Κανελόνια με κιμά
Η συνταγή αυτή είναι πεντανόστιμη και θα αρέσει και στον πιο απαιτητικό!
Recipe by machi
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
-
2
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό νταματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
3
Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
4
Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
-
5
Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύντας συνεχώς.
-
6
Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατευάζουμε την κατσαρολα απο το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
7
Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
-
8
Κατευάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
9
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.
-
10
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
-
11
Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
-
12
Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.
-
13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Σχόλια (116)