση μέσα.Όχι όμως να γεμίσει τελείως γιατί το ρύζι φουσκώνει και θα σου σχιστούν.Καρλίτα καλά κάνεις και πας στην μαμά σου και την τρώς, είναι όντως πολύ ωραία συνταγή.Εγώ όταν την φτιάχνω τρώω όλο το φαγητό σχεδόν μόνη μου ο άντρας μου μόνο ένα πιάτο προλαβαίνει και τρώει.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΙΤΑΡΙ, 11-3-09  
    polu wraia syntagh thn kanw kai egw apo thn giagia mou me liges paralages dokimaste kai basiliko mesa einai teleia
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 16-3-09  
    Λοιπόν...Λοιπόν...Λοιπόν .Εφτιαξα τα καλαμαράκια και χάλασα τη δίαιτά μου γιατί τα έφαγα σχεδόν όλα . Να σας πω τώρα τα εξής : ΄Εβαλα μεγάλα καλαμαράκια ( θράψαλα ) ΄Εβαλα και κουκουνάρι ( 50 γρ.) . Τα αράδιασα σε ένα πυρέξ και τα σκέπασα με δυο ντομάτες κομένες στρογγυλές φέτες για να μην ξεραθούν . ΄Εβαλα και τη γέμιση που είχε περισέψει χύμα στο πυρέξ . ΥΠΕΡΟΧΑ .Αααααααα τα πηρουνάκια .Πέντε .
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-3-09  
    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσε!!!ΜΑΝΙΤΑΡΙ όταν την ξαναφτιάξω θα βάλω και βασιλικό,σίγουρα θα παίρνει πολύ ωραία γεύση και άρωμα.
    Πρασινομάτα και'συ καλά το σκέφτηκες και έβαλες κουκουνάρι.Υπάρχουν τελικά χίλια δυο πράγματα που μπορείς να βάλεις σε μια συνταγή και να γίνει πολύ πιο ωραία!!!!
    #
    Σχόλιο από kollhth, 30-3-09  
    Την έκανα κι εγώ την Κυριακή και ομολογώ ότι εξεπλάγην με την νοστιμιά!! Ηταν πολύ πρωτότυπο πιάτο για μας!! δεν έβαλα όμως σάλτσα ντομάτας, νομίζω ότι ήταν καλύτερο έτσι!! Και στο φούρνο πρέπει να είναι πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 30-3-09  
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ kollhth!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 4-9-09  
    Τα έφτιαξα χτες, πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Αντί για ταμπάσκο έβαλα σαφράν, βγήκε καλό! Ο μόνος λόγος που βάζω 4 πηρούνια, είναι γιατί παιδεύτηκα πολύ στο γέμισμα (ήταν μικρά τα άτιμα και όλο μου έφευγαν από τα χέρια..!) :-)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-9-09  
    Σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Eviherk.Και μ'ένα με παιδεύουν όταν είναι πολύ μικρά γι'αυτό κοιτάω να αγοράζω λίγο πιο μεγάλα....
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 12-10-09  
    πεντε πιρουνακια για την συνταγη σου Ντινα.. Ομως εκανα μια παραλαγη. τα εβαλα στην χυτρα γιατι τα καλαμαρια ηταν μεγαλα κ φρεσκα κ φοβηθηκα μηπως ειναι σκληρα. Αλλα αυτα λιωναν κ ηταν λουκουμι.Ντινα οικογενιακος σε ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου Κοντέσσα Μαρία,χαίρομαι που σας άρεσε οικογενειακώς!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 20-10-09  
    Πολύ νόστιμο πιάτο! Εκανα κάποιες παραλλαγες: ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΖΩΜΟ ΟΥΤΕ ΤΑΜΠΑΣΚΟ! ΕΒΑΛΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΜΑΡο, ΛΙΓΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ! ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ. Την επόμενη φορά θα τα κάνω στην κατσαρόλα να τα δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ stroumfita για τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 31-10-09  
    Ντινα ειναι ενα απο τα καλυτερα φαγητα που το φτιαχνουμε παντα με φρεσκο καλαμαρι ντοπιο Αμβρακικου.
    εγω προσθεσα στο μιγμα της γεμισης την τριμενη ντοματα λιγο καροτο τριμενο και ψιλοκομενες πιπεριες κοκινες και πρασινες,και στερεωσα τα κεφαλια του καλαμαριου στο σωμα του με οδοντογλυφιδες ετσι ωστε να τα σερβιρουμε ολοκληρα και να φαινονται ομορφα στο πιατο μας,δες τις φωτο που σου εβαλα.
    Μπραβο σου λοιπον τα αξιζει τα 5 πηρουνακια και οσοι δεν τα εχετε δοκιμασει ετσι καντετο δεν ξερετε τι χανετε,αλλωστε δεν ειναι δυσκολο φαγητο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 31-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ Γκόλφω μου για τα καλά σου λόγια.Κι'εμένα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.Πιπεριές δεν είχα σκεφτεί να βάλω και μου αρέσουν πολύ.Οταν τα ξαναφτιάξω θα βάλω σίγουρα.Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες!!!
    #
    Σχόλιο από littlefairy, 24-11-09  
    Έξτιαξα τη συνταγή αντικαθηστώντας τον άνηθο με βασιλικό και προσθέτοντας και λίγα κουκουνάρια. Επίσης, πρόσθεσα λίγο ζωμό περισσότερο γιατί το ρύζι "κράταγε" αρκετά. Κατά τα άλλα μπορώ να πω ΤΕΛΕΙΑ συνταγή!!! Κρίμα που έχει μόνο μέχρι 5 πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 24-11-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ littlefairy για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    99 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-09  
    Για να σου πω την αλήθεια Μαρίτσα μου δεν το έχω δοκιμάσει έτσι.Θα το δοκιμάσω σίγουρα όμως.Όντως είναι πολύ ωραία και την φτιάχνω συχνά και ειδικά σε περίοδο νηστείας.
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 11-3-09  
    μπραβω τελοια συνταγη την κανει η μαμα μου χρονια τωρα η δικοι στο σπιτι δεν την τρωνε δυστηχως και οταν παω στην μαμα μου βγαζω το αχτι μου χαχχαχαχαχααχα.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-3-09  
    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσε!!!ΜΑΝΙΤΑΡΙ όταν την ξαναφτιάξω θα βάλω και βασιλικό,σίγουρα θα παίρνει πολύ ωραία γεύση και άρωμα.
    Πρασινομάτα και'συ καλά το σκέφτηκες και έβαλες κουκουνάρι.Υπάρχουν τελικά χίλια δυο πράγματα που μπορείς να βάλεις σε μια συνταγή και να γίνει πολύ πιο ωραία!!!!
    #
    Σχόλιο από kollhth, 30-3-09  
    Την έκανα κι εγώ την Κυριακή και ομολογώ ότι εξεπλάγην με την νοστιμιά!! Ηταν πολύ πρωτότυπο πιάτο για μας!! δεν έβαλα όμως σάλτσα ντομάτας, νομίζω ότι ήταν καλύτερο έτσι!! Και στο φούρνο πρέπει να είναι πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 30-3-09  
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ kollhth!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 4-9-09  
    Τα έφτιαξα χτες, πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Αντί για ταμπάσκο έβαλα σαφράν, βγήκε καλό! Ο μόνος λόγος που βάζω 4 πηρούνια, είναι γιατί παιδεύτηκα πολύ στο γέμισμα (ήταν μικρά τα άτιμα και όλο μου έφευγαν από τα χέρια..!) :-)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-9-09  
    Σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Eviherk.Και μ'ένα με παιδεύουν όταν είναι πολύ μικρά γι'αυτό κοιτάω να αγοράζω λίγο πιο μεγάλα....
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου Κοντέσσα Μαρία,χαίρομαι που σας άρεσε οικογενειακώς!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ stroumfita για τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 31-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ Γκόλφω μου για τα καλά σου λόγια.Κι'εμένα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.Πιπεριές δεν είχα σκεφτεί να βάλω και μου αρέσουν πολύ.Οταν τα ξαναφτιάξω θα βάλω σίγουρα.Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες!!!
    #
    Σχόλιο από littlefairy, 24-11-09  
    Έξτιαξα τη συνταγή αντικαθηστώντας τον άνηθο με βασιλικό και προσθέτοντας και λίγα κουκουνάρια. Επίσης, πρόσθεσα λίγο ζωμό περισσότερο γιατί το ρύζι "κράταγε" αρκετά. Κατά τα άλλα μπορώ να πω ΤΕΛΕΙΑ συνταγή!!! Κρίμα που έχει μόνο μέχρι 5 πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 24-11-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ littlefairy για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από evita_v, 24-1-10  
    Νοστιμότατη συνταγή! Και να φανταστείς οτι το συγκεκριμένο φαγητό δεν ήθελα ούτε να το μυρίσω παλιά! Τώρα όμως την αδειάσμε την κατσαρόλα στο πι και φι! Α, να πω επίσης σε όποιον/α χρησιμοποιεί χύτρα ταχύτητας όπως εγώ, να το αφήσει το φαγητό 15' και όχι παραπάνω (απο τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα εννοείται και χαμηλώνουμε τη φωτιά). Εγώ το άφησα 20' και μου άρπαξε λιγάκι απο κάτω. Την επόμενη φορα θα ξέρω ;)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 25-1-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ evita_v για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου.Και μ'ένα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-1-10  
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 2-2-10  
    Είναι πολύ νόστιμη συνταγή μόνο που την φτιάχνω λίγο διαφορετικά. Δεν χρησιμοποιώ ζωμό αλλά νερο και απο αρωματικά βάζω μονο μαιντανό. Επίσης σωτάρω απο την αρχή και τα πλοκάμια και τα πτερύγια. Τέλος αντί για κατσαρόλα χρησιμοποιώ και εγώ ταψί. Την τελευταία φορά γέμισα ενα καλαμάρι με φέτα και πιπέρι και το έβαλα μαζι με τα άλλα στο φούρνο... Έγινε εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 16-2-10  
    Ένα θα πω.....πρώτα προτίμησαν να ορμήξουν στο συγκεκριμένο πιάτο...και μετά στα λοιπά θαλασσινά!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-2-10  
    Σας ευχαριστώ, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από gianakis, 16-2-10  
    bravo mara!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 16-2-10  
    Ειναι ενα πιατο νοστιμοτατο,και εχω παρα πολυ καιρο να το φτιαξω,μπραβο Ντινα που ανεβασες τη συνταγη,συντομα θα βαλω και φωτο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Να ρωτήσω κάτι;Όσες φορές ε΄χω προσπαθήσει να φτιάξω γεμιστά καλαμαράκια είναι μια αποτυχία γιατί μαζεύουν πολύ. Υπάρχει κάποιο μυστικό; Η συνταγή μου φαίνεται πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-3-09  
    ΑΡΓΥΡΗ κάποιο μυστικό δεν υπάρχει,μήπως αγοράζεις μικρά καλαμάρια και γι'αυτό σου μαζεύουν? Προσπάθησε να την φτιάξεις με πιο μεγάλα και βάλε πιο πολύ γέμιση μέσα.Όχι όμως να γεμίσει τελείως γιατί το ρύζι φουσκώνει και θα σου σχιστούν.Καρλίτα καλά κάνεις και πας στην μαμά σου και την τρώς, είναι όντως πολύ ωραία συνταγή.Εγώ όταν την φτιάχνω τρώω όλο το φαγητό σχεδόν μόνη μου ο άντρας μου μόνο ένα πιάτο προλαβαίνει και τρώει.
    #
    Σχόλιο από zoran, 28-10-13  
    Ωχχχ, ερώτηση και είμαι στο στάδιο που πλένω τα καλαμαράκια τώρα! Εαν θέλω να κάνω παραπάνω ρύζι, πέραν αυτού που θα βάλω για τη γέμιση των καλαμαριών, πότε το βάζω;
    Να βάλω όσο ρύζι θέλω για γέμιση και απλά όσο περισσέψει να το έχω για extra? Δεν γίνεται νιανιά εάν βράζει τόση ώρα;
    Κάποιος να μου πεί γρήγορα... καίγομαι!!!!
    :(
    #
    Σχόλιο από zoran, 28-10-13  
    Ντίνα φανταστικό σαν γεύση αλλά θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί ίσως εγώ δεν έκανα κάτι σωστά
    1. Δεν πέτυχα το ρύζι της γέμισης μέσα στα καλαμάρια. Έγινε νιανιά και μπετόν, όχι δηλαδή σπυρωτό. Υπάρχει τρόπος να το κάνω σπυρωτό το ρύζι αυτό της γέμισης;
    2. Μπορεί να γίνει ένα update στο σημείο "βάζω χύμα κι άλλο ρύζι"; Καλό θα ήταν να γίνει αναφορά στο πότε γίνεται η πρόσθεση του ρυζιού και εάν προσθέτει κανείς νερό και πόσο; Εγώ συνέχεια προσέθετα, επειδή ήτανε στο όριο για να κολλήσει.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-10-13  
    zoran σε ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία σου.Αμα θέλεις το ρύζι σπυρωτό πρέπει να πάρεις ρύζι σπυρωτό και όχι αυτό που είναι για γεμιστά.Εσύ τι ρύζι έβαλες?Εγώ φτιάχνω περισσότερη γέμιση και αυτό που περισσεύει το βάζω χύμα από τη αρχή.Νερό βάζω συνέχεια γιατί το ρύζι ρουφάει νερό και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει.Πιστεύω να σε βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από zoran, 28-10-13  
    Έβαλα ρύζι Καρολίνα όπως γράφεις στη συνταγή! Αλήθεια ποιό είναι κατάλληλο για να γίνει σπυρωτό;
    Για το χύμα που λες από την αρχή που το βάζεις δεν γίνεται υπερβολικά μαλακό το ρύζι σου; Το συγκεκριμένο εγώ το έβαλα χύμα αλλά κανά 10λεπτό πριν κατεβάσω το φαγητό από τη φωτιά. Δεν ήταν άσχημο απλώς αυτό της γέμισης με χάλασε που είχε γίνει όλο μια μάζα μέσα στο καλαμάρι!
    http://imageshack.us/photo/my-images/208/vf1j.jpg/

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Μαρίτσα, 11-3-09  
    NTINA Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!
    ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ.
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΙΤΑΡΙ, 11-3-09  
    polu wraia syntagh thn kanw kai egw apo thn giagia mou me liges paralages dokimaste kai basiliko mesa einai teleia
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 16-3-09  
    Λοιπόν...Λοιπόν...Λοιπόν .Εφτιαξα τα καλαμαράκια και χάλασα τη δίαιτά μου γιατί τα έφαγα σχεδόν όλα . Να σας πω τώρα τα εξής : ΄Εβαλα μεγάλα καλαμαράκια ( θράψαλα ) ΄Εβαλα και κουκουνάρι ( 50 γρ.) . Τα αράδιασα σε ένα πυρέξ και τα σκέπασα με δυο ντομάτες κομένες στρογγυλές φέτες για να μην ξεραθούν . ΄Εβαλα και τη γέμιση που είχε περισέψει χύμα στο πυρέξ . ΥΠΕΡΟΧΑ .Αααααααα τα πηρουνάκια .Πέντε .
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 12-10-09  
    πεντε πιρουνακια για την συνταγη σου Ντινα.. Ομως εκανα μια παραλαγη. τα εβαλα στην χυτρα γιατι τα καλαμαρια ηταν μεγαλα κ φρεσκα κ φοβηθηκα μηπως ειναι σκληρα. Αλλα αυτα λιωναν κ ηταν λουκουμι.Ντινα οικογενιακος σε ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 20-10-09  
    Πολύ νόστιμο πιάτο! Εκανα κάποιες παραλλαγες: ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΖΩΜΟ ΟΥΤΕ ΤΑΜΠΑΣΚΟ! ΕΒΑΛΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΜΑΡο, ΛΙΓΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ! ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ. Την επόμενη φορά θα τα κάνω στην κατσαρόλα να τα δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 31-10-09  
    Ντινα ειναι ενα απο τα καλυτερα φαγητα που το φτιαχνουμε παντα με φρεσκο καλαμαρι ντοπιο Αμβρακικου.
    εγω προσθεσα στο μιγμα της γεμισης την τριμενη ντοματα λιγο καροτο τριμενο και ψιλοκομενες πιπεριες κοκινες και πρασινες,και στερεωσα τα κεφαλια του καλαμαριου στο σωμα του με οδοντογλυφιδες ετσι ωστε να τα σερβιρουμε ολοκληρα και να φαινονται ομορφα στο πιατο μας,δες τις φωτο που σου εβαλα.
    Μπραβο σου λοιπον τα αξιζει τα 5 πηρουνακια και οσοι δεν τα εχετε δοκιμασει ετσι καντετο δεν ξερετε τι χανετε,αλλωστε δεν ειναι δυσκολο φαγητο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από katerinoula86, 4-3-11  
    poly kalh h syntagh...apla egw den evala tampasko,giati den eixa. s'euxaristoume poly!!
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 8-3-11  
    όλα τα λεφτά η συνταγή. εμείς την κάνουμε με τις εξείς παραλαγές.
    1. δυστυχώς όχι ταμπάσκο γιατί τρώει και το νιάνιαρο μαζί μας και δε το θέλει, οπότε προσθέτουμε στο πιάτο
    2. το ρύζι βάζουμε μπλου ροζ ή αρπόριο
    3. δε βάζουμε ζωμό λαχανικών αλλά δυόσμο και βασιλικό ( κατα προτίμηση φρέσμο)
    4. επίσης πάντα μα πάντα βάζω τοματούλα ώριμη, ξεφλουδισμένη και περασμένη στο μούλτι αλλά ποτέ ποτέ τοματοπελτέ ( ιδιοτροπίες είναι αυτές).
    Οπως και να έχει είναι τέλεια συνταγή και απο σένα και μετά θα βάζουμε πάντα μα πάντα κρασάκι μέσα,, κάνει διαφορά!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της lixoudia
    THALASSINA
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou