Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά
Καλαμαράκια όλο αρώματα και γεύσεις!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα στο gourmed.gr πρόσθεσα κάποια μυρωδικά ακόμη εγώ και το αποτέλεσμα γευστικότατο!!
Υλικά
-
1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
-
1/2 ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1/2 μαρούλι μεγάλο ή 1 μικρό
-
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
-
3 ντομάτες σε κυβάκια
-
3-4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
-
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
-
1 φλ. λάδι
-
ξύσμα λεμονιού, έβαλα από δύο λεμόνια
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, νεροβράζουμε με ξύδι για 10 λεπτά τα καλαμαράκια,αυτό το κάνω για να φύγει η βαριά μυρωδιά τους.
-
2
Τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα,τα βάζουμε σε πυρέξ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τρίβουμε απάνω το ψωμί.
-
3
Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνουμε το φαγητό μας.
-
4
Ψήνουμε στους 200β.για 45'μια ώρα περίπου. Προσέχουμε να μην ψηθούν πολύ γιατί σκληραίνουν!!
Σχόλια (3)