Κανελόνια Πικάντικα

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
souzana1983, 08.11.09

Περιγραφή


Κανελόνια Πικάντικα
photo: christmast

Συνταγή από:

souzana1983

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα κανελλόνια (χωρίς να χρειάζονται προβράσιμο)
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο)
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 πελτεδάκι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασι (λευκό ή κόκκινο)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 σκελίθρες σκόρδο
  • 2 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
  • 1/2 κουταλάκι καννέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 2 κρέμες γάλακτος (μεγάλες)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο (ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε κανελλόνια έτοιμα που να μη χρειάζονται προβράσιμο.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά προσθέτοντας σταδιακά τα υλικά μας (αρχικά το λάδι, μετά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας και τα μπαχαρικά μας).
  3. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και προσέχουμε να μην κάνει μπαλάκια. Αφού τσιγαριστεί καλά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασι.
  4. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ντοματάκι μας και τον πελτέ με την κέτσαπ και τη βράζουμε ώσπου να μελώσει.
  5. Μετά χτυπάμε 1 αυγό και ανακατεύμε συνέχεια να ενσωματωθεί το αυγό και να πάρει μια βράση η σάλτσα, τέλος προσθέτουμε το μισό τυρί.
  6. Στη συνέχεια,αφου έχει κρυώσει η σάλτσα μας και δεν έχει πολλά ζουμιά, γεμίζουμε τα κανελλόνια (ένας γρήγορος τρόπος να γεμίσουμε τα κανελλόνια,ειναι να πάρουμε ένα σακουλάκι πολιπαγκ, να βάλουμε 1 κουταλιά σάλτσα και κόβοντας το ένα ακρο της σακούλας να γεμίσουμε τα κανελλόνια, κάτι σα κορνέ).
  7. Τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και γάλα (κοιτώντας να καλύπτονται τα κανελλόνια) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  8. Ψήνουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ταψί αμέσως μετά απο το φούρνο για να μην στεγνώσει τελείως.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από marian84, 27-12-09  
    Einai oti pio nostimo exw faei ever....
    Ftiaxte to kai 8a me 8umi8eite....
    Kali epituxia :)
    #
    Σχόλιο από mourmoura, 16-3-10  
    ta kalytera pou exw faei!
    #
    Σχόλιο από Eperly, 12-6-13  
    Πολύ νόστημο!
    #
    Σχόλιο από christmast, 28-10-13  
    Πολύ ιδιαίτερη γεύση! Η μόνη διαφορά είναι ότι για την επικάλυψη έφτιαξα μπεσαμέλ.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από marian84, 27-12-09  
    Einai oti pio nostimo exw faei ever....
    Ftiaxte to kai 8a me 8umi8eite....
    Kali epituxia :)
    #
    Σχόλιο από mourmoura, 16-3-10  
    ta kalytera pou exw faei!
    #
    Σχόλιο από Eperly, 12-6-13  
    Πολύ νόστημο!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από christmast, 28-10-13  
    Πολύ ιδιαίτερη γεύση! Η μόνη διαφορά είναι ότι για την επικάλυψη έφτιαξα μπεσαμέλ.

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiaag