lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Πολύ εύκολη και πολύ καλύτερη από του εμπορίου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
Λιγότερο από 1 μερίδα
  1. 1 1/2 λίτρο νερό
  2. 750 γρ. ζάχαρη
  3. 8 ξυλαράκια κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

  2. 2

    Στην αρχή θα βγάλει λίγο αφρό που πρέπει να τον αφαιρέσουμε.

  3. 3

    Το μάτι θα είναι στο φουλ συνέχεια.

  4. 4

    Γύρω στη μισή ώρα περίπου θα δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δέσει αρκετά.

  5. 5

    Το κατεβάζεται από τη φωτιά.

  6. 6

    Όσο είναι ζεστό το σουρώνεται, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει και δεν θα είναι εύκολο να σουρωθεί.

  7. 7

    Αφήνεται να κρυώσει εντελώς. Θα γίνει ένα πολύ παχύρευστο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι κατά προτίμηση γυάλινο.

  8. 8

    Διατηρείτε εντός και εκτός ψυγείου.

  9. 9

    Για να την απολαύσετε, βάζετε σε ποτήρι 1/3 κανελάδα και συμπληρώνεται τα 2/3 με νερό ή θρυμματισμένο πάγο.

  10. 10

    Σε κάποιες περιοχές με πολύ κρύο που χιονίζει, τη σερβίρουν με χιόνι (λίγο αλλόκοτο βέβαια, αφού με το κρύο θέλεις να πιεις κάτι ζεστό, αλλά αν το συνδυάσεις με καλή παρέα και δίπλα στο τζάκι είναι σκέτη απόλαυση!!!)

Σχόλια (13)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Βαθμολογω γιατι ειναι χωρις αλκοολ και θα την κανω αμεσα.μπορουμε βεβαια αν θελουμε να την αραιωνουμε και να ριχνουμε σε τουρτες μιας και ο χειμωνας θελει κανελα,οπως και σε κρεμες για να παιρνουν την γευση της κανελας!!!\nτην αραιωνουμε μαλλον και με λιγο αλκοολ αν θελουμε για να μοιαζει με λικερακι!Με μια συνταγη δηλαδη πολλες παραλλαγες!!!!!\nΕυχαριστουμε πολυ!!!

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης