Καλοκαιρινή τονοσαλάτα με βίδες και dressing
Μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα για όσους τρώνε θαλασσινά.
Λίγα μυστικά ακόμα
1. Βγαίνει αρκετά μεγάλη ποσότητα. 2. Τρώγεται κρύα. 3. Αν θέλετε οι ντομάτες να είναι λιγότερο ζουμερές μεσα στη σαλάτα, μπορείτε να τις τοποθετήσετε τεμαχισμένες και πασπαλισμένες με 1/2 κ.γ. αλάτι σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα.
Υλικά
-
Για το dressing
-
1/4 κ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαιντανός
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
αλάτι πιπέρι
-
Για τη σαλάτα
-
4-5 ντομάτες σε κομματάκια
-
300 γρ. τόνος στραγγισμένος σε κομματάκια
-
20 μαύρες και πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους ψιλοκομμένες
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
2 καρότα ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
400 γρ. βίδες
-
λίγος βασιλικός (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη σαλάταβράστε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στη συνέχεια ανακατέψτε τις με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
-
2
Για το dressingανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και περιχύστε το μείγμα στη σαλάτα ανακατεύοντας.
Σχόλια (2)