Καλαμαράκια κρασάτα με ρύζι
Αυτήν τη συνταγή την δοκίμασα πρώτη φορά στη λέσχη του πανεπιστημίου και ξετρελάθηκα! Αποφάσισα λοιπόν να την δοκιμάσω στο σπίτι και μετά να την μοιραστώ με το αγαπημένο μου φόρουμ.. Ιδανική για αυτούς που αγαπούν τα καλαμαράκια..
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται απαραιτήτως με σπυρωτό ρυζάκι..
Υλικά
-
1 κονσέρβα καλαμαράκια
-
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
-
λίγο ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια νερό
-
αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
1 δαφνόφυλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε το ζουμί της κονσέρβας.
-
2
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
-
3
Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα καλαμαράκια και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση.
-
5
Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την δάφνη και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του.
-
6
Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
-
7
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Σχόλια (7)