panagiota017
panagiota017 @cook_8475665
,ΕΛΛΑΔΑ

Από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας, και νηστίσιμο και διαίτης γι΄ αυτούς που προσέχουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι το φαγητό να ψηθεί σε πυρέξ με καπάκι για να μην ξεροψηθούν τα καλαμαράκια!!! Αν δεν προσθέσετε δυόσμο, αλλάζει η γεύση αλλά αυτό είναι θέμα γούστου!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 5-6 καλαμάρια μεγάλα
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  3. 2 πιπεριές κόκκινες
  4. 2 πιπεριές κίτρινες
  5. 2 πιπεριές πράσινες
  6. 2 πιπεριές πορτοκαλί
  7. 3 σκελίδες σκόρδο
  8. 4 κ.σ. ψιλοκομμένο ντοματάκι ή 3 κ.σ. πάστα ντομάτας
  9. 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  10. 1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. 2 φλ. ρύζι σπυρωτό-τύπου μπλου μπονέτ
  14. 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μέσα κι έξω και χωρίζουμε τα πλοκάμια απο τα υπόλοιπα.

  2. 2

    Κόβουμε και τα πτερύγια, τα πλένουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.

  3. 3

    Πετάμε τα εσωτερικά του καλαμαριού.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι να μαλακώσουν.

  5. 5

    Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και στο τέλος τα μυρωδικά.

  6. 6

    Το βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα, κλείνουμε το στόμιο με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ότι περισσέψει το ρίχνουμε στο πυρέξ γύρω από τα καλαμάρια και το αραιώνουμε με λίγο νερό.

  8. 8

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι εχει γίνει το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.(30 με 40 λεπτά).

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

panagiota017
panagiota017 @cook_8475665
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα