κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια Πικάντικα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 άτομα
  1. 2 πακέτα κανελλόνια (χωρίς να χρειάζονται προβράσιμο)
  2. 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  3. 1/2 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο)
  4. 1 πελτεδάκι
  5. 1 ποτήρι κρασιού κρασι (λευκό ή κόκκινο)
  6. 3 κρεμμύδια μεγάλα
  7. 2 σκελίθρες σκόρδο
  8. 2 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
  9. 1 κουταλάκι πιπέρι
  10. 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  11. 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
  12. 1/2 κουταλάκι καννέλα
  13. 2-3 γαρύφαλλα
  14. 2 κρέμες γάλακτος (μεγάλες)
  15. 1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο (ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε κανελλόνια έτοιμα που να μη χρειάζονται προβράσιμο.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά προσθέτοντας σταδιακά τα υλικά μας (αρχικά το λάδι, μετά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας και τα μπαχαρικά μας).

  3. 3

    Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και προσέχουμε να μην κάνει μπαλάκια. Αφού τσιγαριστεί καλά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασι.

  4. 4

    Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ντοματάκι μας και τον πελτέ με την κέτσαπ και τη βράζουμε ώσπου να μελώσει.

  5. 5

    Μετά χτυπάμε 1 αυγό και ανακατεύμε συνέχεια να ενσωματωθεί το αυγό και να πάρει μια βράση η σάλτσα, τέλος προσθέτουμε το μισό τυρί.

  6. 6

    Στη συνέχεια,αφου έχει κρυώσει η σάλτσα μας και δεν έχει πολλά ζουμιά, γεμίζουμε τα κανελλόνια (ένας γρήγορος τρόπος να γεμίσουμε τα κανελλόνια,ειναι να πάρουμε ένα σακουλάκι πολιπαγκ, να βάλουμε 1 κουταλιά σάλτσα και κόβοντας το ένα ακρο της σακούλας να γεμίσουμε τα κανελλόνια, κάτι σα κορνέ).

  7. 7

    Τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και γάλα (κοιτώντας να καλύπτονται τα κανελλόνια) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

  8. 8

    Ψήνουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ταψί αμέσως μετά απο το φούρνο για να μην στεγνώσει τελείως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

marian84
marian84 @cook_8464904
Einai oti pio nostimo exw faei ever....\r\nFtiaxte to kai 8a me 8umi8eite....\r\nKali epituxia :)

Από

souzana1983
souzana1983 @cook_8462770
στις
pallini,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα