κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμαράκια κρασάτα με ρύζι
dimitra2011
dimitra2011 @cook_8487563
ioannina,greece

Αυτήν τη συνταγή την δοκίμασα πρώτη φορά στη λέσχη του πανεπιστημίου και ξετρελάθηκα! Αποφάσισα λοιπόν να την δοκιμάσω στο σπίτι και μετά να την μοιραστώ με το αγαπημένο μου φόρουμ.. Ιδανική για αυτούς που αγαπούν τα καλαμαράκια..

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται απαραιτήτως με σπυρωτό ρυζάκι..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
2-3 άτομα
  1. 1 κονσέρβα καλαμαράκια
  2. 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  3. λίγο ελαιόλαδο
  4. 2 ποτήρια νερό
  5. αλάτι
  6. λίγο πιπέρι
  7. 1 δαφνόφυλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε το ζουμί της κονσέρβας.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.

  3. 3

    Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα καλαμαράκια και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση.

  5. 5

    Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την δάφνη και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του.

  6. 6

    Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.

  7. 7

    Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

annageo
annageo @cook_8484535
Dimitra, κι εγώ έτσι τα φτιάχνω τα καλαμαράκια, αλλά προσθέτω και μπόλικα κρεμμύδια. Είναι μια συνταγή μούρλια!!!

Από

dimitra2011
dimitra2011 @cook_8487563
στις
ioannina,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα