Καλιτσούνια με μέλι Κρητικά

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
agroula, 02.03.10

Περιγραφή

Καλιτσουνάκια με μυζήθρα τηγανητά, που τα λατρεύουν όλοι.

Καλιτσούνια με μέλι Κρητικά

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη

  • 1 σφηνάκι λάδι
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • 2 σφηνάκια γάλα
  • 1 ποτήρι νερό (περίπου 300ml)
  • μια πρέζα αλάτι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 500gr).

Για την γέμιση

  • 250gr μυζήθρα
  • 250gr ανθότυρο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο κορν φλάουρ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική , Κρητική
Περιέχει: Γάλα , Τυριά
Φτιάχνει: 30
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.
  2. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το λάδι την τσικουδιά, το γάλα, αλάτι και νερό τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι μας και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  3. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη που θα έχουμε να σταματήσει να κολλάει.
  4. Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μίση ωρίτσα.
  5. Ανοίγουνε την ζύμη μας σε λεπτό φύλο.
  6. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού από τη γέμιση και τα βάζουμε στη σειρά πάνω στο φύλλο με 2 δάχτυλα απόσταση το ένα από το άλλο.
  7. Ανασηκώνουμε και τυλίγουμε την ζύμη σαν ρόλο 2 φόρες γύρω από την γέμιση και κόβουμε.
  8. Κόβουμε κατά μήκος του φύλου και ανάμεσα σε 2 μπαλάκια γέμισης. Πατάμε τις άκρες να κλείσουν καλά για να μην χυθεί η γέμιση στο τηγάνι.
  9. Αφήνουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, τα αφήνουμε σε αποροφητικο χαρτί για λίγο.
  10. Τα βάζουμε σε πιάτο και τα περιχύνουμε με μέλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν εχω χρόνο φτιάχνω πολλά, τα βάζω στην κατάψυξη και όποτε έχουμε απρόσμενους επισκέπτες άπλα τα τηγανίζω και έτοιμα....

Είναι παραδοσιακό χανιώτικο κέρασμα, βγαίνει μετά το φαγητό στο τραπέζι.

Σχετικές συνταγές

Καλιτσούνια ανεβατά Καλιτσούνια ανεβατά
4.4444
       
       
(9)
Μελιτίνια Μελιτίνια
4.5
       
       
(18)
Καλιτσούνια Πασχαλινά Καλιτσούνια Πασχαλινά
4.75
       
       
(4)
Καλτσουνάκια Καλτσουνάκια
5
       
       
(1)
Καλιτσούνια με μυζήθρα Καλιτσούνια με μυζήθρα
4.6667
       
       
(3)
Αγνόπιτες Αγνόπιτες
4.6667
       
       
(3)
Λυχναράκια Κρήτης Λυχναράκια Κρήτης
4.4
       
       
(5)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από benten, 27-3-10  
    ειναι τελεια.
    #
    Σχόλιο από johnpapas, 3-5-11  
    Τα φτιαχνε ο πατερας μου και μου αρεσαν παρα πολυ!! Δεν τον ρωτησα ποτε ομως πως τα φτιαχνει!! τα εκανε μισα με λιγη ζαχαρι στην γεμιση και τα αλλα μισα με φετα μεσα αλμυρα δλδ!!! Να σε καλα με γυρισες πολλα χρονια πισω!!!
    #
    Σχόλιο από agroula, 4-5-11  
    Χαίρομαι που κατάφερε μια συνταγή αγαπημένη να σου ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις. Να σαι καλά και εσύ.
    #
    Σχόλιο από MaryKay, 30-4-12  
    αντί για τσικουδιά μπορώ να χρησιμοπιήσω κάτι άλλο?άσπρο κρασί?
    #
    Σχόλιο από agroula, 2-5-12  
    Μπορείς να χρισημοποιησεις φαντάζομαι τσίπουρο. Μια φίλη μου μου έχει πει οτι η γιαγια της βάζει ξύδι οταν φτιάχνει φύλλο. Ελπιζω να βοήθησα... Αν τα φτιάξεις με κάτι άλλο πες μας εντυπώσεις......
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 11-10-12  
    αψογα. τελος.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 29-8-15  
    Υπέροχα καλιτσουνάκια!!!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από benten, 27-3-10  
    ειναι τελεια.
    #
    Σχόλιο από johnpapas, 3-5-11  
    Τα φτιαχνε ο πατερας μου και μου αρεσαν παρα πολυ!! Δεν τον ρωτησα ποτε ομως πως τα φτιαχνει!! τα εκανε μισα με λιγη ζαχαρι στην γεμιση και τα αλλα μισα με φετα μεσα αλμυρα δλδ!!! Να σε καλα με γυρισες πολλα χρονια πισω!!!
    #
    Σχόλιο από MaryKay, 30-4-12  
    αντί για τσικουδιά μπορώ να χρησιμοπιήσω κάτι άλλο?άσπρο κρασί?
    #
    Σχόλιο από agroula, 2-5-12  
    Μπορείς να χρισημοποιησεις φαντάζομαι τσίπουρο. Μια φίλη μου μου έχει πει οτι η γιαγια της βάζει ξύδι οταν φτιάχνει φύλλο. Ελπιζω να βοήθησα... Αν τα φτιάξεις με κάτι άλλο πες μας εντυπώσεις......
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 11-10-12  
    αψογα. τελος.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 29-8-15  
    Υπέροχα καλιτσουνάκια!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από agroula, 4-5-11  
    Χαίρομαι που κατάφερε μια συνταγή αγαπημένη να σου ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις. Να σαι καλά και εσύ.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της ksdesign
    party
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της malfa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της despinoula_t
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas