Κάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα

Bαθμολογία: 5
       
 
35 ψήφοι
Sitronella, 06.07.09

Περιγραφή

Ανοίγουμε φύλο ζαχαρόπαστας, ετοιμάζουμε το κέικ μας και το καλύπτουμε με τη ζαχαρόπαστα.

Δείτε τις οδηγίες από το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που διοργανώσαμε.

Κάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διακόσμηση γλυκών
Δυσκολία: Με βίντεο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κέικ μας σε δυο πάτους (ή και περισσότερους ανάλογα με το μέγεθος).
  2. Απλώνουμε λίγη βουτυρόκρεμα στον ένα πάτο και μετά λίγη νουτέλα. Η βουτυρόκρεμα βοηθάει σε αυτό το στάδιο να κλείσουν οι πόροι του κέικ και να μην απορροφήσει τη νουτέλα ή όποια άλλη γέμιση βάλουμε.
  3. Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο πάτο του κέικ.
  4. Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω και γύρω από το κέικ, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και να γίνει λείο.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
  6. Απλώνουμε λίγο νισεστέ στον πάγκο μας και ανοίγουμε το φύλο της ζαχαρόπαστας.
  7. Απλώνουμε πάνω από το κέικ το φύλλο της ζαχαρόπαστας  και το λειαίνουμε με τα χέρια ή με το ειδικό εργαλείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για να καλύψουμε τούρτες που έχουν φτιαχτεί με παντεσπάνι, καθώς και με όποια γέμιση εμείς θέλουμε. Εδώ δείχνουμε απλώς την τεχνική της κάλυψης.

 

Αφού καλυφθει η τούρτα με τη ζαχαρόπαστα, μετά μπορείτε να κάνετε όποια διακόσμηση θέλετε.

 

Μπορείτε να ανοίξετε φύλο με τον κλασικό ξύλινο πλάστη, αλλά ο πλάστης σιλικόνης είναι καλύτερος, δεν αφήνει γραμμές και δεν κολλάει πάνω του η ζαχαρόπαστα.

Σχετικές συνταγές

Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα
4.5833
       
       
(12)
Ζαχαρόπαστα Ζαχαρόπαστα
4.8994
       
       
(308)
Το μαγικό γλάσσο! Το μαγικό γλάσσο!
4.945
       
       
(109)

    86 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mamaka, 6-7-09  
    Μπράβο! Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο. Άντε για να μαθαίνουμε κι εμείς οι πιο άσχετες! Σε ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες οδηγίες!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 7-7-09  
    Ένα μεγάλο μπράβο,για όλη αυτή την καταπληκτική προσπάθεια!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις γνώσεις και την εμπειρία σου Γεωργία,που τόσο απλόχερα μας προσφέρεις!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-7-09  
    Καταπληκτικό το βιντεάκι που μας δείξατε!
    Σας ευχαριστούμε πολύ, για όλα όσα κάνετε!
    Φαίνεται πιο εύκολο έτσι, με τη βουτυρόκρεμα!
    Ερώτηση, όταν βάζουμε τη βουτυρόκρεμα από πάνω, πάει στο ψυγείο και όχι κατάψυξη? Και πόσες ώρες θέλει στην ψύξη?
    Κι άλλη ερώτηση, για μια τούρτα 26 - 28 εκ. πόσες δόσεις βουτυρόκρεμας, θα φτιάξω?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-7-09  
    Μαγείρισσα η τούρτα θα μπει όπως άκουσες στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη. Όπως λέει και η Τράγα αν μπει η τούρτα στην κατάψυξη μετά η υγρασία θα βγει στην ζαχαρόπαστα. Τώρα για τις δόσεις της βουτυρόκρεμας εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Εάν θέλεις απλώς να την καλύψεις γύρω γύρω η μια δόση σου είναι υπερ αρκετή.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-7-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση, θα τη φτιάξω πολύ σύντομα κιόλας!
    #
    Σχόλιο από MarBo, 8-7-09  
    μπραβο παιδια που το ανεβασατε!
    #
    Σχόλιο από lia k, 11-7-09  
    αχ σε ευχαριστω με βοηθησες πολυ!ηθελα φετος στα πρωτα γεννεθλια του γιου μου να κανω μια τουρτα μονη μου γιατι απεχθανομαι τη σαντιγη που βαζουν σε ολες τις τουρτες.ετσι λοιπον θα φτιαξω μια τουτριτσα που θα εχει απο κατω δικο μου παντεσπανι και απο πανω κρεμα σοκολατα,εγω τωρα που θα εχω απο πανω σοκολατα χωρις κεικ και βουτηροκρεμα που αναφερεις εσυ θα υπαρχει προβλημα να βαλω απο πανω την ζαχαροπαστα?και αλλη μια ερωτησουλα.την ζαχαροπαστα και το νισεστε απο που θα τα αγορασω?σε ευχαριστωωωω
    #
    Σχόλιο από lia k, 11-7-09  
    ξεχασα να βαλω πιρουνακια πριν!5 πιρουνακια γιατι σας αξιζει
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-7-09  
    Λια αυτο που θες να φτιαξεις δεν μπορεις να το καλυψεις με ζαχαροπαστα γιατι η ζαχαροπαστα χρειαζεται κατι σταθερο οπως παντεσπανι ή κεικ απο πανω για να μπορει να σταθει καλα! Ζαχαροπαστα μπορεις να φτιαξεις μονη σου, υπαρχει λινκ απο δω για τη συνταγη και νισεστε μπορεις να παρεις απο ολα τα σουπερμαρκετ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-7-09  
    Αντί για νισεστέ, μπορείς να βάλεις και κορν φλάουρ. Δεν έχω ακόμα ξεκαθαρίσει αν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, πάντως κάνουν την ίδια δουλειά πάνω κάτω! (Είδες Τραγί τι πολλά πράγματα που έμαθα?)
    #
    Σχόλιο από Xionia, 12-7-09  
    Πολυ ωραιο το βιντεακι
    να εισαστε καλα
    Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 12-7-09  
    Πολυ ωραια παρουσιαση. Μπραβο!
    Θα ηθελα να ρωτησω τιγινεται μετα. Αφου τελειωσουμε τη καλυψη και διακοσμηση της τουρτας πρεπει να μπει στο ψυγειο φανταζομαι .Η ζαχαροπαστα δεν θα ξεραθει?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-7-09  
    Ναι, ψυγείο μπαίνει στο τέλος. Η ζαχαρόπαστα σκληραίνει και σταθεροποιείται μετά, αλλά κόβεται και τρώγεται πανεύκολα!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-7-09  
    Στο ψυγείο θα τη βάλεις ή τυλιγμένη με μεμβράνη ή θα την τυλίξεις σε πετσέτα ή μέσα σε κουτί ζαχαροπλαστείου. Δεν παθαίνει τίποτα. Σίγουρα δεν ξεραίνεται. Απλώς εάν την αφήσεις ακάλυπτη θα υγρανθεί και θα γυαλίσει.
    #
    Σχόλιο από lia k, 13-7-09  
    σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας τραγα και ναυσικα!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-7-09  
    Ωραίο βίντεο!!
    Όταν φτιάχνω την τούρτα βάζω 3 παντεσπάνια εναλλάξ με γέμιση,μετα την βάζω στο ψυγείο να σφίξει και φτιάχνω την ζαχαρόπαστα,την οποία τοποθετώ πάνω στην παγωμένη γέμιση!!Μια χαρα γίνεται!!
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 14-7-09  
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!
    #
    Σχόλιο από gianna81, 20-7-09  
    ευχαριστουμε παρα πολυ για την βοηθεια.κοριτσια ειστε καταπληκτικεσ.εχο μια ζουζουνα 2 χρονων και τρελενεται για τουρτεσ ελπιζω να την πετυχω
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-7-09  
    Μπράβο καταπληκτικό το βιντεάκι!
    Έτσι μαθένουμε κι εμείς τα μυστικά για να μην μας ξανα συμβούν κάποιες μικρές αποτυχύες που μας είχαν συμβεί στο παρελθόν.
    Μπάβο τράγα μου!
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 3-9-09  
    με δυσκολευει πολυ το ανοιγμα της ζαχαροπαστας με τον πλαστη. Εφτιαξα το μαγικο γλασσο, αλλα ολο μου κολαει στο γυαλινο τραπεζι που την ανοιγω .
    Ενω βαζω συνεχεια ζαχαρη αχνη στο τραπεζι, μου κολαει στο κεντρο η ζαχαροπαστα και δε μπορω να τη σηκωσω και να την απλωσω....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    38 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mamaka, 6-7-09  
    Μπράβο! Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο. Άντε για να μαθαίνουμε κι εμείς οι πιο άσχετες! Σε ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες οδηγίες!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 7-7-09  
    Ένα μεγάλο μπράβο,για όλη αυτή την καταπληκτική προσπάθεια!!!!! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις γνώσεις και την εμπειρία σου Γεωργία,που τόσο απλόχερα μας προσφέρεις!!!
    #
    Σχόλιο από MarBo, 8-7-09  
    μπραβο παιδια που το ανεβασατε!
    #
    Σχόλιο από Xionia, 12-7-09  
    Πολυ ωραιο το βιντεακι
    να εισαστε καλα
    Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-7-09  
    Ωραίο βίντεο!!
    Όταν φτιάχνω την τούρτα βάζω 3 παντεσπάνια εναλλάξ με γέμιση,μετα την βάζω στο ψυγείο να σφίξει και φτιάχνω την ζαχαρόπαστα,την οποία τοποθετώ πάνω στην παγωμένη γέμιση!!Μια χαρα γίνεται!!
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 14-7-09  
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!
    #
    Σχόλιο από gianna81, 20-7-09  
    ευχαριστουμε παρα πολυ για την βοηθεια.κοριτσια ειστε καταπληκτικεσ.εχο μια ζουζουνα 2 χρονων και τρελενεται για τουρτεσ ελπιζω να την πετυχω
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-7-09  
    Μπράβο καταπληκτικό το βιντεάκι!
    Έτσι μαθένουμε κι εμείς τα μυστικά για να μην μας ξανα συμβούν κάποιες μικρές αποτυχύες που μας είχαν συμβεί στο παρελθόν.
    Μπάβο τράγα μου!
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 3-9-09  
    με δυσκολευει πολυ το ανοιγμα της ζαχαροπαστας με τον πλαστη. Εφτιαξα το μαγικο γλασσο, αλλα ολο μου κολαει στο γυαλινο τραπεζι που την ανοιγω .
    Ενω βαζω συνεχεια ζαχαρη αχνη στο τραπεζι, μου κολαει στο κεντρο η ζαχαροπαστα και δε μπορω να τη σηκωσω και να την απλωσω....
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 3-9-09  
    Δοκίμασε να την βάζεις πάνω στο τραπέζι σου λαδόκολλα και να την ανοίγεις επάνω γιατί το γυαλι δεν ειναι ότι καλύτερο για τη ζαχαρόπαστα!
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 3-9-09  
    το φανταστικα οτι το γυαλι ειναι ενα μειον.....
    Την επομενη φορα θα βαλω λαδοκολλα.
    Ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-9-09  
    EFOULAKI επίσης άλλο το μαγικό γλάσο και άλλη η ζαχαρόπαστα. Αν έχεις προβλήματα με το μαγικό γλάσο, καλό είναι να τα γράψεις στην συνταγή, ώστε να σε βοηθήσει και η Vicky. Τώρα αν σου κολλάει η ζαχαρόπαστα, δεν νομίζω πως φταίει μόνο το γυαλί, γιατί κι εγώ στο τραπέζι μου γυαλί έχω. Μήπως χρειάζεται να βάλεις και άλλη άχνη κατά το ζύμωμα. Πρέπει να φτάσει σε ένα σημείο που είναι εύπλαστη αλλά να μην κολλαει στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 7-9-09  
    sitronella....γιατι λες οτι ειναι αλλο το μαγικο γλασσο και αλλη η ζαχαροπαστα? Δηλαδη ποια η διαφορα?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-9-09  
    Efoulaki η Sitro θέλει να σου πει οτι είναι αλλουνού η συνταγή για το μαγικό γλάσσο και δεν μπορεί να σου απαντήσει εκείνη, όπως εγώ δεν μπορώ να απαντήσω για την ζαχαρόπαστα,τόσο απλά. Κατά τα άλλα έχουν την ίδια χρήση, και το ίδιο υπέροχη γεύση, ήμουν διστακτική για την ζαχαρόπαστα, μέχρι που δοκίμασα την εδώ συνταγή και αν μάλιστα βάλεις την βανίλια της wilton είναι ΘΕ-Ι-ΚΗ!
    Τέλος, βάλε περισσότερη ζάχαρη άχνη στο ζύμη ώστε να μην κολλάει στα χέρια σου. Επίσης αν την δουλεύεις πολύ ώρα λόγω της θερμότητας των χεριών κολάει ξανά,επίσης, να ρίχνεις στην επιφάνεια εργασίας κορν-φλάουερ ή νισεστέ, η καλύτερη αναλογία είναι 50%άχνη +50%νισεστέ μέσα σε ένα μαντιλάκι που θα το δέσεις από πάνω και θα ταμπονάρεις την επιφάνεια εργασίας(κολπάκι πρώτο για να μην πέφτει μεγάλη ποσότητα).Αυτά....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-9-09  
    Όπως είπε η Βικυ, έχουν μεν την ίδια χρήση και τα δύο, να καλύπτεις δηλαδή τις τούρτες και να φτιάχνεις σχέδια, αλλά έχουν διαφορετικά υλικά, διαφορετική εκτέλεση και διαφορετική γεύση. Είναι σα να λες πως ο καφές και το κακάο είναι το ίδιο πράγμα, επειδή είναι και τα δύο ροφήματα.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-9-09  
    Πειράζει που εμένα μου αρέσει το ίδιο και ο καφές και το κακάο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-09  
    :) κι εμένα. Έτσι για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είπα πως το ένα είναι πιο νόστιμο από το άλλο. Απλώς εξήγησα πως είναι διαφορετικές συνταγές και άρα καλό είναι να γράφονται οι απορίες στην κάθε μια ξεχωριστά, για να παίρνουμε τις σωστές απαντήσεις και να μην μπερδευόμαστε :)
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-9-09  
    Προσωπικά δεν παρεξηγούμαι, και ειδικά σε θέματα κουζίνας που είναι καθαρά θέμα ουρανίσκου. Και βέβαια, συμφωνώ απόλυτα πως δεν πρέπει να γίνονται σχόλια για συνταγές σε άλλες συνταγές. Μπερδεύονται όσοι διαβάζουν αλλά και κάποιος που έχει την ίδια απορία για την συνταγή δεν θα βρει την απάντηση αν αυτή έχει γραφτεί σε άλλη συνταγή. Οπότε από δω,θα ζητήσω αν γίνεται βέβαια, δεν ξέρω, να μεταφερθούν τα σχολια που αφορούν το Μαγικό Γλάσσο στην θέση τους.
    #
    Σχόλιο από etrian, 9-9-09  
