Καλαμαράκια με ελιές και μάραθο
Για την Καθαρά Δευτέρα είναι ό,τι πρέπει.
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατανθράκων
Αυτό το φαγητό γίνετε και με σουπιές με την μόνη διαφορά ότι βάζουμε πιο πολύ μάραθο και σβήνουμε τις σουπιές με 1 ποτήρι κρασί. Αυτό το φαγητό αν καταφέρετε να το ψήσετε χωρίς να βάλετε καθόλου νερό είναι απίστευτη η γεύση του.
Υλικά
-
8 καλαμαράκια θράψαλα
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι μάραθο
-
1/2 κιλό ελιές
-
4 ντομάτες φρέσκες
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια τα πλένουμε καλά και στην συνέχεια τα κόβουμε. (Σε μέγεθος που εσείς θέλετε).
-
2
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) ενώ βάζουμε και το λάδι. Τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να βγάλουν τα νερά τους. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.
-
3
Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο χοντροκομμένο και τις ελιές αφού πρώτα τις έχουμε ξεβράσει 2 φορές για να μην είναι αλμυρές.
-
4
Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα πάλι χοντροκομμένη, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)