Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
  2. 2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα ή χυμός από 1 λεμόνι*
  3. Αλεύρι κίτρινο
  4. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ' ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15'-20'. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε τα λάδια και τα αφήνουμε να κάψουν.

  3. 3

    Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

  4. 4

    Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.

  5. 5

    Αντί για μαγειρική σόδα ή χυμό λεμονιού, μπορούμε να τα βάλουμε σ' ένα μπολ με 150 ml μπύρα και να τα αφήσουμε για 30'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Spookie
Spookie @Spookie
Έκανα λοιπόν κάτι πολύ πετυχημένο και δεν ξέπλυμα την σόδα και τα τηγάνισα έτσι 🤣 έγιναν κάτι υπέροχα πίκρα καλαμαράκια μουρλια. Απτά νεύρα μου που τα χάλασα λόγω βλακείας κάθησα και έφαγα οσα άντεξε το στομάχι μου 😭

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα