Καλοκαιρινό γλυκάκι
Δροσερό γλυκάκι για κάθε ώρα του καλοκαιριού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε όποια κρέμα σας αρέσει.
Υλικά
-
5-6 κουταλιές κάστερ πάουντερ
-
3 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
-
1 κουτί πτι-μπερ ή μπισκότα της αρεσκείας σας
-
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε τις 3 κούπες από το γάλα έως ότου βράσει. Στη μισή κούπα γάλα διαλύουμε τις 5 κουταλιές κάστερ πάουντερ (αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση προσθέστε και 2-3 κουταλιές ζάχαρη).
-
2
Όταν βράσει το γάλα καλά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσορολάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα για να γίνει αραιή και να μπορούμε να την δουλέψουμε.
-
3
Σε ένα μακρόστενο ταψάκι ή οποιοδήποτε σχετικά βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα μπισκότα σπασμένα στη μέση και καλύπτουμε όλο τον πάτο.Στη συνέχεια βάζουμε τη μισή κρέμα και απο πάνω τη μισή μαρμελάδα. Έπειτα μια στρώση ακόμη μπισκότα, κρέμα και στο τέλος την υπόλοιπη μαρμελάδα.
-
4
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε κρύο.
Σχόλια (4)