Κανελόνια με σπανάκι

Bαθμολογία: 4.875
       
 
24 ψήφοι
gioted, 25.07.08

Περιγραφή

Για αλλαγή στα κλασικά κανελόνια, έφτιαξα αυτά λίγο με βοήθεια από διάφορες συνταγές και λίγο αυτοσχεδιάζοντας για να έρθουν πιο κοντά στα γούστα μας.
Κανελόνια με σπανάκι
photo: Λυδια Φωκα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο (δεν είχα φρέσκο)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμένες.
  • διάφορα τυριά που να λιώνουν (προτιμώ γκούντα και ρεγκάτο)
  • 4-5 κρεμυδάκια φρέσκα ή 2 ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  • λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού , Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω ελαφρά τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  2. Βάζω και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιεί ελαφρώς τα υγρά του. (Όχι να στεγνώσει)
  3. Ρίχνω τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και τ' αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο.
  4. Τ' αφήνω σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι βάζω λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμύδια με το σκόρδο.
  5. Τσιγαρίζω ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
  6. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνω μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω.
  7. Σε ένα ταψί, βάζω λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζω να γεμίζω τα κανελόνια με το μίγμα σπανάκι-τυρί.
  8. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200βαθμούς.
  9. Μόλις τελειώσω με το γέμισμα, περιχύνω τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνω και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά. (εξαρτάται από τον φούρνο σας)
  10. Αφού δω ότι έχουν βράσει καλά τα κανελόνια και κοντεύουν, βγάζω το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζω με λίγο τυρι και αφήνω κανα δεκάλεπτο με τέταρτο για να πάρουν χρώμα.

Σχετικές συνταγές

    34 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 26-7-08  
    έκανα μια παρόμοια συνταγή (από μια συσκευασία κανελόνια) και μου φάνηκε καλό για μεζέ όχι όμως και για κυρίως πιάτο. Πολύ βαρύ,πολύ έντονες γεύσεις.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 26-7-08  
    Μέχρι τώρα αντί για σάλτσα ντομάτας έβαζα μπεσαμέλ στα κανελόνια με το σπανάκι.Θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή και θα σας γράψω εντυπώσεις! Είναι ωραίο φαγητό πάντως για πρώτο πιάτο όταν έχεις καλεσμένους :)
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-12-09  
    Θεσπέσιο!!!
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 29-12-09  
    πολυ ωραίο, το ξαναφτιάχνω τώρα!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 10-1-10  
    Μόλις το έφτιαξα και είναι τέλειο! Μπράβο για την πρωτοτυπία!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 26-1-10  
    Μόλις γύρισα από ένα διήμερο στην Ρώμη… ένα από τα πιο ωραία πιάτα που δοκίμασα ήταν τα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα. Θέλω οπωσδήποτε να τα φτιάξω και στο σπίτι μου άλλα τα κανελόνια τους έμοιαζαν γευστικά σαν κρέπα και όχι σαν απλό ζυμαρικό και έπειτα η σαλτσούλα από πάνω δεν ήταν κόκκινη είχε ένα όμορφο ροζ χρώμα λέτε να είναι από φρέσκιες ντομάτες ή απλά να έχει και λίγη κρέμα γάλακτος μέσα? Έχει κανείς καμιά ιδέα για αυτή την συνταγή ή λέτε να την τολμήσω με βάση την παραπάνω συνταγή και χρησιμοποιώντας την φαντασία μου? Να τα κάνω με κρεπόφυλλα ή με τα κλασσικά κανελόνια που βρίσκουμε στην Ελλάδα? Αν δεν κάνω λάθος το κύριο μπαχαρικό του πιάτου ήταν το μοσχοκάρυδο… Θα ταιριάζει τι λέτε και εσείς?
    #
    Σχόλιο από xstam, 28-6-10  
    θα την δοκιμασω αυριο.θα βαλω ελαχιστη φρεσκια ντοματα διοτι πιστευω σε συνδυασμο με κρεμα γαλακτος θα γινει "βαρια".Συνηθως μαγειρευω τα κανελλονια με κιμα.Αυριο τα δοκιμασω και με σπανακι!
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλεια συνταγή! Το τυρί, η κρέμα, η φρέσκια ντομάτα, το σπανάκι λιώνουν όλα στο στόμα... έκανα 2 ταψιά και τέλειωσαν στο πι και φι! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    Εφτιαξα κανελονια για πρωτη φορα και χαιρομαι που ξεκινησ αμε την συνταγη σου! πολυ καλη και ευκολη. το μονο που χρειαστηκε ηταν να τα γυρισω αναποδα γιατι η επανω πλευρα δεν μου ψηθηκε. κατα τα αλλα τελεια!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 4-1-12  
    απλα τελεια...μου ειχαν τελειωσει οι ντοματες και τα εκανα με γαλα και κρεμα γαλακτος...το αποτελεσμα ηταν απιθανο...σου ανεβαζω και φωτο...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από gioted, 11-1-12  
    Πολύ ωραία φωτό Λυδία. Χαίρομαι που σου άρεσαν.
    #
    Σχόλιο από sofioula, 25-1-12  
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 31-1-12  
    Λυδία μήπως έβαλες φέτα?ετσι φαίνεται στη φώτο κ μοίαζει πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από myrsinigk, 8-2-12  
    teleia h sintagh sou!! mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από malioti, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 20-3-12  
    ΠΟλύ νόστιμη συνταγή! Δεν έβαλα ντομάτα και βγήκαν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από mchar, 27-3-12  
    πολύ νόστιμο!
    εγώ έβαλα και μαϊντανό και φέτα.
    η ντομάτα "δένει"καταπληκτικά!καλό είναι να βάλουμε τουλάχιστον τρεις.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 28-4-12  
    Τα έχω φτιάξει απειρες φορές μετά από προτροπή μιας φίλης. Αυτή τη φορά ομως τα έφτιαξα με περίσσιο σπανακόρυζο που ειχα κ έγινε πεντανόστιμο κ πάλι!
    #
    Σχόλιο από monogramma, 10-9-12  
    Η Συνταγή είναι καταπληκτική!!
    Τα κατασπαράξαμε :)
    #
    Σχόλιο από Lola Rocknorolla, 19-10-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 26-7-08  
    έκανα μια παρόμοια συνταγή (από μια συσκευασία κανελόνια) και μου φάνηκε καλό για μεζέ όχι όμως και για κυρίως πιάτο. Πολύ βαρύ,πολύ έντονες γεύσεις.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 26-7-08  
    Μέχρι τώρα αντί για σάλτσα ντομάτας έβαζα μπεσαμέλ στα κανελόνια με το σπανάκι.Θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή και θα σας γράψω εντυπώσεις! Είναι ωραίο φαγητό πάντως για πρώτο πιάτο όταν έχεις καλεσμένους :)
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-12-09  
    Θεσπέσιο!!!
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 29-12-09  
    πολυ ωραίο, το ξαναφτιάχνω τώρα!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 10-1-10  
    Μόλις το έφτιαξα και είναι τέλειο! Μπράβο για την πρωτοτυπία!
    #
    Σχόλιο από xstam, 28-6-10  
    θα την δοκιμασω αυριο.θα βαλω ελαχιστη φρεσκια ντοματα διοτι πιστευω σε συνδυασμο με κρεμα γαλακτος θα γινει "βαρια".Συνηθως μαγειρευω τα κανελλονια με κιμα.Αυριο τα δοκιμασω και με σπανακι!
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλεια συνταγή! Το τυρί, η κρέμα, η φρέσκια ντομάτα, το σπανάκι λιώνουν όλα στο στόμα... έκανα 2 ταψιά και τέλειωσαν στο πι και φι! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    Εφτιαξα κανελονια για πρωτη φορα και χαιρομαι που ξεκινησ αμε την συνταγη σου! πολυ καλη και ευκολη. το μονο που χρειαστηκε ηταν να τα γυρισω αναποδα γιατι η επανω πλευρα δεν μου ψηθηκε. κατα τα αλλα τελεια!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 4-1-12  
    απλα τελεια...μου ειχαν τελειωσει οι ντοματες και τα εκανα με γαλα και κρεμα γαλακτος...το αποτελεσμα ηταν απιθανο...σου ανεβαζω και φωτο...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από gioted, 11-1-12  
    Πολύ ωραία φωτό Λυδία. Χαίρομαι που σου άρεσαν.
    #
    Σχόλιο από sofioula, 25-1-12  
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 31-1-12  
    Λυδία μήπως έβαλες φέτα?ετσι φαίνεται στη φώτο κ μοίαζει πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από myrsinigk, 8-2-12  
    teleia h sintagh sou!! mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από malioti, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 20-3-12  
    ΠΟλύ νόστιμη συνταγή! Δεν έβαλα ντομάτα και βγήκαν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από mchar, 27-3-12  
    πολύ νόστιμο!
    εγώ έβαλα και μαϊντανό και φέτα.
    η ντομάτα "δένει"καταπληκτικά!καλό είναι να βάλουμε τουλάχιστον τρεις.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 28-4-12  
    Τα έχω φτιάξει απειρες φορές μετά από προτροπή μιας φίλης. Αυτή τη φορά ομως τα έφτιαξα με περίσσιο σπανακόρυζο που ειχα κ έγινε πεντανόστιμο κ πάλι!
    #
    Σχόλιο από monogramma, 10-9-12  
    Η Συνταγή είναι καταπληκτική!!
    Τα κατασπαράξαμε :)
    #
    Σχόλιο από Lola Rocknorolla, 19-10-12  
    #
    Σχόλιο από gioted, 19-10-12  
    Ευχαριστώ για τις ψήφους. Την τελευταία φορά που τα έφτιαξα έβαλα κατίκι δομοκού και ρεγκάτο και η υφής της γέμισης ήταν θεϊκή. Δοκιμαστε τα κ έτσι
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bebinna, 26-1-10  
    Μόλις γύρισα από ένα διήμερο στην Ρώμη… ένα από τα πιο ωραία πιάτα που δοκίμασα ήταν τα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα. Θέλω οπωσδήποτε να τα φτιάξω και στο σπίτι μου άλλα τα κανελόνια τους έμοιαζαν γευστικά σαν κρέπα και όχι σαν απλό ζυμαρικό και έπειτα η σαλτσούλα από πάνω δεν ήταν κόκκινη είχε ένα όμορφο ροζ χρώμα λέτε να είναι από φρέσκιες ντομάτες ή απλά να έχει και λίγη κρέμα γάλακτος μέσα? Έχει κανείς καμιά ιδέα για αυτή την συνταγή ή λέτε να την τολμήσω με βάση την παραπάνω συνταγή και χρησιμοποιώντας την φαντασία μου? Να τα κάνω με κρεπόφυλλα ή με τα κλασσικά κανελόνια που βρίσκουμε στην Ελλάδα? Αν δεν κάνω λάθος το κύριο μπαχαρικό του πιάτου ήταν το μοσχοκάρυδο… Θα ταιριάζει τι λέτε και εσείς?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της katrines2
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Με ζυμαρικά/ταψιού κτλπ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 181 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal