Καλτσόνε
Σπιτικό καλτσόνε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μία λεκανίτσα και ζυμώνουμε έως ώτου γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.
-
3
Αφού φουσκώσει χωρίσουμε την ζύμη σε μπαλάκια (περίπου το μέγεθος μανταρινιού) τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα (σαν πιτσάκια), απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, τα γεμίζουμε και κλείνουμε σε μεσοφέγγαρα. Τα λαδώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια (18)