Κανελόνια με κιμά

Bαθμολογία: 4.6377
       
 
69 ψήφοι
machi, 16.01.09

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι πεντανόστιμη και θα αρέσει και στον πιο απαιτητικό!

Κανελόνια με κιμά
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μπώλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Με κρεατικά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
  2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό νταματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για την κρέμα:

  1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύντας συνεχώς.
  3. Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατευάζουμε την κατσαρολα απο το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
  5. Κατευάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
  8. Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
  9. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε τα κανελόνια να μην χρειάζονται βράσιμο. Κατά το γέμισμα εφάπτετε την μία άκρη από το κανελλόνι στο ταψί για να μην βγαίνει η γέμιση.

Σχετικές συνταγές

Κανελόνια με κοτόπουλο Κανελόνια με κοτόπουλο
4.7143
       
       
(7)
Κοχύλες γεμιστές Κοχύλες γεμιστές
4.75
       
       
(4)
Κανελόνια καλοκαιρινά Κανελόνια καλοκαιρινά
5
       
       
(2)
Τα δικά μου κανελόνια Τα δικά μου κανελόνια
4
       
       
(1)

    106 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από carbonara, 8-2-09  
    Καταπληκτικη συνταγη!!!!μια μικρη παραλλαγη...ετοιμη κρεμα γαλακτος και λιγο μοσχοκαρυδο,παπρικα,κεφαλοτυρι........προσοχη στο αλατι.
    #
    Σχόλιο από smarabou, 9-2-09  
    Παρα πολυ νοστημο!
    #
    Σχόλιο από christinaxx, 11-2-09  
    einai telia!! tin eftia3a k itan i pio wrea sintagi g kanelonia p exw dokimasi pote!!! mpravo
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-2-09  
    Panta otan ftiaxno kanelonia pou de xreiazontai vrasimo gemizo mexri pano
    me igro (araiomeni saltsa) oste na kaluptontai entelos sro purex giati etsi grafei sti siskeuasia oti tha mageireutoun.Sti sigekrimeni sintagi ti kanoume?Euxaristo polu
    #
    Σχόλιο από machi, 11-2-09  
    Μιτσακι, επειδη η σάλτσα του κιμά έχει ζουμί και η κρέμα είναι και αυτή σχετικά αραιή τα κανελόνια θα απορροφήσουν και θα ψηθούν με το υγρό της σάλτσας. Και επειδή ότι μείνει θα το περιχύσεις από πάνω, τα κανελόνια θα μαλακώσουν. Τώρα αν δεις ότι δεν σκεπάζονται καλά βάλε και λίγο νεράκι, αλλά δεν χρειάζεταισυνήθως. Μην ανησυχείς θα μαλακώσουν!!!
    #
    Σχόλιο από iren_, 11-2-09  
    poly wraia sintagi.. fenete iperoxi k pentanostimi..!!!!
    #
    Σχόλιο από velvet, 15-2-09  
    Εκανα την συνταγή σου και βγήκε πραγματικά υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 16-2-09  
    Να ρωτήσω κάτι? επειδή θέλω να την κάνω την συνταγή αύριο αλλα δουλεύω πολλές ώρες το πρωί... μπορώ να κάνω από σήμερα την γέμιση, να τα φτιάξω κανονικά αλλά να τα βάλω άυριο στον φούρνο για ψήσιμο? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 18-2-09  
    Gogo24, συγνωμη που δεν σου απάντησα ναωρίτερα, φυσικα και μπορεις να εχεις έτοιμα τα κανελόνια και να τα ψήσεις την επόμενη μέρα. Επίσης άν θέλεις μπορείς να τα βάλεις σε ταψάκια μιας χρήσης και να τα βάλεις στην κατάψυξη, και να τα ψήσεις όποτε θέλεις.
    #
    Σχόλιο από gina77, 18-2-09  
    Φτάνουν μόνο 5 λεπτά για τον κιμά? Δεν χρειάζεται να γίνει κανονικά?
    #
    Σχόλιο από machi, 18-2-09  
    gina77, τον κιμά θα τον τσιγαρίσεις κανονικά μέχρι να ψηθεί, θα αλλάξει χρώμα, να μπορείς δηλαδή να τον φάς μόλις έιναι έτοιμη η σάλτσα του κιμά.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 18-2-09  
    Δεν πειράζει machi, αρκεί που μου απάντησες :)) Τέλεια, θα τα φτιάξω λοιπόν σήμερα το βραδάκι και θα επιστρέψω αύριο για αστεράκια!!! :) Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 19-2-09  
    Εξαιρετικά!!!! Τα έκανα με μοσχαρίσιο κιμά εγώ γιατί τον χοιρινό δεν τον συμπαθούμε.. αλλά και πάλι ήταν υπέροχα!!!! Τσακίσαμε 2 πιάτα με τον καλό μου!!! Κάντε την όλοι!!! :))
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 7-3-09  
    Μας φάνηκε ότι κυριαρχούσε η μπεσαμέλ και στο σύνολο δεν μας πολυάρεσε.
    #
    Σχόλιο από machi, 10-3-09  
    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΟ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-3-09  
    Την έφτιαξα την συνταγή και έγινε πολύ νόστιμη. Σκέπασα το ταψί με αλουμινόχαρτο και το έψησα 30' έκλεισα το φούρνο και το άφησα μέσα. Παρόλο που δεν σκεπάζονταν με υγρό ψήθηκαν άψογα! Επίσης εγώ είχα κιμά στην κατάψηξη έτοιμο από άλλη φορά και δεν μου πήρε καθόλου χρόνο. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και ταψάκια μιας χρήσης και να τα καταψύξω.
    Την συστήνω ανεπιφύλακτα! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 3-4-09  
    Συγνώμη βρε κορίτσια μου αλλά εχω μια απορία, διότι καινούρια μαγείρισσα...καταλαβαίνετε. Αν τα βάλουμε στην κατάψυξη σε ταψάκια η μπεσαμέλ πως θα είναι μετά? Διατηρείται ή γίνεται χάλια? Όποια μπορεί ας μου πει γιατί σκέφτομαι λόγω Σαββατοκύριακου να εφοδιάσω την κατάψυξη!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
    Εμάς κάνει η πεθερά μου παστίτσιο και μουσακά και μας στέλνει ταψάκια που τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα ψήνουμε αργότερα. Μια χαρά είναι η μπεσαμέλ από πάνω!
    #
    Σχόλιο από machi, 3-4-09  
    Μην ανησυχεις, διατηρειται μια χαρα στην καταψυξη, αν τα βαλεις σε ταψακια μιας χρησης που εχουν και σκεπασμα χαρτινο απο πάνω, τα βγάζεις και τα ψήνεις κατευθείαν στο φούρνο. Απλά προσπαθέστε να τα καταναλώσετε σε σχετικα μικρο χρονικο διάστημα, εώς 2 μήνες!!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 3-4-09  
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω με πηρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    88 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από smarabou, 9-2-09  
    Παρα πολυ νοστημο!
    #
    Σχόλιο από christinaxx, 11-2-09  
    einai telia!! tin eftia3a k itan i pio wrea sintagi g kanelonia p exw dokimasi pote!!! mpravo
    #
    Σχόλιο από iren_, 11-2-09  
    poly wraia sintagi.. fenete iperoxi k pentanostimi..!!!!
    #
    Σχόλιο από velvet, 15-2-09  
    Εκανα την συνταγή σου και βγήκε πραγματικά υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 19-2-09  
    Εξαιρετικά!!!! Τα έκανα με μοσχαρίσιο κιμά εγώ γιατί τον χοιρινό δεν τον συμπαθούμε.. αλλά και πάλι ήταν υπέροχα!!!! Τσακίσαμε 2 πιάτα με τον καλό μου!!! Κάντε την όλοι!!! :))
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 7-3-09  
    Μας φάνηκε ότι κυριαρχούσε η μπεσαμέλ και στο σύνολο δεν μας πολυάρεσε.
    #
    Σχόλιο από machi, 10-3-09  
    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΟ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 12-3-09  
    Την έφτιαξα την συνταγή και έγινε πολύ νόστιμη. Σκέπασα το ταψί με αλουμινόχαρτο και το έψησα 30' έκλεισα το φούρνο και το άφησα μέσα. Παρόλο που δεν σκεπάζονταν με υγρό ψήθηκαν άψογα! Επίσης εγώ είχα κιμά στην κατάψηξη έτοιμο από άλλη φορά και δεν μου πήρε καθόλου χρόνο. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και ταψάκια μιας χρήσης και να τα καταψύξω.
    Την συστήνω ανεπιφύλακτα! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από caroline, 27-4-09  
    Τελικά έβαλα ένα κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, των 500 γρ. και μαιντανό 4-5 κουταλιές της σούπας.
    Δεν μπορώ νω πω ότι ενθουσιαστήκαμε. Καλό ήταν αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. μάλλον συνηθισμένη γεύση.. Το φάγαμε, αλλά δεν νομίζω να το ξαναέφτιαχνα...
    #
    Σχόλιο από twins, 17-8-09  
    ουτε εμας μας αρεσε ιδιαιτερα,νομιζω ουτε εγω θα το εφτιαχνα ξανα. . . .
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 21-10-09  
    SUPER suntagh!!! Emena mou vgike polu h gemish kai aftiaksa ena mikro tapsaki extra pou den to epsisa alla to evala sthn katapsiksh. Oikonomiko kai nostimo faghtouli. Thank you:)
    #
    Σχόλιο από ΕιρήνηΣ, 21-1-10  
    Απο τις καλυτερες συνταγες που εχω δοκιμάσει!!!!Μπραβο!!!!!εχτες το βραδυ το εφτιαξα και το αγορι μου εχει ηδη γλυψει ολο το ταψακι!!!!ισα που προλαβα να δοκιμασω δηλαδη!!!!Σας ευχαριστω ....θα τη συστησω και στις φιλες μου
    #
    Σχόλιο από machi, 22-1-10  
    Ειρήνη, χαίρομαι που σας άρεσε! Εγώ έχει τύχει να την κάνω σε τραπέζι και να έχω φαγητά με κρέας που συνήθως έχουν "παραπάνω ζήτηση", και όλοι τρελλάθηκαν με τα κανελλόνια!
    #
    Σχόλιο από irsak, 31-1-10  
    Καταπληκτικό. Το έβγαλα τώρα από το φούρνο και ενώ το έκανα για να φάμε αύριο το μεσημέρι έχω αρχίσει ήδη να το τρώω. Ελπίζω να μείνεικάτι να φάμε αύριο
    #
    Σχόλιο από machi, 1-2-10  
    χαιρομαι πολύ που σου άρεσε irsak!!!! Ευχαρσιτώ και για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από Iofiel, 26-3-10  
    Συγχαρητήρια,εξαιρετική συνταγή..μας άρεσε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από zadige, 21-4-10  
    Καλό, αλλά η κρέμα πήρε ώρα και αναγκάστηκα να βάλω και μια κουταλίτσα κορν φλουρ για να δέσει λίγο!
    #
    Σχόλιο από machi, 21-4-10  
    zadige μήπως έβαλες κοφτές κουταλιές αλεύρι? γιατί θέλει γεμάτες κουταλιές. Εγώ πάντως πάντα βάζω την ίδια δοσολογία και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Χαίρομαι ωστόσο που το διόρθωσες!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-7-10  
    Καταπληκτικά!Εγώ έβαλα 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο.Να ρωτήσω κάτι;έχετε δοκιμάσει τη μπεσαμέλ αυτή σε παστίτσιο ή μουσακά γιατί είναι πολύ πετυχημένη και εύκολη χωρίς να υπάρχει και φόβος να σβολιάσει...ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από machi, 5-7-10  
    Μιτσάκι χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Την μπεσαμέλ αυτή την έχω κάνει πολλές φορές για παστίτσιο και ήταν πολύ νόστιμη. Απλά κάνε δοκιμή με το αλατάκι για να σου βγεί όσο αλμυρή την θες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-2-09  
    Panta otan ftiaxno kanelonia pou de xreiazontai vrasimo gemizo mexri pano
    me igro (araiomeni saltsa) oste na kaluptontai entelos sro purex giati etsi grafei sti siskeuasia oti tha mageireutoun.Sti sigekrimeni sintagi ti kanoume?Euxaristo polu
    #
    Σχόλιο από machi, 11-2-09  
    Μιτσακι, επειδη η σάλτσα του κιμά έχει ζουμί και η κρέμα είναι και αυτή σχετικά αραιή τα κανελόνια θα απορροφήσουν και θα ψηθούν με το υγρό της σάλτσας. Και επειδή ότι μείνει θα το περιχύσεις από πάνω, τα κανελόνια θα μαλακώσουν. Τώρα αν δεις ότι δεν σκεπάζονται καλά βάλε και λίγο νεράκι, αλλά δεν χρειάζεταισυνήθως. Μην ανησυχείς θα μαλακώσουν!!!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 16-2-09  
    Να ρωτήσω κάτι? επειδή θέλω να την κάνω την συνταγή αύριο αλλα δουλεύω πολλές ώρες το πρωί... μπορώ να κάνω από σήμερα την γέμιση, να τα φτιάξω κανονικά αλλά να τα βάλω άυριο στον φούρνο για ψήσιμο? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 18-2-09  
    Gogo24, συγνωμη που δεν σου απάντησα ναωρίτερα, φυσικα και μπορεις να εχεις έτοιμα τα κανελόνια και να τα ψήσεις την επόμενη μέρα. Επίσης άν θέλεις μπορείς να τα βάλεις σε ταψάκια μιας χρήσης και να τα βάλεις στην κατάψυξη, και να τα ψήσεις όποτε θέλεις.
    #
    Σχόλιο από gina77, 18-2-09  
    Φτάνουν μόνο 5 λεπτά για τον κιμά? Δεν χρειάζεται να γίνει κανονικά?
    #
    Σχόλιο από machi, 18-2-09  
    gina77, τον κιμά θα τον τσιγαρίσεις κανονικά μέχρι να ψηθεί, θα αλλάξει χρώμα, να μπορείς δηλαδή να τον φάς μόλις έιναι έτοιμη η σάλτσα του κιμά.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 18-2-09  
    Δεν πειράζει machi, αρκεί που μου απάντησες :)) Τέλεια, θα τα φτιάξω λοιπόν σήμερα το βραδάκι και θα επιστρέψω αύριο για αστεράκια!!! :) Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 3-4-09  
    Συγνώμη βρε κορίτσια μου αλλά εχω μια απορία, διότι καινούρια μαγείρισσα...καταλαβαίνετε. Αν τα βάλουμε στην κατάψυξη σε ταψάκια η μπεσαμέλ πως θα είναι μετά? Διατηρείται ή γίνεται χάλια? Όποια μπορεί ας μου πει γιατί σκέφτομαι λόγω Σαββατοκύριακου να εφοδιάσω την κατάψυξη!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
    Εμάς κάνει η πεθερά μου παστίτσιο και μουσακά και μας στέλνει ταψάκια που τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα ψήνουμε αργότερα. Μια χαρά είναι η μπεσαμέλ από πάνω!
    #
    Σχόλιο από machi, 3-4-09  
    Μην ανησυχεις, διατηρειται μια χαρα στην καταψυξη, αν τα βαλεις σε ταψακια μιας χρησης που εχουν και σκεπασμα χαρτινο απο πάνω, τα βγάζεις και τα ψήνεις κατευθείαν στο φούρνο. Απλά προσπαθέστε να τα καταναλώσετε σε σχετικα μικρο χρονικο διάστημα, εώς 2 μήνες!!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 3-4-09  
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω με πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από caroline, 24-4-09  
    όταν λες έναν ντοματοχυμό τί εννοείς? αν βάλω κονσέρβα ντοματάκι αποφλειωμένο, πόσο χρειάζεται?
    και ένα μπωλ μαιντανό? μικρό?
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 24-1-13  
    Μήπως ξέρει καμία αν μπορώ να κάνω αυτήν την συνταγή με λαζάνια?
    #
    Σχόλιο από CATHRINE, 9-8-13  
    η μπεσαμελ μεσα στο κιμα?οχι απο πανω?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από carbonara, 8-2-09  
    Καταπληκτικη συνταγη!!!!μια μικρη παραλλαγη...ετοιμη κρεμα γαλακτος και λιγο μοσχοκαρυδο,παπρικα,κεφαλοτυρι........προσοχη στο αλατι.
    #
    Σχόλιο από gina77, 12-10-09  
    Έφτιαξα χτες τη συνταγή. Μας άρεσε πάρα πολύ. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν μου έφτασε ο κιμάς. Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο, γύρω στα 650-700 γρ..Έκανα και τις εξής αλλαγές: Δεν έριξα όλο το μίγμα της μπεσαμέλ στον κιμά.Έριξα πολύ λίγο. Γέμισα τα κανελόνια και από πάνω έριξα πολύ λίγο ντοματοχυμό και μετά τη μπεσαμέλ σκέτη. Ίσως την άλλη φορά να έριχνα λίγο λιγότερη μπεσαμέλ.
    Πάντως σαν γεύση θεική!!
    #
    Σχόλιο από Αισιοδοξια_90, 18-1-13  
    Κορίτσια δεν με έφτασε ο κιμάς μου έτσι και εγώ στην υπόλοιπη υπέροχη μπεσαμέλ έβαλα ζαμπόν, τυρί και μπέικον.. Ήταν σε φέτες κομμένα..Στη συνέχεια τα έκοψα σε κυβάκια....Πάρα πολύ ωραία παραλλαγή...Θυμίζει λίγο απο παστίτσιο, λίγο απο κρέπα λίγο απο σουφλέ, λίγο απο καρμπονάρα... :-)
    #
    Σχόλιο από Αισιοδοξια_90, 18-1-13  
    Επίσης στην αρχική συνταγή αντί να τσιγαρίσω απλά τον κιμά τον κοκκίνισα κανονικά και την σάλτσα που έμεινε απο τον κιμά την έβαλα στον πάτο του ταψιού αντί για ντοματοχυμό.... ;-)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της angelabuda
    Η λαίδη και ο αλήτης
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara
    Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone