κύρια φωτογραφία συνταγής Καλιτσούνια ανεβατά
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔ
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔ @cook_8451635
ΡΕΘΥΜΝΟ,ΕΛΛΑΔΑ

Πιτάκια με μυζήθρα κρητικά

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την μαγιά και το αλεύρι το αγοράζω από φούρνο γιατί είναι πιο νόστιμα και αφράτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 με 60 κομμάτια
  1. 1/2 φλ. βούτυρο
  2. 1/2 φλ. λάδι
  3. 1 φλ. γάλα
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 1 φλυτζάνα νερό χλιαρό
  6. 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  7. 1 μπέικιν
  8. 3 βανίλιες
  9. 70 γραμμ. φρέσκια μαγιά
  10. και γύρω στο ένα κιλό αλεύρι
  11. για τη γέμιση
  12. 1/2 κιλό μυζήθρα
  13. λίγη ζάχαρη
  14. για την επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μπώλ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι, μετά ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, αυγά, κονιάκ και την μαγιά με το νερό (την έχουμε διαλύσει καλά μέσα στο νερό) και τέλος το αλεύρι αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τις βανίλιες και το μπέικιν.

  2. 2

    Τ' αφήνουμε να φουσκώσει καλά η ζύμη 2 έως 3 ώρες.

  3. 3

    Μέτα παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε και βάζουμε λίγη μυζήθρα και την κλείνουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.

  4. 4

    Τα βάζουμε στο ταψί και αφου γεμίσουμε ένα ταψί τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.

  5. 5

    Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.