Καλαμαράκια γιαχνί

Bαθμολογία: 4.6774
       
 
31 ψήφοι
λωξαντρα, 28.02.09

Περιγραφή

Ενας διαφορετικος τροπος αν βαρεθηκατε να μαγειρευετε τα καλαμαρακια μονο με ρυζι

Καλαμαράκια γιαχνί
photo: Στέφη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κ. καλαμαρακια
  • 5-6 κρεμμυδια ξερα μεγαλα
  • 1/ 2 φλ ελαιολαδο
  • 1 φλ. ντοματοχυμο
  • 3-4 κοκους πιπερι
  • 1 δαφνοφυλλο
  • αλατι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε τα καλαμαρακια και τ΄αφηνουμε στην ακρη
  2. Καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια στη μεση και σε φετες
  3. Τα ριχνουμε σε τηγανι με λιγο νερακι και τ΄αφηνουμε να αχνιστουν και να μαλακωσουν
  4. Στη κατσαρολα που θα μαγειρεψουμε ζεσταινουμε το λαδι, ριχνουμε τα καλαμαρακια και τα σωταρουμε λιγο σε μετρια φωτια
  5. Ριχνουμε τα κρεμυδια που εχουμε αχνισει, τα πιπερια, το δαφνοφυλλο και το ντοματοχυμο και αλατι,
  6. Αν χρειαστει προσθετουμε πολυ λιγο νερο
  7. Μαγειρευουμε το φαγητο μας σε σιγανη φωτια, καλα σκεπασμενο, οταν γινουν τα καλαμαρακια ειναι ετοιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Γινεται πιο ωραιο αν παρουμε φρεσκα καλαμαρακια, επισης γινεται και με σουπιες

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Nanna, 7-3-09  
    Έσωσες το φαγητό μιας εργένισσας, την ώρα που ήταν κλειστά τα σούπερ μάρκετ. Είχα κάτι καλαμαράκια στην κατάψυξη και η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, οπότε κατάφερα να φτιάξω με τα ελάχιστα υλικά που είχα σπίτι ένα κανονικό φαγητό!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 11-3-09  
    λωξάντρα μου μπράβο για το νοστιμότατο φαγητάκι σου.Η κορούλα μου που γενικά είναι κακόφαγο παιδί μου ζήτησε να της ξαναβάλω,έκανα τον σταυρό μου που έφαγε. Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό γιατί δεν είχαν στραγγίσει πολύν καλά τα καλαμαράκια.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Να ρωτήσω κάτι; Όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω γεμιστά καλαμαράκια είναι μια αποτυχία γιατί μαζεύουν πολύ. Υπάρχει κάποιο μυστικό; Η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    Αργυρή,θα πρέπει τα καλαμαράκια σου να είναι αρκετά μεγάλα.Επίσης μπορείς πρώτα να τα ζεματίσεις.Έτσι θα ξέρεις πόσο θα μαζέψουνε και την ποσότητα ρυζιού που θα πρέπι να χρησιμοποιήσεις.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    καλέ ξέχασα τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 11-3-09  
    κοριτσια ευχαριστω για τους ψηφους...αργυρη σ΄αυτο το φαι δε τα γεμιζουμε με το κρεμμυδι,τα κοβεις αν θες σε ροδελες και τα ριχνεις στη κατσαρολα με τα κρεμμυδια, δεν το εγραψα γιατι συνηθως περνω μικρα καλαμαρακια...για γεμιστα παρε τα πολυ μεγαλα βαλε στα 2/3 γεμιση με ρυζι,και τα κλεινεις με οδοντογλυφιδα ,εγω τα ψηνω στο φουρνο με σαλτσα και νερακι,τα σκεπαζω με αλουμ/χαρτο και δεν ανοιγουν
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Ευχαριστώ και τις δύο σας για τις συμβουλές. Όσο για την συνταγή, μπορώ να καταλάβω το αποτέλεσμα, οπότε..
    #
    Σχόλιο από Tania, 11-3-09  
    Γεια σου κι απο μένα Λωξάντρα!
    Τοφαγητακι αυτο ειναι απο τα αγαπημένα μου εότε με καλαμαρακια είτε με σουπιές κ το κάν ωσυχνα με πιλάφι.
    Η μονη διαφορά οτι εγω βάζω 5 κρεμμύδια στο 1 κιλο θαλασινα. Γούστα ειναι αυτα βέβαια! Παντως ειναι πολύ νόστιμο φαγητό!
    #
    Σχόλιο από Ρήνη, 15-4-09  
    Είναι εξαιρετική συνταγή. Την κάνω κι εγώ. Σβήνω τα καλαμαράκια με μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί. Και μετά ρίχνω τα κρεμμύδια. Όπως όμως και να μαγειρεύεται είναι νόστιμη και σχετικά γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 15-4-09  
    Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ :-)
    Πεντανόστιμο φαγητό και κατά σύμπτωση το έφτιαξα σήμερα.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 28-4-09  
    Νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό Λωξάνδρα!!! Η δε σαλτσούλα του ενδείκνυται για "γευστικές βουτιές" από ζεστό φρυγανισμένο σκορδόψωμο!
    Μμμ εξοχα!
    Πρωταγωνίστησε στο σημερινό μας τραπέζι, με ροζέ κρασί,
    "ΑΚΑΚΙΕΣ"
    Ονομασία Προέλευσης Αμύνταιο
    2007
    Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 28-4-09  
    κοριτσια, σας ευχαριστω για τα σχολια, και παντα επιτυχια στα φαγητα σας!!
    #
    Σχόλιο από EleniSymi, 4-8-09  
    Ουάου! Όντως εύκολο, γρήγορο και από το τίποτα!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-8-09  
    Νόστιμο και εύκολο φαγητό είτε γίνει με καλαμαράκια είτε με σουπιές.Η σαλτσούλα δε είναι όλα τα λεφτά..ψωμί να έχεις να βουτάς.
    #
    Σχόλιο από νικουλα, 11-9-09  
    ειναι τελειο το φτιαχνει και η πεθερα μου και το εχω φαει θα το φτιαξω και εγω
    #
    Σχόλιο από magdoul1, 19-2-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή,πεντανόστιμη!!! ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 7-3-10  
    Έβαλα το μισό κρεμμύδι και ιδού πως βαθμολόγησε η οικογένεια :)
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-4-10  
    Με λίγα υλικά και λίγο κόπο(αν τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα)έχουμε ένα νοστιμότατο φαγητό!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από julia2007, 2-10-10  
    Εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή. Ωραία και απλή γεύση. Μπράβο και ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας..
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 17-12-10  
    Πρόσθεσα πατατουλες, καροτακι και σελινο....Δεν μπορω να σας περιγραψω τι μουρλια φαγητο εγινε!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Nanna, 7-3-09  
    Έσωσες το φαγητό μιας εργένισσας, την ώρα που ήταν κλειστά τα σούπερ μάρκετ. Είχα κάτι καλαμαράκια στην κατάψυξη και η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, οπότε κατάφερα να φτιάξω με τα ελάχιστα υλικά που είχα σπίτι ένα κανονικό φαγητό!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 11-3-09  
    λωξάντρα μου μπράβο για το νοστιμότατο φαγητάκι σου.Η κορούλα μου που γενικά είναι κακόφαγο παιδί μου ζήτησε να της ξαναβάλω,έκανα τον σταυρό μου που έφαγε. Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό γιατί δεν είχαν στραγγίσει πολύν καλά τα καλαμαράκια.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    καλέ ξέχασα τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 15-4-09  
    Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ :-)
    Πεντανόστιμο φαγητό και κατά σύμπτωση το έφτιαξα σήμερα.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 28-4-09  
    Νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό Λωξάνδρα!!! Η δε σαλτσούλα του ενδείκνυται για "γευστικές βουτιές" από ζεστό φρυγανισμένο σκορδόψωμο!
    Μμμ εξοχα!
    Πρωταγωνίστησε στο σημερινό μας τραπέζι, με ροζέ κρασί,
    "ΑΚΑΚΙΕΣ"
    Ονομασία Προέλευσης Αμύνταιο
    2007
    Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 28-4-09  
    κοριτσια, σας ευχαριστω για τα σχολια, και παντα επιτυχια στα φαγητα σας!!
    #
    Σχόλιο από EleniSymi, 4-8-09  
    Ουάου! Όντως εύκολο, γρήγορο και από το τίποτα!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-8-09  
    Νόστιμο και εύκολο φαγητό είτε γίνει με καλαμαράκια είτε με σουπιές.Η σαλτσούλα δε είναι όλα τα λεφτά..ψωμί να έχεις να βουτάς.
    #
    Σχόλιο από νικουλα, 11-9-09  
    ειναι τελειο το φτιαχνει και η πεθερα μου και το εχω φαει θα το φτιαξω και εγω
    #
    Σχόλιο από magdoul1, 19-2-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή,πεντανόστιμη!!! ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 7-3-10  
    Έβαλα το μισό κρεμμύδι και ιδού πως βαθμολόγησε η οικογένεια :)
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-4-10  
    Με λίγα υλικά και λίγο κόπο(αν τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα)έχουμε ένα νοστιμότατο φαγητό!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από julia2007, 2-10-10  
    Εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή. Ωραία και απλή γεύση. Μπράβο και ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας..
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 17-12-10  
    Πρόσθεσα πατατουλες, καροτακι και σελινο....Δεν μπορω να σας περιγραψω τι μουρλια φαγητο εγινε!!!!
    #
    Σχόλιο από elenimavro, 29-12-10  
    Απλά υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-3-11  
    Νόστιμο φαγητό, πρόσθεσα και μια ιδέα ούζο για έξτρα άρωμα.
    #
    Σχόλιο από ΓιουσουΦ, 17-4-11  
    Άψογα! Μπράβο! Θα τα φτιάξω πάλι μέσα στη Μ.Εβδομάδα. Μας άρεσαν πολύ! Να σημειώσω ότι έτριψα φρέσκια ντομάτα και πρόσθεσα λίγο πουμαρό. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από somi085, 31-10-11  
    #
    Σχόλιο από marianakiii, 3-12-11  
    ειναι τελειαααα!!!!!!!!!!! και πανευκολη!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-12-11  
    όμορφο και ελαφρύ φαγάκι. βρήκα τη δάφνη εξαιρετική
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Να ρωτήσω κάτι; Όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω γεμιστά καλαμαράκια είναι μια αποτυχία γιατί μαζεύουν πολύ. Υπάρχει κάποιο μυστικό; Η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    Αργυρή,θα πρέπει τα καλαμαράκια σου να είναι αρκετά μεγάλα.Επίσης μπορείς πρώτα να τα ζεματίσεις.Έτσι θα ξέρεις πόσο θα μαζέψουνε και την ποσότητα ρυζιού που θα πρέπι να χρησιμοποιήσεις.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 11-3-09  
    κοριτσια ευχαριστω για τους ψηφους...αργυρη σ΄αυτο το φαι δε τα γεμιζουμε με το κρεμμυδι,τα κοβεις αν θες σε ροδελες και τα ριχνεις στη κατσαρολα με τα κρεμμυδια, δεν το εγραψα γιατι συνηθως περνω μικρα καλαμαρακια...για γεμιστα παρε τα πολυ μεγαλα βαλε στα 2/3 γεμιση με ρυζι,και τα κλεινεις με οδοντογλυφιδα ,εγω τα ψηνω στο φουρνο με σαλτσα και νερακι,τα σκεπαζω με αλουμ/χαρτο και δεν ανοιγουν
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 11-3-09  
    Ευχαριστώ και τις δύο σας για τις συμβουλές. Όσο για την συνταγή, μπορώ να καταλάβω το αποτέλεσμα, οπότε..

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Tania, 11-3-09  
    Γεια σου κι απο μένα Λωξάντρα!
    Τοφαγητακι αυτο ειναι απο τα αγαπημένα μου εότε με καλαμαρακια είτε με σουπιές κ το κάν ωσυχνα με πιλάφι.
    Η μονη διαφορά οτι εγω βάζω 5 κρεμμύδια στο 1 κιλο θαλασινα. Γούστα ειναι αυτα βέβαια! Παντως ειναι πολύ νόστιμο φαγητό!
    #
    Σχόλιο από Ρήνη, 15-4-09  
    Είναι εξαιρετική συνταγή. Την κάνω κι εγώ. Σβήνω τα καλαμαράκια με μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί. Και μετά ρίχνω τα κρεμμύδια. Όπως όμως και να μαγειρεύεται είναι νόστιμη και σχετικά γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από skelida, 2-10-12  
    Καταπληκτικη η συνταγη σου! Η σαλτσα ειναι και για βουτες αν κι εγω τα συνοδευσα με πατατες...Εξαιρετικο! Εβαλα και λιγο μπαχαρι και κανελα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Θαλασσινά-ψάρια
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Θαλασσινοί μεζέδες.
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    fagita essen
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia100