κύρια φωτογραφία συνταγής Καλοκαιρινή πίτα
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Ειναι ευκολη και δροσερη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη δοκιμασα απο μια φιλη και ζητησα τη συνταγη, δεν ξερω εκεινη που τη βρηκε. Εγω παντως την εκανα και μου αρεσε και σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
ενα μετριο πυρεξ.
  1. 1 κιλο καρπουζι (μονο αυτο που τρωμε) χωρις κουκουτσια πολτοποιημενο στο μουλτι
  2. 200 γρ. ζαχαρη
  3. 180 γρ. βουτυρο λιωμενο
  4. 3 αυγα
  5. 200 γρ. αλευρι (εγω βαζω φαρινα).
  6. σουσαμι, κανελα για το σερβιρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατευουμε καλα τη ζαχαρη, τα αυγα και το βουτυρο ωστε να γινουν ενα λειο μιγμα.

  2. 2

    Προσθετουμε το αλευρι, ανακατευουμε πολυ καλα και προσθετουμε και το πολτοποιημενο καρπουζι.

  3. 3

    Αδειαζουμε το μιγμα σε ενα πυρεξ και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160-170 βαθμους και το ψηνουμε για 15 λεπτα.

  4. 4

    Το πασπαλιζουμε με το σουσαμι και το ξαναβαζουμε στο φουρνο για αλλα 20 λεπτα. Αν χρειαζετε ψηνουμε για λιγο ακομη.

  5. 5

    Οταν βγει το γλυκο απο το φουρνο πρεπει να ειναι μαλακο και ελαφρως τρεμουλιαστο.

  6. 6

    Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το σερβιρουμε με κανελα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

mama
mama @cook_8448928
Νομίζω Φουντουκίτσα το λένε καρπουζόπιτα και το είδα στις εκπομπές του Μαμαλάκη σε κάποιο από τα όμορφα νησιά μας...
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνταγή.. Θα την δοκιμάσω όπως και δήποτε!!! :o)

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα