Καλαμαράκια με κονιάκ
Πολύ νόστιμα, πικάντικα καλαμαράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας φρέσκα κρεμμυδάκια και καρότα σε φέτες.
Υλικά
-
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
-
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια ή ντοματάκια
-
2 κρεμμύδια σε φέτες
-
2 σκελ. σκόρδο σε φέτες
-
2 πιπεριές σε μπαστουνάκια
-
2-3 δαφνόφυλλα
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
από 1 κ.γ. γαρύφαλλο, κύμινο, κανέλα
-
1/2 κ.γ. τσίλι
-
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
-
2
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τα καλαμαράκια και αφήνουμε να πιουν το νερό τους.
-
3
Ρίχνουμε το λάδι, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριές να σοταριστούν, σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τις ντομάτες.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα τους και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
-
5
Σερβίρουμε με ρύζι.
Σχόλια (4)