Καλτσούνια τα νηστίσιμα

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
NTINA, 21.03.08
Καλτσούνια τα νηστίσιμα
photo: clio

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κ αλεύρι
  • 1 κουτ/κι ρογιαλ μπαικιν
  • 3 κουτ σούπας ζάχαρη
  • 1 φλυτ ταχίνι κανελλα
  • 1 φλυτ μαρμελάδα
  • 1 φλυτ σταφίδα ξανθή
  • 1 φλυτ καρυδόψιχα
  • 1/2 φλυτ φρουιγκλασε
  • Ανθόνερο
  • άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύετε τα 4 πρώτα υλικά και τρίβετε το μείγμα με τα δαχτυλα. Το υγραίνετε με μερικές κουταλιες νερό. Ζυμωνετε ελαφρα.
  2. Πιάνετε ποσότητα σαν 2 μεγαλα καρύδια και το ανοίγετε σαν το πιατάκι του τσαγιου.
  3. Ανακατευτε τη μαρμελάδα, τη σταφιδα, τη καρυδόψιχα, τα φρουι γλασε και βάζετε μια κουταλιά πανω στο δίσκο ζύμης, βρεχετε τις άκρες και διπλώνετε σαν μισοφέγγαρο. Πιέστε και με πιρούνι να κλείσουν καλά .
  4. Το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτα. Τα ραντιζετε με ανθόνερο οταν ψηθούν και τα τυλιγετε με άχνη .

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 22-3-08  
    Τέλεια!!!!! Αλλά με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ταχίνι κανέλλα;
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    To taxini μπαινει σαν λιπαντικο αντι για λαδι ,εσυ βαλε καλαμποκελαιο η σησαμελαιο
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Μη βαλεις καθολου κανελλα .Αν δεν σου αρεσει
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 23-3-08  
    Αστεράκι, ωραιώτατα καυ μόστιμα τα..."ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ"....(στην Κρήτη τα λέμε "καλιτσούνια)....γλυκά, ξυνά, αλμυρά, όλα λέγονται ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ, απο το Ιταλικό ΚΑΛΤΣΟΝΕ. επεκράτησαν επι ενετοκρατίας στην Ελλάδα και στην Κρήτη βεβαίως. Δέν υπάρχουν λοιπόν "Σκαλτσούνια" και κακώς λέγονται έτσι. φιλιά
    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-3-08  
    Ευχαριστω Σφακιανε ,για την παρατήρηση ,θα το διωρθωσω.
    #
    Σχόλιο από clio, 18-3-12  
    Η συνταγή θέλει μια μικρή διευκρίνηση, στο αλεύρι "1 1/2 κ αλεύρι" το κ μπορεί να είναι κιλά ή κούπες. Επίσης την ζύμη πρέπει να την ανοίξουμε και να την κόψουμε με κούπες. Μόλις κρυώσουν τα βουτάμε σε ανθόνερο. Για το όνομα έχω μπερδευτεί και μάλλον έχει να κάνει με την προφορά. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις και τα δυο ονόματα και με τις δυο εκδοχές ( μαρμελάδα και μυζήθρα) άρα όπως και να τα πούμε είναι σωστά :P

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 22-3-08  
    Τέλεια!!!!! Αλλά με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ταχίνι κανέλλα;
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    To taxini μπαινει σαν λιπαντικο αντι για λαδι ,εσυ βαλε καλαμποκελαιο η σησαμελαιο
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Μη βαλεις καθολου κανελλα .Αν δεν σου αρεσει
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 23-3-08  
    Αστεράκι, ωραιώτατα καυ μόστιμα τα..."ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ"....(στην Κρήτη τα λέμε "καλιτσούνια)....γλυκά, ξυνά, αλμυρά, όλα λέγονται ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ, απο το Ιταλικό ΚΑΛΤΣΟΝΕ. επεκράτησαν επι ενετοκρατίας στην Ελλάδα και στην Κρήτη βεβαίως. Δέν υπάρχουν λοιπόν "Σκαλτσούνια" και κακώς λέγονται έτσι. φιλιά
    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-3-08  
    Ευχαριστω Σφακιανε ,για την παρατήρηση ,θα το διωρθωσω.
    #
    Σχόλιο από clio, 18-3-12  
    Η συνταγή θέλει μια μικρή διευκρίνηση, στο αλεύρι "1 1/2 κ αλεύρι" το κ μπορεί να είναι κιλά ή κούπες. Επίσης την ζύμη πρέπει να την ανοίξουμε και να την κόψουμε με κούπες. Μόλις κρυώσουν τα βουτάμε σε ανθόνερο. Για το όνομα έχω μπερδευτεί και μάλλον έχει να κάνει με την προφορά. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις και τα δυο ονόματα και με τις δυο εκδοχές ( μαρμελάδα και μυζήθρα) άρα όπως και να τα πούμε είναι σωστά :P

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou