κύρια φωτογραφία συνταγής Καλόγερος Νάξου

Καλόγερος Νάξου

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
agrimi
agrimi @cook_8469599

Μία υπέροχη Ναξιώτικη συνταγή, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι! Ο συνδυασμός μελιτζάνας - μοσχαριού - τυριών είναι το κάτι άλλο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το επεισόδιο της εκπομπής "Μπουκιά και Συχώριο" που είχε γυριστεί στη Νάξο πριν μερικά χρόνια. Από όταν την πρωτοείδα την κάνω συνέχεια γιατί τη λατρεύουν όλοι! Δοκιμάστε την! Καλές Μαγειρικές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 άτομα
  1. 2 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες κομμένες κατά μήκος στη μέση και ξεπικρισμένες
  2. 4 φέτες μοσχαράκι, κατά προτίμηση φιλέτο, μαγειρεμένο κοκκινιστό όπως το φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά
  3. 4 φέτες τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα
  4. 4 φέτες ντομάτα πολύ ώριμη
  5. 4 φέτες κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση γραβιέρα
  6. λίγη κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χαράζουμε τις μελιτζάνες από την κομμένη πλευρά και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

  2. 2

    Τις τοποθετούμε σε ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

  3. 3

    Τοποθετούμε πάνω σε κάθε "μισό" μελιτζάνας μία φέτα μοσχαράκι με λίγη από τη σάλτσα του, μία φέτα λευκό τυρί, μία φέτα ντομάτα, μία φέτα κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

  5. 5

    Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ ή ρύζι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Από

agrimi
agrimi @cook_8469599
στις