κύρια φωτογραφία συνταγής Καλιτσούνια χορτάρινα
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Χανιώτικη συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Λαγουδόχορτοείναι ένα χόρτο το οποίο βγαίνει μέσα στα βάτα και το τρώνε οι λαγοί. Εξού και το όνομά του. Είναι πολύ αρωματικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
  1. ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ
  2. 1 λίτρο νερό
  3. 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  4. 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  5. 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  7. 1 κιλό σπανάκι
  8. 1 ματσάκι μάραθο
  9. 1 ματσάκι μαϊντανό
  10. μπόλικο λαγουδόχορτο
  11. αρκετό αγριομαϊντανό
  12. αρκετό λάδι
  13. αλάτι - πιπέρι
  14. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.

  2. 2

    Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά.

  3. 3

    'Επειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι.

  5. 5

    Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.

  6. 6

    Τέλος τα τηγανίζουμε.

Αντιδράσεις

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά