Καλοκαιρινή σαλάτα της Ελευθερίας
Μια παραλλαγή της χωριάτικης και της κουκουβάγιας ή ντάκου ανάλογα με τη φρυγανιά που θα βάλετε σε λάιτ έκδοση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή όχι το αλάτι, ξίδι και το λάδι πάνω στη φρυγανιά γιατί τα ρουφάει αυτή. Βάζω τη φρυγανιά στο τέλος να μην παπαριασει. Γίνετε πολύ καλό αν αντικαταστήσουμε το cottage cheese, με τυρί φέτα και να βάλουμε και λίγη ρίγανη.
Υλικά
-
1 ντομάτα
-
1/2 αγγούρι
-
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
-
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
-
1 κρεμμύδι σε φέτες
-
λίγο μαϊντανό
-
1/2 cottage cheese
-
1 κρητική κρίθινη φρυγανιά ντάκο
-
προαιρετικά
-
ελιές σε ροδέλες
-
λίγο καφτερη πιπεριά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθιά γαβάθα κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και από πάνω τις πιπεριές το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
-
2
Αλάτι, ξίδι, λάδι και ανακατεύουμε.
-
3
Από πάνω το cottage cheese.
-
4
Τέλος βρέχουμε τη φρυγανιά κάτω από τη βρύση και τη σπάμε κατευθείαν στο πιάτο.
-
5
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Σχόλια (3)