κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια καλοκαιρινά

Κανελόνια καλοκαιρινά

popthess
popthess @cook_8451238
,Ελλάδα

Μια μικρή παραλαγή της κλασικής συνταγής για κανελόνια. Χορταστικό και σε γενικές γραμμές θα το έλεγες καλοκαιρινό. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά με συνοδεία λίγου λευκού κρασιού και την εικόνα των άδειων πιάτων στο τέλος, όλα ξεχνιούνται!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ίσως να μπορούσαμε να προσθέσουμε και λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια ή τριμμένο καρότο στη γέμιση. Δεν πιστέυω ότι θα ήταν κακή ιδέα- όταν το δοκιμάσω θα σας πω!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα (για κυρίως πιάτο)
  1. 1 πακέτο κανελόνια
  2. 250 gr κιμάς
  3. 1 μελιτζάνα (σε κύβους μικρούς)
  4. 1 κολοκυθάκι (σε κύβους μικρούς)
  5. 150-200 gr γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  6. λίγο μαϊντανός
  7. ξυλάκι κανέλας
  8. 2 κουτάκια σάλτσα ντομάτας (ή ντοματάκι)
  9. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  10. 1 σκελίδα σκόρδο (προτιμώ σκόνη, που δίνει πίο ελαφρυά γεύση)
  11. ελαιόλαδο
  12. αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το 1 κρεμμύδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε την 1 συσκευασία της σάλτσας.

  3. 3

    Βάζουμε αλάτι - πιπέρι - ρίγανη και τη μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (ή σε σκόνη).

  4. 4

    Αφήνεται να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Κόβουμε το κολοκυθάκι & τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους και βάζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και μετα τις στραγγίζουμε.

  6. 6

    Σε μια άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταινετε το λάδι και προσθέτετε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα.

  7. 7

    Τα αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα, πριν τελειώσουν τα υγρά προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, σωτάροντάς τα όλα μαζί.

  8. 8

    Χωρίς να αφαιρέσετε το μίγμα, το βάζετε στην άκρη του σκεύους και προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε πιέζοντας τον με το πηρούνι για να μην σβολιάσει.

  9. 9

    Στη συνέχεια τον ενσωματώνετε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεται καλά.

  10. 10

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό σκόρδο.

  11. 11

    Αλατοπιπερώνετε.

  12. 12

    Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα.

  13. 13

    Προσθέτετε τον μαϊντανο.

  14. 14

    Το ξύλο κανέλας και πολύ λίγο νεράκι.

  15. 15

    Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και μείνει με την σάλτσα του.

  16. 16

    Αφαιρέστε το ξύλο κανέλας.

  17. 17

    Όταν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε και το κεφαλοτύρι και ανακατέψτε.

  18. 18

    Γεμίστε ένα ένα τα κανελόνια με το μίγμα και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο.

  19. 19

    Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε- ίσως χρειαστεί να ρίξετε και 1/2 κούπα ζεστό νερό- για να βράσουν καλύτερα τα ζυμαρικά.

  20. 20

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Μαρια3
Μαρια3 @cook_8478180
Μπραβο σου πραγματικα καλοκαιρινο και πεντανοστιμο.Μια πολυ ωραια παραλλαγη απο τα κλασικα που το κανει να ξεχωριζει.

Από

popthess
popthess @cook_8451238
στις
,Ελλάδα