    #
    Σχόλιο από Venea, 14-9-09  
    Την έφτιαξα εχτές σε μια τουρτίτσα και δεν πίστευαν πως η τούρτα δεν ήταν αγοραστή. Θα κοιτάξω να ανεβάσω και photo. Αρχικά είχα κάποιους ενδοιασμούς για την γεύση αλλά τελικά όντως είναι σαν βανίλια υποβρύχιο!! Πέντε πιρουνάκια λοιπον!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    47 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-7-09  
    Καταπληκτικό το βιντεάκι που μας δείξατε!
    Σας ευχαριστούμε πολύ, για όλα όσα κάνετε!
    Φαίνεται πιο εύκολο έτσι, με τη βουτυρόκρεμα!
    Ερώτηση, όταν βάζουμε τη βουτυρόκρεμα από πάνω, πάει στο ψυγείο και όχι κατάψυξη? Και πόσες ώρες θέλει στην ψύξη?
    Κι άλλη ερώτηση, για μια τούρτα 26 - 28 εκ. πόσες δόσεις βουτυρόκρεμας, θα φτιάξω?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-7-09  
    Μαγείρισσα η τούρτα θα μπει όπως άκουσες στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη. Όπως λέει και η Τράγα αν μπει η τούρτα στην κατάψυξη μετά η υγρασία θα βγει στην ζαχαρόπαστα. Τώρα για τις δόσεις της βουτυρόκρεμας εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Εάν θέλεις απλώς να την καλύψεις γύρω γύρω η μια δόση σου είναι υπερ αρκετή.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-7-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση, θα τη φτιάξω πολύ σύντομα κιόλας!
    #
    Σχόλιο από lia k, 11-7-09  
    αχ σε ευχαριστω με βοηθησες πολυ!ηθελα φετος στα πρωτα γεννεθλια του γιου μου να κανω μια τουρτα μονη μου γιατι απεχθανομαι τη σαντιγη που βαζουν σε ολες τις τουρτες.ετσι λοιπον θα φτιαξω μια τουτριτσα που θα εχει απο κατω δικο μου παντεσπανι και απο πανω κρεμα σοκολατα,εγω τωρα που θα εχω απο πανω σοκολατα χωρις κεικ και βουτηροκρεμα που αναφερεις εσυ θα υπαρχει προβλημα να βαλω απο πανω την ζαχαροπαστα?και αλλη μια ερωτησουλα.την ζαχαροπαστα και το νισεστε απο που θα τα αγορασω?σε ευχαριστωωωω
    #
    Σχόλιο από lia k, 11-7-09  
    ξεχασα να βαλω πιρουνακια πριν!5 πιρουνακια γιατι σας αξιζει
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-7-09  
    Λια αυτο που θες να φτιαξεις δεν μπορεις να το καλυψεις με ζαχαροπαστα γιατι η ζαχαροπαστα χρειαζεται κατι σταθερο οπως παντεσπανι ή κεικ απο πανω για να μπορει να σταθει καλα! Ζαχαροπαστα μπορεις να φτιαξεις μονη σου, υπαρχει λινκ απο δω για τη συνταγη και νισεστε μπορεις να παρεις απο ολα τα σουπερμαρκετ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-7-09  
    Αντί για νισεστέ, μπορείς να βάλεις και κορν φλάουρ. Δεν έχω ακόμα ξεκαθαρίσει αν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, πάντως κάνουν την ίδια δουλειά πάνω κάτω! (Είδες Τραγί τι πολλά πράγματα που έμαθα?)
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 12-7-09  
    Πολυ ωραια παρουσιαση. Μπραβο!
    Θα ηθελα να ρωτησω τιγινεται μετα. Αφου τελειωσουμε τη καλυψη και διακοσμηση της τουρτας πρεπει να μπει στο ψυγειο φανταζομαι .Η ζαχαροπαστα δεν θα ξεραθει?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-7-09  
    Ναι, ψυγείο μπαίνει στο τέλος. Η ζαχαρόπαστα σκληραίνει και σταθεροποιείται μετά, αλλά κόβεται και τρώγεται πανεύκολα!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-7-09  
    Στο ψυγείο θα τη βάλεις ή τυλιγμένη με μεμβράνη ή θα την τυλίξεις σε πετσέτα ή μέσα σε κουτί ζαχαροπλαστείου. Δεν παθαίνει τίποτα. Σίγουρα δεν ξεραίνεται. Απλώς εάν την αφήσεις ακάλυπτη θα υγρανθεί και θα γυαλίσει.
    #
    Σχόλιο από lia k, 13-7-09  
    σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας τραγα και ναυσικα!!!
    #
    Σχόλιο από babystar, 27-10-09  
    Απλά τέλεια όλα τα video και οι πληροφορίες για τη ζαχαρόπαστα!Κάθε χρόνο, στα γενέθλια μας κάνω τούρτες, αλλά σε 1 1/2 μήνα είναι τα πιο γλυκά γενέθλια της ζωής μου, τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και πολύ ήθελα να ξεφύγω από τη σαντιγύ και τα συνηθισμένα γλάσα. Με τη βοήθεια σας ελπίζω να κάνω μια υπέροχη τούρτα!Η μόνη μου απορία είναι η εξής. Λέτε τη φυλάμε την καλυμμένη με ζαχαρόπαστα τούρτα στο ψυγείο,σκεπασμένη ή σε κουτί. Μπορώ (φαντάζομαι) να την κάνω μια μέρα πριν?Γιατί δεν θέλω να μείνω τελευταία μέρα να στολίζω την τούρτα!Βέβαια, θα τη δοκιμάσω αυτές τις μέρες, να δω το αποτέλεσμα. Δε θέλω να κάνω πειράματα εκείνη τη μέρα!Α, και μια άλλη απορία. Σκεφτόμουν να κάνω τούρτα σε σχήμα αστέρι, κάτι τέτοιο θα μπορώ να το καλύψω με ζαχαρόπαστα ή πρέπει να είναι στρόγγυλη/τετράγωνη η τούρτα?Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 27-10-09  
    Ναι, μπορεις να την φτιαξεις μια μερα πριν!...οσο για το αστερι και βεβαια μπορεις να το καλυψεις με ζαχαροπαστα απλα αν ειναι η πρωτη σου φορα πιστευω οτι θα σε δυσκολεψει το σχημα! να χαιρεσαι το καμαρι σου και καλη επιτυχια στην τουρτα!
    #
    Σχόλιο από babystar, 27-10-09  
    Το σκέφτηκα αυτό που μου λες, αλλά επειδή γενικά ανοίγω φύλλο, επειδή γενικά σε κάτι τέτοια (μόνο!) με "κόβει" και επειδή θα τη δοκιμάσω να την κάνω από τώρα, να δω το αποτέλεσμα και ανάλογα να κρίνω αν είναι ευπαρουσίαστη(και γευστική-η τούρτα στο σύνολο, όχι η ζαχαρόπαστα!), για να την κάνω και για το πάρτυ, είπα μήπως το τολμήσω...Αν πάλι δεν πετύχει, αλλάζω ιδέα!

