Κανελόνια με σπανάκι και φέτα
Ένα νόστιμο φαγητό που θα σας βγάλει αυτοπρόσωπους σε κάθε τραπέζι είτε μόνο του είτε σαν συνοδευτικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν περισσέψει λίγη γέμιση τη βάζουμε στα 'κενά' ανάμεσα στα κανελλόνια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φύλλα-λαζάνια σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο. Τα βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν (τα βάζουμε δύο δυό για να μην κολλάνε). Βγάζοντας τα τα απλώνουμε σε μια νωπή πετσέτα (όχι το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σπανάκι (εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο). Προσθέτουμε το κρασί (περίπου μισό ποτήρι) και αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
3
Προσθέτουμε τελευταίο τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μίγμα προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό ανακατεύοντας καλά.
-
5
Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνια και απλώνουμε περίπου 2 κουταλάκια από τη γέμιση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
-
6
Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και το τυράκι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια