Κανελόνια με σπανάκι ελαφριά

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
22 ψήφοι
mourlia, 13.02.09

Περιγραφή

Απλή και καθόλου δύσκολη.

Κανελόνια με σπανάκι ελαφριά
photo: Ρηνιώ

Συνταγή από:

mourlia

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο κανελονια
  • 1/2 kg σπανακι (φρεσκο κατεψυγμενο)
  • 350 gr φετα η ανθοτυρο
  • 4 ντοματες τριμμενες
  • 1 ποτηρι γαλα
  • λιγο τυρι αρεσκειας σας τριμμενο
  • αλατι πιπερι
  • ελαιολαδο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε το σπανακι σε ενα τηγανι με λιγο ελαιαολαδο και αφου το μαρανουμε ριχνουμε το τυρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα μιγμα.
  2. Γεμιζουμε τα κανελονια και τα βαζουμε σε βουτυρωμενο πυρεξ.
  3. Ριχνουμε γαλα ντοματες και το τριμμενο τυρι και διασπαρτο απο πανω βουτυρο.
  4. Ψηνουμε ~30' σε 180 βαθμους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να βαλετε απο πανω και φετες απο ντοματα. Επισης επειδη ξεχασα να αναφερω το αλατι και το πιπερι στην κριση σας (και το μοσχοκαρυδο του παει παρα πολυ). Φαντασια οσοι θελετε!!!!!!!!!!!

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από miss, 26-2-09  
    Πολύ ωραία. Αμα θυμόμουν να βάλω και το γάλα θα ήταν καλύτερη φαντάζομαι...
    Ούπς..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-2-09  
    Μιαμμ! Μέχρι κι η αδερφή μου που δεν τρώει σπανάκι και...πρασινάδες γενικά έφαγε 6!!!
    Έβαλα ανθότυρο, μόνο 2κ.σ. ελαιόλαδο και τα άφησα χωρίς τριμμένο τυρί πάνω για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα! Ήταν κάτι το διαφορετικό και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από mourlia, 3-3-09  
    Επειδη ειπα για φαντασια ακουστε πως το εφτιαξα την τελευταια φορα
    Προσθεσα λιγο κοτοπουλο κομμενο μικρα κομματια (που μου ειχε περισεψει απο την προηγουμενη μερα που το ειχα ψητο)και αντι για φετα εβαλα μανουρι
    Εφτιαξα και μια μπεσαμελ με λιγο τυρι που ειχα (αντι για τριμμενο)και εγινε ΜΟΥΡΛΙΑ
    #
    Σχόλιο από kakerlak, 2-12-09  
    Ηταν φανταστικά , ο άντρας μου τρελάθηκε...
    #
    Σχόλιο από zoi_tsa, 20-5-10  
    #
    Σχόλιο από tzikasgiannis, 22-5-10  
    Polu kali. Eukoli grigori kai pentanostimi..
    #
    Σχόλιο από katerinats, 22-6-10  
    Μπράβο πολύ καλό το φαγητό !!! Η κορούλα μου έφαγε το σπανάκι με πολύ όρεξη. Εγώ μαζί με το σπανάκι έβαλα και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και πιπεριά πράσινη και βρήκε πολύ καλό .... ααα και επειδή το μίγμα ήταν αρκετά ζουμερό έβαλα και λίγη φρυγανιά. και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 3-7-10  
    απιθανο!!! εκπληκτικο αποτελεσμα!!
    με το σπανακι τσιγαρισα και λιγο φρεσκο κρεμμυδακι και οταν εριξα το γαλα εριξα και λιγη κρεμα γαλακτος!!!
    εγιναν αναρπαστα!! :)
    #
    Σχόλιο από vanita, 6-9-10  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!ΤΑΙΡΙΑΞΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΑΦΡΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.....
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 27-10-10  
    Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο! Έβαλα κρεμμυδι, μαιντανο και ανιθο καθώς και ένα αυγό στη γέμιση! Η σάλτσα ελαφρια, παίρνει ένα ωραίο ροζ χρώμα! Και ψήσιμο τυλιγμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mania2, 27-11-10  
    Μπράβο, πολύ νόστιμο και ελαφρύ, πρόσθεσα κι εγώ λίγο άνιθο και φρέσκο κρεμμυδάκι στο σπανάκι.
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-12-10  
    Σπανακι-κρεμυδακι-ανηθο κ'φετα ο τελειος συνδιασμος!!!Μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από pergolatios, 29-8-11  
    Πολύ νόστιμο φαγητό.Και πολύ εύκολο,το πέτυχα μέχρι και εγώ-που μαγείρεψα πρώτη φορά στη ζωή μου.
    #
    Σχόλιο από katsarola aventura, 15-10-11  
    Την δοκιμασαμε και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Πράγματι το κρεμμυδάκι πάει πολύ. Επίσης, χρησιμοποίησα και λιγότερο γάλα χωρίς επιπλοκές...

    Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 14-2-12  
    #
    Σχόλιο από dreamsdancer, 1-10-12  
    Καταπληκτική και πολύ ελαφριά γεύση!Μόνο που μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος.Κατά τ΄άλλα,το ταψί εξαφανίστηκε με το που βγήκε απ το φούρνο!
    #
    Σχόλιο από 103, 19-11-12  
    Εγώ τσιγάρισα το σπανάκι με κρεμμύδι και ανηθο, και μετά πρόσθεσα ένα αυγό και το ανθότυρο. Γέμισα τα κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο) και απο πάνω έβαλα γάλα φρέσκο light και τριμμένη ντομάτα. Πρόσθεσα και λίγο τυρί τριμμένο γκούντα, και δεν πρόσθεσα καθολου λάδι και βούτυρο παραπάνω. Τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο και τα έψησα για 40 λεπτά περίπου.
    Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικά κανελόνια με γέμιση σπανακόπιτας! Η σάλτσα ήταν ελαφριά ροζ και η γεύση τέλεια!!!
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, την άλλη φορά θα χρησιμοποιήσω την γέμιση με τα φύλλα λαζάνια, θα είναι και αυτά τέλεια σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 17-1-13  
    Συγγνώμη για την ερώτηση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα μαγειρέψω με σπανάκι και αναρωτιέμαι. Δεν χρειάζεται να το ψιλοκόψουμε πριν το τσιγαρίσουμε; Πώς θα μπορέσουμε να γεμίσουμε τα κανελόνια;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-1-13  
    Με το τσιγάρισμα, το σπανάκι χάνει τα υγρά του και γίνεται πολύ μαλακό (πώς είναι τα χόρτα όταν τα βράσεις, κάπως έτσι). Άρα μετά είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις τα κανελόνια, μην ανησυχείς!
    #
    Σχόλιο από elmali, 25-3-13  
    Πέντε πηρουνάκια απο εμενα και την κοπέλα μου που της τα εφτιαξα επειδη νηστευει....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από miss, 26-2-09  
    Πολύ ωραία. Αμα θυμόμουν να βάλω και το γάλα θα ήταν καλύτερη φαντάζομαι...
    Ούπς..
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-2-09  
    Μιαμμ! Μέχρι κι η αδερφή μου που δεν τρώει σπανάκι και...πρασινάδες γενικά έφαγε 6!!!
    Έβαλα ανθότυρο, μόνο 2κ.σ. ελαιόλαδο και τα άφησα χωρίς τριμμένο τυρί πάνω για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα! Ήταν κάτι το διαφορετικό και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από kakerlak, 2-12-09  
    Ηταν φανταστικά , ο άντρας μου τρελάθηκε...
    #
    Σχόλιο από zoi_tsa, 20-5-10  
    #
    Σχόλιο από tzikasgiannis, 22-5-10  
    Polu kali. Eukoli grigori kai pentanostimi..
    #
    Σχόλιο από vanita, 6-9-10  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!ΤΑΙΡΙΑΞΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΑΦΡΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.....
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 27-10-10  
    Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο! Έβαλα κρεμμυδι, μαιντανο και ανιθο καθώς και ένα αυγό στη γέμιση! Η σάλτσα ελαφρια, παίρνει ένα ωραίο ροζ χρώμα! Και ψήσιμο τυλιγμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mania2, 27-11-10  
    Μπράβο, πολύ νόστιμο και ελαφρύ, πρόσθεσα κι εγώ λίγο άνιθο και φρέσκο κρεμμυδάκι στο σπανάκι.
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-12-10  
    Σπανακι-κρεμυδακι-ανηθο κ'φετα ο τελειος συνδιασμος!!!Μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από pergolatios, 29-8-11  
    Πολύ νόστιμο φαγητό.Και πολύ εύκολο,το πέτυχα μέχρι και εγώ-που μαγείρεψα πρώτη φορά στη ζωή μου.
    #
    Σχόλιο από katsarola aventura, 15-10-11  
    Την δοκιμασαμε και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Πράγματι το κρεμμυδάκι πάει πολύ. Επίσης, χρησιμοποίησα και λιγότερο γάλα χωρίς επιπλοκές...

    Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από mkonstantina, 14-2-12  
    #
    Σχόλιο από dreamsdancer, 1-10-12  
    Καταπληκτική και πολύ ελαφριά γεύση!Μόνο που μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος.Κατά τ΄άλλα,το ταψί εξαφανίστηκε με το που βγήκε απ το φούρνο!
    #
    Σχόλιο από 103, 19-11-12  
    Εγώ τσιγάρισα το σπανάκι με κρεμμύδι και ανηθο, και μετά πρόσθεσα ένα αυγό και το ανθότυρο. Γέμισα τα κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο) και απο πάνω έβαλα γάλα φρέσκο light και τριμμένη ντομάτα. Πρόσθεσα και λίγο τυρί τριμμένο γκούντα, και δεν πρόσθεσα καθολου λάδι και βούτυρο παραπάνω. Τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο και τα έψησα για 40 λεπτά περίπου.
    Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικά κανελόνια με γέμιση σπανακόπιτας! Η σάλτσα ήταν ελαφριά ροζ και η γεύση τέλεια!!!
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, την άλλη φορά θα χρησιμοποιήσω την γέμιση με τα φύλλα λαζάνια, θα είναι και αυτά τέλεια σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από elmali, 25-3-13  
    Πέντε πηρουνάκια απο εμενα και την κοπέλα μου που της τα εφτιαξα επειδη νηστευει....
    #
    Σχόλιο από niki27, 15-5-13  
    teleia!!!!
    #
    Σχόλιο από somi085, 1-3-14  
    #
    Σχόλιο από pelagia1000, 12-6-14  
    Φανταστική και εύκολη συνταγή. Έβαλα και εγω φρεσκο κρεμμυδάκι, πράσινη πιπεριά και ένα αυγό στην γέμιση.
    #
    Σχόλιο από Silvermist, 16-8-14  
    #
    Σχόλιο από Tina L, 2-9-14  
    Υπεροχη συνταγή!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτε κανελονια κι όμως βγήκαν πολυυυυ νόστιμα. Έβαλα ελάχιστο μπέικον και λίγη απο την σάλτσα μέσα στο μείγμα. Το υπόλοιπο γάλα (με προσθήκη λιγης κρεμας γάλακτος) και την ντομάτα, τα περεχυσα απο πάνω, όπως γράφεις στη συνταγή σου. Εύσημα πήρα εγώ, εύσημα σίγουρα και δίπλα, εσυ!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 17-1-13  
    Συγγνώμη για την ερώτηση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα μαγειρέψω με σπανάκι και αναρωτιέμαι. Δεν χρειάζεται να το ψιλοκόψουμε πριν το τσιγαρίσουμε; Πώς θα μπορέσουμε να γεμίσουμε τα κανελόνια;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-1-13  
    Με το τσιγάρισμα, το σπανάκι χάνει τα υγρά του και γίνεται πολύ μαλακό (πώς είναι τα χόρτα όταν τα βράσεις, κάπως έτσι). Άρα μετά είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις τα κανελόνια, μην ανησυχείς!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mourlia, 3-3-09  
    Επειδη ειπα για φαντασια ακουστε πως το εφτιαξα την τελευταια φορα
    Προσθεσα λιγο κοτοπουλο κομμενο μικρα κομματια (που μου ειχε περισεψει απο την προηγουμενη μερα που το ειχα ψητο)και αντι για φετα εβαλα μανουρι
    Εφτιαξα και μια μπεσαμελ με λιγο τυρι που ειχα (αντι για τριμμενο)και εγινε ΜΟΥΡΛΙΑ
    #
    Σχόλιο από katerinats, 22-6-10  
    Μπράβο πολύ καλό το φαγητό !!! Η κορούλα μου έφαγε το σπανάκι με πολύ όρεξη. Εγώ μαζί με το σπανάκι έβαλα και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και πιπεριά πράσινη και βρήκε πολύ καλό .... ααα και επειδή το μίγμα ήταν αρκετά ζουμερό έβαλα και λίγη φρυγανιά. και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 3-7-10  
    απιθανο!!! εκπληκτικο αποτελεσμα!!
    με το σπανακι τσιγαρισα και λιγο φρεσκο κρεμμυδακι και οταν εριξα το γαλα εριξα και λιγη κρεμα γαλακτος!!!
    εγιναν αναρπαστα!! :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    tasted
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της 103
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της netrionio
    reicipts
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της seda