Καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι και ρύζι
Για τους λάτρεις των θαλασσινών με εναλλακτικούς τρόπους.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.
-
2
Πάμε να ετοιμάσουμε την γέμιση.
-
3
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε.
-
4
Ρίχνουμε και τα πλοκάμια μέσα και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
-
5
Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι και μετά από 10΄ το ρύζι, αφού πρώτα το πλύνουμε.
-
6
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄περίπου ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
-
7
Όταν ετοιμαστεί η γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει.
-
8
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι.
-
9
Ρίχνουμε 2 -3 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, να πιούν το ζουμί τους και να μείνουν μόνο με το λάδι.
Σχόλια (4)