Καλαματιανό παστέλι
Γλυκακι παραδοσιακο για τις μερες της νηστειας και οχι μονο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Οσο περισσοτερο τα δουλευεις με το λαδι τοσο πιο νοστιμα και γυαλιστερα θα γινουν. Το μυστικο ειναι στο χρονο που θα βρασει το μελι για να μη ζαχαρωσει και πετρωσει.
Υλικά
-
1 και 1/2 τσαγιου μελι
-
2 φλυτζανια του τσαγιου σουσαμι
-
λιγο σπορελαιο ή σισαμελαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε το σουσαμι σε ταψακι και σε μετριο φουρνο να καβουρδισθει ελαφρα για 5-10 λεπτα.
-
2
Βαζουμε το μελι σε μια κατσαρολα και το βραζουμε για 3-4 λεπτα, μεχρι να αρχισει να δενει (με το ζεσταμα θα αναλιγωσει πρωτα και με το βρασμο θα ξαναδεσει)
-
3
Προσθετουμε και το σουσαμι και το αφηνουμε να παρει 2-3 βρασεις.
-
4
Οπως ειναι καυτο το αδειαζεις πανω στο μαρμαρο της κουζινας ή σε ταψι που ομως εχεις λαδωσει καλα. Αρχιζεις και δινεις ο,τι σχηματα θες και μεγεθη. Μολις κρυωσουν ελαφρως μπορεις να τα τυλιξεις σε μεμβρανη ή να τα τοποθετησεις σε πλαστικο δοχειο.
Σχόλια (16)