Κανελόνια με πράσα και ζαμπόν
Πολύ ωραίο φαγητό. Απλά η οικογένειά μου το λατρεύει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την είχα ξεσηκώσει παλιά από το Διαδίκτυο και με το πέρασμα των χρόνων την έχω αλλάξει πάρα πολύ, ανάλογα με το γούστο μας στις γεύσεις. Είναι πολύ εύκολη και εύγευστη.Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
16 κανελόνια
-
2,5 κούπες ζωμό λαχανικών
-
250 γρ ζαμπόν σε κυβάκια
-
400 γρ κρέμα γάλακτος
-
6 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-
1 κουτάλι σούπας μουστάρδα σκόνη
-
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
-
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
-
2
Σιγοβράζουμε τα πράσα με τον ζωμό λαχανικών για 5' να μαλακώσουν. Προσέχουμε να είναι το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό ώστε να μην εξατμιστεί πολύ ζωμός. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
-
3
Στα πράσα προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα.
-
4
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε πλάι- πλάι σε πυρέξ.
-
5
Ανακατεύουμε τον ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα σκόνη και τα 2/3 τής γραβιέρας.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε (προοχή στο αλάτι) και περιχύνουμε τα κανελόνια. Πρέπει να καλύπτονται τα κανελόνια με το υγρό. Σε διαφορετική περιπτωση συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί.
-
7
Ψήνουμε περίπου 20' (ανάλογα τον φούρνο) ώσπου να μαλακώσουν τα κανελόνια και να ροδίσει το τυρί με την φρυγανιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια