Καλαμάρια Γεμιστά

Bαθμολογία: 4.5
       
 
6 ψήφοι
manioula, 20.10.08
Καλαμάρια Γεμιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/4 κιλού μέτρια καλαμάρια (10-12)
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • μισή κούπα κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίστε και πλύντε τα καλαμάρια.
  2. Ψιλοκόψτε τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
  3. Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι πιπέρι και ανακατέψτε τα, ώσπου να φύγει σχεδόν όλο το νερό.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε με λίγο νερό), το μαϊντανό, την πιπεριά, την κέτσαπ και το καυτερό πιπέρι.
  5. Τρυπήστε μ' ένα σουβλί τα καλαμάρια σε διάφορα σημεία και γεμίστε τα με το μίγμα.
  6. Αραδιάστε τα σ'ένα πυρέξ σκεύος το ένα πλάι στο άλλο.
  7. Προσοχή μην τα παραγεμίσετε γιατί τα καλαμάρια μαζεύουν στο ψήσιμο.
  8. Ανακατέψτε το κρασί με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τα.
  9. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατήσετε στην κατάψυξη.
  10. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου.
  11. Εάν η σάλτσα είναι αραιή βγάλτε τα καλαμάρια με τρυπητή κουταλα βάλτε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
  12. Περιχύστε μ'αυτή τα καλαμάρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα. Συνοδεύστε τα με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το ρύζι και την κέτσαπ,
  • βεβαιωθείτε για τα μπαχαρικά.

 

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από manioula, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 10-3-09  
    Υπεροχα!!Bravo!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 10-3-09  
    ΄Εχω μια απορία . Δε βάζεις καθόλου νερό ; Μόνο με μισή κούπα κρασί θα βράσει το ρύζικαι τα καλαμάρια ; ΄Η θα βγάλουν νερό τα ίδια ; Δεν τα έχω κάνει ποτέ και τώρα με τη νηστεία είπα να το αποφασίσω . Είδα προσθές μια συνταγή στην τηλεόραση που το ρύζι το βάζουν στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και μισοβράζει σχεδόν . Δεν είναι έτσι ;
    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-4-09  
    Εκανα σήμερα τη συνταγή σου και μάλιστα \\r\\nχωρίς λάδι.\\r\\nΔεν έβαλα κρασί και πρόσθεσα άνιθο και μοσχοκάρυδο. Στο ταψί πια έκανα γραμμές με σάλτσα ντομάτας.
    Πρασινομάτα η γέμιση ήταν ζουμερή όταν τα γέμισα. Την γέμιση που περίσεψε με το ζουμί και ένα ποτήρι νερό ακόμα την έριξα στο ταψί χύμα.\\r\\nΜας άρεσαν πολύ!! Έστειλα και τη φωτογραφία για τη συνταγή. :-)
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-4-09  
    Πάρα πολύ νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από xara.v, 6-11-09  
    πολυ ωραια συνταγη,αγορασα καλαμαρια να τα φτιαξω αυριο.θα επιστρεψω με πηρουνακια.αλλα εχω μια απορία πριν τα βαλω στο φουρνο θα πρεπει πρωτα να τα σωταρω με λαδι στην κατσαρολα ? και το ρυζι θα το βρασω πρωτα και μετα να το βάλω στην γεμιση?ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από manioula, 17-11-09  
    ναι xara.v θα τα βάλεις πρώτα στο τηγάνι όπως το λεει στις οδηγίες μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις
    #
    Σχόλιο από Mytilinia, 7-3-10  
    ευχαριστώ για τη συνταγή!την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο λεμόνι γιατί ήταν πολύ για τα γούστα μου!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 19-1-13  
    Ευχαριστούμε για την συνταγή,πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 13-5-14  
    Ανακάλυψα αυτή την συνταγή πέρυσι και τι να σου πω,μας άρεσαν πάρα πολύ και όποτε θέλουμε να φτιάξουμε φαγητό με θαλασσινά πρώτα αυτά σκεφτόμαστε.Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα ο άνηθος,το πιπέρι καγέν και το λευκό κρασί.Επίσης αν δεν χαρακώσω τα καλαμάρια στα πλάγια,δεν ψήνεται το ρύζι που να χτυπιέμαι.Τα κλείνω με οδοντογλυφίδες πάντα και στην παρουσίαση επίσης είναι πολύ πιασάρικο φαγητό .Ευχαριστούμε οικογενειακώς !

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από manioula, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 10-3-09  
    Υπεροχα!!Bravo!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-4-09  
    Πάρα πολύ νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από Mytilinia, 7-3-10  
    ευχαριστώ για τη συνταγή!την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο λεμόνι γιατί ήταν πολύ για τα γούστα μου!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 19-1-13  
    Ευχαριστούμε για την συνταγή,πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 13-5-14  
    Ανακάλυψα αυτή την συνταγή πέρυσι και τι να σου πω,μας άρεσαν πάρα πολύ και όποτε θέλουμε να φτιάξουμε φαγητό με θαλασσινά πρώτα αυτά σκεφτόμαστε.Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα ο άνηθος,το πιπέρι καγέν και το λευκό κρασί.Επίσης αν δεν χαρακώσω τα καλαμάρια στα πλάγια,δεν ψήνεται το ρύζι που να χτυπιέμαι.Τα κλείνω με οδοντογλυφίδες πάντα και στην παρουσίαση επίσης είναι πολύ πιασάρικο φαγητό .Ευχαριστούμε οικογενειακώς !

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 10-3-09  
    ΄Εχω μια απορία . Δε βάζεις καθόλου νερό ; Μόνο με μισή κούπα κρασί θα βράσει το ρύζικαι τα καλαμάρια ; ΄Η θα βγάλουν νερό τα ίδια ; Δεν τα έχω κάνει ποτέ και τώρα με τη νηστεία είπα να το αποφασίσω . Είδα προσθές μια συνταγή στην τηλεόραση που το ρύζι το βάζουν στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και μισοβράζει σχεδόν . Δεν είναι έτσι ;
    #
    Σχόλιο από xara.v, 6-11-09  
    πολυ ωραια συνταγη,αγορασα καλαμαρια να τα φτιαξω αυριο.θα επιστρεψω με πηρουνακια.αλλα εχω μια απορία πριν τα βαλω στο φουρνο θα πρεπει πρωτα να τα σωταρω με λαδι στην κατσαρολα ? και το ρυζι θα το βρασω πρωτα και μετα να το βάλω στην γεμιση?ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από manioula, 17-11-09  
    ναι xara.v θα τα βάλεις πρώτα στο τηγάνι όπως το λεει στις οδηγίες μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-4-09  
    Εκανα σήμερα τη συνταγή σου και μάλιστα \\r\\nχωρίς λάδι.\\r\\nΔεν έβαλα κρασί και πρόσθεσα άνιθο και μοσχοκάρυδο. Στο ταψί πια έκανα γραμμές με σάλτσα ντομάτας.
    Πρασινομάτα η γέμιση ήταν ζουμερή όταν τα γέμισα. Την γέμιση που περίσεψε με το ζουμί και ένα ποτήρι νερό ακόμα την έριξα στο ταψί χύμα.\\r\\nΜας άρεσαν πολύ!! Έστειλα και τη φωτογραφία για τη συνταγή. :-)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Θαλασσινά-ψάρια
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 278 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis