κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

26 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
anyouta
anyouta @cook_8448798

Ένα νόστιμο φαγητό που θα σας βγάλει αυτοπρόσωπους σε κάθε τραπέζι είτε μόνο του είτε σαν συνοδευτικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν περισσέψει λίγη γέμιση τη βάζουμε στα 'κενά' ανάμεσα στα κανελλόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. σπανάκι
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 ματσάκι άνηθο
  4. λαζάνια (15 φύλλα περίπου)
  5. 2 κρέμες γάλακτος μεγάλες
  6. 200 γρ. φέτα τριμμένη
  7. 100 γρ. κίτρινο τυρί + 100 γρ. τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
  8. 1 αυγό χτυπημένο
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. λίγο λευκό κρασί προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φύλλα-λαζάνια σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο. Τα βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν (τα βάζουμε δύο δυό για να μην κολλάνε). Βγάζοντας τα τα απλώνουμε σε μια νωπή πετσέτα (όχι το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σπανάκι (εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο). Προσθέτουμε το κρασί (περίπου μισό ποτήρι) και αφήνουμε να εξατμιστεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τελευταίο τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

  4. 4

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μίγμα προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό ανακατεύοντας καλά.

  5. 5

    Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνια και απλώνουμε περίπου 2 κουταλάκια από τη γέμιση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.

  6. 6

     Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και το τυράκι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anyouta
anyouta @cook_8448798
στις