Κανελάδα παραδοσιακή
Πολύ εύκολη και πολύ καλύτερη από του εμπορίου.
Υλικά
-
1 1/2 λίτρο νερό
-
750 γρ. ζάχαρη
-
8 ξυλαράκια κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
-
2
Στην αρχή θα βγάλει λίγο αφρό που πρέπει να τον αφαιρέσουμε.
-
3
Το μάτι θα είναι στο φουλ συνέχεια.
-
4
Γύρω στη μισή ώρα περίπου θα δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δέσει αρκετά.
-
5
Το κατεβάζεται από τη φωτιά.
-
6
Όσο είναι ζεστό το σουρώνεται, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει και δεν θα είναι εύκολο να σουρωθεί.
-
7
Αφήνεται να κρυώσει εντελώς. Θα γίνει ένα πολύ παχύρευστο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι κατά προτίμηση γυάλινο.
-
8
Διατηρείτε εντός και εκτός ψυγείου.
-
9
Για να την απολαύσετε, βάζετε σε ποτήρι 1/3 κανελάδα και συμπληρώνεται τα 2/3 με νερό ή θρυμματισμένο πάγο.
-
10
Σε κάποιες περιοχές με πολύ κρύο που χιονίζει, τη σερβίρουν με χιόνι (λίγο αλλόκοτο βέβαια, αφού με το κρύο θέλεις να πιεις κάτι ζεστό, αλλά αν το συνδυάσεις με καλή παρέα και δίπλα στο τζάκι είναι σκέτη απόλαυση!!!)
Σχόλια (13)