κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμαράκια με ελιές και μάραθο
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Για την Καθαρά Δευτέρα είναι ό,τι πρέπει.

Λίγα μυστικά ακόμα

χαμηλών υδατανθράκων

Αυτό το φαγητό γίνετε και με σουπιές με την μόνη διαφορά ότι βάζουμε πιο πολύ μάραθο και σβήνουμε τις σουπιές με 1 ποτήρι κρασί. Αυτό το φαγητό αν καταφέρετε να το ψήσετε χωρίς να βάλετε καθόλου νερό είναι απίστευτη η γεύση του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 8 καλαμαράκια θράψαλα
  2. 2 ξερά κρεμμύδια
  3. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 ματσάκι μάραθο
  5. 1/2 κιλό ελιές
  6. 4 ντομάτες φρέσκες
  7. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια τα πλένουμε καλά και στην συνέχεια τα κόβουμε. (Σε μέγεθος που εσείς θέλετε).

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) ενώ βάζουμε και το λάδι. Τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να βγάλουν τα νερά τους. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο χοντροκομμένο και τις ελιές αφού πρώτα τις έχουμε ξεβράσει 2 φορές για να μην είναι αλμυρές.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα πάλι χοντροκομμένη, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
Ναι, έχει μπει από καιρό η συνταγή "Σουπιές με μάραθο και πρ.ελιές" από gthom...

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά