Κανελόνια της γιαγιάς
Κανελόνια με πλούσια γέμιση κιμά λαχανικών και αλλαντικών
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τον αυθεντικό Τσελεμεντέ.
Υλικά
-
100 γρ.(1/2 φλυτζάνι τσαγιού) λάδι
-
50 γρ. μπέικον
-
100 γρ. ζαμπόν
-
200 γρ. κιμάς
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 κολοκύθι
-
1 μελιτζάνα (150-200 γρ.)
-
30 γρ.(2 κ.σ.) πελτέ ντομάτας
-
2-3 ντομάτες (500γρ.)
-
1 ματσάκι βασιλικός
-
200 γρ. (2 ποτ.κρασιού) κόκκινο κρασί
-
αλάτι, άσπρο πιπερι
-
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα
-
400 γρ. κανελόνια
-
500 γρ. μπεσαμέλ (την φτιάχνετε με όποιο τρόπο σας αρέσει)
-
200 γρ. σάλτσα ντομάτα
-
1 φλιτζ.τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κομμένο σε κύβους μπέικον.
-
2
Προσθέτουμε και το ζαμπόν κομμένο και αυτό σε κύβους να ροδίσει. Ρίχνουμε και τον κιμά να ψηθεί για πέντε λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους χορταρικά,να σοταριστούν.
-
4
Ανακατεύουμε και τον ντοματοπολτέ.
-
5
Ρίχνουμε τις ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους, ντομάτες και το κόκκινο κρασί.
-
6
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπερι και το βασιλικό.
-
7
Αφήνουμε να βράσουν, με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, για δέκα λεπτά.
-
8
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα σ΄αυτή την κομμένη σε κύβους μοτσαρέλα και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.
-
9
Γεμίζουμε με το μείγμα τα κανελόνια (όσο απ΄αυτά χωρέσουν).
-
10
Τοποθετούμε τα κανελόνια σε μια βουτυρωμένη πυρίμαχη φόρμα. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
-
11
Από πάνω ισομοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
-
12
Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 έως 30 λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια