Καλαμαράκια τηγανητά
Μύρισε θάλασσα!
#κούλουμα
Υλικά
-
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
-
2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα ή χυμός από 1 λεμόνι*
-
Αλεύρι κίτρινο
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ' ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15'-20'. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
-
2
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε τα λάδια και τα αφήνουμε να κάψουν.
-
3
Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
-
4
Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.
-
5
Αντί για μαγειρική σόδα ή χυμό λεμονιού, μπορούμε να τα βάλουμε σ' ένα μπολ με 150 ml μπύρα και να τα αφήσουμε για 30'.
Σχόλια (9)