κύρια φωτογραφία συνταγής Καλτσόνε
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για την ζύμη
  2. Αλεύρι παραπάνω από μισό κιλό περίπου
  3. λίγο αλάτι
  4. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  5. 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  6. χλιαρό νεράκι όσο πάρει
  7. λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
  8. Γέμιση
  9. Φέτες τυρί
  10. σάλτσα ντομάτας
  11. φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
  12. κυβάκια μπέικον σε
  13. τριμμένα τυριά
  14. ρίγανη
  15. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μία λεκανίτσα και ζυμώνουμε έως ώτου γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

  2. 2

    Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Αφού φουσκώσει χωρίσουμε την ζύμη σε μπαλάκια (περίπου το μέγεθος μανταρινιού) τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα (σαν πιτσάκια), απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, τα γεμίζουμε και κλείνουμε σε μεσοφέγγαρα. Τα λαδώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

nikolina.78
nikolina.78 @cook_8455828
Αστέρι, επειδή δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα δε θα την βαθμολογήσω... θέλω όμως να ρωτήσω, θα μου βγεί τόσο καλή όπως τα πεϊνιρλάκια σου????

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα