κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια της γιαγιάς

Κανελόνια της γιαγιάς

23 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
fofula
fofula @cook_8477020
ΚΕΡΚΥΡΑ,ελλαδα

Κανελόνια με πλούσια γέμιση κιμά λαχανικών και αλλαντικών

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον αυθεντικό Τσελεμεντέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 100 γρ.(1/2 φλυτζάνι τσαγιού) λάδι
  2. 50 γρ. μπέικον
  3. 100 γρ. ζαμπόν
  4. 200 γρ. κιμάς
  5. 1 μικρό κρεμμύδι
  6. 1 κολοκύθι
  7. 1 μελιτζάνα (150-200 γρ.)
  8. 30 γρ.(2 κ.σ.) πελτέ ντομάτας
  9. 2-3 ντομάτες (500γρ.)
  10. 1 ματσάκι βασιλικός
  11. 200 γρ. (2 ποτ.κρασιού) κόκκινο κρασί
  12. αλάτι, άσπρο πιπερι
  13. 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  14. 400 γρ. κανελόνια
  15. 500 γρ. μπεσαμέλ (την φτιάχνετε με όποιο τρόπο σας αρέσει)
  16. 1 φλιτζ.τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κομμένο σε κύβους μπέικον.

  2. 2

    Προσθέτουμε και το ζαμπόν κομμένο και αυτό σε κύβους να ροδίσει. Ρίχνουμε και τον κιμά να ψηθεί για πέντε λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους χορταρικά,να σοταριστούν.

  4. 4

    Ανακατεύουμε και τον ντοματοπολτέ.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους, ντομάτες και το κόκκινο κρασί.

  6. 6

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπερι και το βασιλικό.

  7. 7

    Αφήνουμε να βράσουν, με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, για δέκα λεπτά.

  8. 8

    Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα σ΄αυτή την κομμένη σε κύβους μοτσαρέλα και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

  9. 9

    Γεμίζουμε με το μείγμα τα κανελόνια (όσο απ΄αυτά χωρέσουν).

  10. 10

    Τοποθετούμε τα κανελόνια σε μια βουτυρωμένη πυρίμαχη φόρμα. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.

  11. 11

    Από πάνω ισομοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

  12. 12

    Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 έως 30 λεπτά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

fofula
fofula @cook_8477020
στις
ΚΕΡΚΥΡΑ,ελλαδα