    Σε ευχαριστώ για τις ευχές και για την άμεση απάντηση!
    #
    Σχόλιο από winniepooh, 6-11-09  
    Μπραβο!Πολυ ωραια παρουσιαση ειστε καταπληκτικές. να ρωτήσω κάτι θα κάνω τουρτα με παντεσπάνι και σαντηγή σοκολάτας πρέπει να βάλω και βουτυρόκρεμα; φοβάμαι μπας και ειναι πολυ βαρια η γευση του βουτύρου και δεν αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-11-09  
    Οχι δεν χρειαζεται να βαλεις και βουτυροκρεμα...απλα με τη σαντιγυ θα σου ειναι λιγακι πιο δυσκολο...
    #
    Σχόλιο από winniepooh, 10-11-09  
    Σ’ευχαριστώ Τράγα έκανα τη τούρτα με σχήμα πεταλούδα βάζοντας λίγη βουτυρόκρεμα όμως μου "εσκασε" λίγο στις άκρες η ζαχαρόπαστα έκανα κάτι λάθος; Ηταν πολύ όμορφη όμως, και άρεσε ούτε που κατάλαβαν ότι εγώ την έκανα, σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές χωρίς εσας δεν θα τα κατάφερνα
    #
    Σχόλιο από Dimis, 29-12-09  
    Τί είναι η βουτυρόκρεμα και πού τη βρίσκουμε;
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-12-09  
    Dimis :) για κοίταξε στο link που σου δίνω για την βουτυρόκρεμα :))

    http://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-boutirou-gia-diakosmisi-keik.html
    #
    Σχόλιο από Sol81, 20-1-10  
    Να κάνω μια ερώτηση κι εγώ? Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια τούρτα δίπατη, ο πάνω πάτος μικρότερος βέβαια από τον κάτω, καλύπτουμε όλο τον κάτω με ζαχαρόπαστα και βαζουμε από πάνω τον αλλο πάτο ?ή κόβουμε το σημείο που θα μπει ο πάνω? ή ξεκινάμε μια και καλή από τον πάνω πάτο μέχρι κατω? σε αυτή την περίπτωση θα στρώσει ομαλά η ζαχαρόπαστα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από giannaapoel, 19-10-10  
    afti i zaxaropasta mbeni mono se tourtes pou exoun apo pano pantespani??an i tourta mas teliosi(pano meros tourtas) me krema kaluptetai me zaxaropasta?

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικές οδηγίες

    Πως φτιάχνουμε Κάστρο Πριγκίπισσας
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9091
           
           
    (11)
    Τούρτα Πασχαλίτσα
    Προστέθηκε από stavroulla
    4.8571
           
           
    (14)
    Λουλούδια από ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από KIDMAN
    5
           
           
    (44)
    Τούρτα τσαντάκι καλλυντικών
    Προστέθηκε από karavour
    5
           
           
    (10)
    Παπουτσάκια με ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (29)
    Τούρτα Λέγκο
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (13)
    Τούρτα 3D Τίνκερμπελ
    Προστέθηκε από Άντζη1971
    5
           
           
    (12)
    Τούρτα Hello Kitty 2
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9412
           
           
    (17)
    Τούρτα Hello Kitty
    Προστέθηκε από haribo
    5
           
           
    (12)

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της love2cook
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της frosso***
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Για τούρτες
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama