Κανελόνια Πικάντικα
Υλικά
-
2 πακέτα κανελλόνια (χωρίς να χρειάζονται προβράσιμο)
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1/2 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο)
-
1 κουτί χυμό ντομάτας
-
1 πελτεδάκι
-
1 αυγό
-
1 ποτήρι κρασιού κρασι (λευκό ή κόκκινο)
-
3 κρεμμύδια μεγάλα
-
2 σκελίθρες σκόρδο
-
2 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
-
1 κουταλάκι πιπέρι
-
1/2 κουταλάκι πάπρικα
-
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
-
1/2 κουταλάκι καννέλα
-
2-3 γαρύφαλλα
-
2 κρέμες γάλακτος (μεγάλες)
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο (ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε κανελλόνια έτοιμα που να μη χρειάζονται προβράσιμο.
-
2
Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά προσθέτοντας σταδιακά τα υλικά μας (αρχικά το λάδι, μετά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας και τα μπαχαρικά μας).
-
3
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και προσέχουμε να μην κάνει μπαλάκια. Αφού τσιγαριστεί καλά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασι.
-
4
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ντοματάκι μας και τον πελτέ με την κέτσαπ και τη βράζουμε ώσπου να μελώσει.
-
5
Μετά χτυπάμε 1 αυγό και ανακατεύμε συνέχεια να ενσωματωθεί το αυγό και να πάρει μια βράση η σάλτσα, τέλος προσθέτουμε το μισό τυρί.
-
6
Στη συνέχεια,αφου έχει κρυώσει η σάλτσα μας και δεν έχει πολλά ζουμιά, γεμίζουμε τα κανελλόνια (ένας γρήγορος τρόπος να γεμίσουμε τα κανελλόνια,ειναι να πάρουμε ένα σακουλάκι πολιπαγκ, να βάλουμε 1 κουταλιά σάλτσα και κόβοντας το ένα ακρο της σακούλας να γεμίσουμε τα κανελλόνια, κάτι σα κορνέ).
-
7
Τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και γάλα (κοιτώντας να καλύπτονται τα κανελλόνια) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
-
8
Ψήνουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ταψί αμέσως μετά απο το φούρνο για να μην στεγνώσει τελείως.
Σχόλια (5)