Κανελόνια

Bαθμολογία: 4.56
       
 
25 ψήφοι
MARA!, 18.11.06

Περιγραφή

Κανελόνια
Κανελόνια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ κανελονια
  • 1 κρεμμυδι
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • λιγο μαιντανο
  • 250γρ κιμα
  • 1 κουταλια αλευρι
  • 2 φλυτζανια ζωμο κρεατος
  • ριγανη, βασιλικο, αλατοπιπερο, μοσχοκαρυδο
  • παρμεζανα
  • φριγανια τριμμενη
  • 1 αυγο
  • ελαιολαδο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • βουτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαριζουμε το σκορδο το κρεμυδι και το μαιντανο.
  2. Ριχνουμε τον κιμα και τα σοταρουμε μεχρι να ροδισουν. Μετα ριχνουμε αλευρι και το ζωμο και τα μπαχαρικα μας και τα αφηνουμε να βρασουν για 15 λεπτα.
  3. Τα αποσυρουμε απο τη φωτια και αφου κρυωσει το μιγμα προσθετουμε το τριμμενο τυρι, την φρυγανια και το αυγο. Τα ανακατευουμε και γεμιζουμε με αυτα τα κανελονια.
  4. Σε ενα βουτυρομενο ταψι ριχνουμε 500γρ. σαλτσα ντοματας και βαζουμε τα κανελονια. πασπαλιζουμε με τυρι και μικρα κοματακια βουτυρο.
  5. Ψηνουμε τα κανελονια στο φουρνο στους 200° για 40 λεπτα (καλυμμενα με αλουμινοχαρτο)

Σχετικές συνταγές

Tα κανελόνια της Μαρίας Tα κανελόνια της Μαρίας
4.9231
       
       
(26)
Κανελόνια Πικάντικα Κανελόνια Πικάντικα
5
       
       
(4)
Κοχύλες γεμιστές Κοχύλες γεμιστές
4.75
       
       
(4)
Κανελόνια με κιμά Κανελόνια με κιμά
4.6338
       
       
(71)

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 3-8-08  
    Πρέπει να πω οτι πρώτη φορά έφτιαξα κανελόνια και ακολούθησα αυτή τη συνταγή. Γενικώς ήταν πολύ νόστιμα και φάγαμε και δεύτερο πιάτο!!! Δεν είχα όμως μαιντανό και έβαλα σέλινο, αλλά μόνο τα φύλλα και τα πολύ λεπτά κλωναράκια. Επίσης έβαλα μισό κιλό κιμά και 250 γρ. κανελόνια.
    Αυτά
    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-8-08  
    Δοκομασε το με μαιντανο και θα με θυμηθεις!Το σελινο του χαλαει τη γευση.
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 20-6-09  
    τελεια η συνταγη, εγω ομως δεν βαζω ζωμο ειδικα τους κυβους τους αποφευγω.
    #
    Σχόλιο από iliana3105, 20-10-09  
    Πρώτη φορά τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστημα.... bravo.....
    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-3-10  
    με 2 φλ. ζωμο δεν γινεται νερουλό το μίγμα?Θα τα κάνω αύριο, λέω. Δεν έχω ξανακάνει και ελπίζω να μου πετύχουν
    #
    Σχόλιο από Sol81, 8-3-10  
    Λυπάμαι, αλλά ήταν από τις μεγαλύτερες αποτυχίες μου, γιατί δεν ψήθηκε το ζυμαρικό. Έπρεπε πρώτα να τα βράσω?ψηθηκαν μόνο από΄κάτω κι έτσι αφαιρούσαμε το μισό κανελόνι από πάνω!!Σαν γεύση φοβερή αλλά τι έκανα λάθος για την επόμενη φορά ρωτάω. Δεν ψηφίζω τώρα, θα ψηφίσω όταν μου βγουν όπως πρέπει, απλά αν μπορείς Μάρα να μου πεις αν έπρεπε να τα βράσω πρώτα.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 8-3-10  
    Sol81 λυπάμαι που δεν σου πέτυχαν.
    Δεν τα βράζω πρώτα τα βάζω όπως είναι.Δες τα δικά μου στη φώτο,ψήθηκαν ομοιόμορφα,γιατί ήταν σε μικρό πυρέχ και η σάλτσα τα κάλυπτε.επίσης συμαντικό είναι να είναι σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μην σου καούν απο πάνω.
    Μην απογοητεύεσαι,την άλλη φορά θα ναι super!!!
    #
    Σχόλιο από carmelia, 10-3-10  
    Εψαχνα καλη συνταγη για κανελονια και αυτη μου φαινεται αρκετα ευκολη και ζουμερη που μου αρεσει,θα την κανω σιγουρα!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 25-4-10  
    Νόστιμη συνταγή,έβαλα όμως μισό κιλό κιμά
    και αφαίρεσα το ζωμό κρέατος.
    #
    Σχόλιο από katrines2, 25-4-10  
    αυτη την συνταγη δεν την εχω κανει. θελω να χρησιμοποιησω κανελονια που θελουν βρασιμο. στο παρελθον ειχα κανει μια αλλη συνταγη αλλα τα κανελονια εκοβαν στην μεση καθως εβαζα την γεμιση. για να αποφυγω αυτο, πρεπει να τα βρασω λιγοτερο?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 26-4-10  
    Δεν έχω δοκιμάσει τα κανελόνια που θέλουν πρώτα βράσιμο,αν τα βράσεις ,να το κάνεις μόνο για 4-5 λεπτά.
    Πάντως αν καλύπτονται τα κανελόνια απο τη σάλτσα,δεν σκληραίνουν καθόλου απο τη πάνω μεριά.Επίσης μην ξεχάσεις να βάλεις και αλουμινόχαρτο πάνω στο πυρέξ σου.
    #
    Σχόλιο από bokis, 28-4-10  
    Επειδή το φοβήθηκα από τα σχόλια ότι δεν ψήθηκα ν τα ζυμαρικά για να τα καλύψει η σάλτσα όλα τα κανελόνια συμπλήρωσα με μαυροδάφνη. Τέλεια μπράβο πάρα πολύ νόστιμα και πάλι μπράβο
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-5-10  
    Πεντανόστιμα, έβαλα κι αρκετή φρέσκια σάλτσα ντομάτας απο πάνω.Εννοείται ότι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα κανελόνια ψήθηκαν τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Julia27, 20-7-10  
    Πάρα πολύ ωραία η γεύση!!! Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μην "κάθονται"??
    #
    Σχόλιο από Giota.th, 8-9-10  
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Ο., 26-9-10  
    Πολυ ωραια τα κανελλονια, τα εφτιαξα σημερα και κυριολεκτικα δεν εμεινε τιποτα. Κρυα ηταν πολυ πιο νοστιμα
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Ο., 26-9-10  
    Πολυ ωραια τα κανελλονια, τα εφτιαξα σημερα και κυριολεκτικα δεν εμεινε τιποτα. Κρυα ηταν πολυ πιο νοστιμα απο οτι οταν ηταν ζεστα. Δεν εβαλα ζωμο ουτε εγω γιατι τον αποφευγω, απλα ζεστανα νερο. Επισης δεν ειχα παρμεζανα και εβαλα ενα κιτρινο τυρι. Ειχαν υπεροχη γευση. Σε ευχαριστω για τη συνταγη
    #
    Σχόλιο από kallie_80, 21-10-10  
    παρα πολυ καλη,ευκολη κ κατανοητη συνταγη!!εκανα πρωτη φορα κανελλονια κ βγηκαν πολυ πετυχημενα!!εξαφανιστηκε ολο το ταψι!!!!
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 23-10-10  
    Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο! Στον κιμά έβαλα λίγη φρέσκια ντομάτα, κ αντί για ζωμό πρόσθεσα λίγο νεράκι! Πρώτη φορά κάνω κ έγιναν πεντανόστιμα!! Περιττό να πω ότι εξαφανίστηκαν σε λίγες ωρες! Θα ξαναγίνει σίγουρα, ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 24-10-10  
    Α! Επίσης οι αναλογίες κιμά-κανελόνια μάλλον είναι ανάποδες...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 20-6-09  
    τελεια η συνταγη, εγω ομως δεν βαζω ζωμο ειδικα τους κυβους τους αποφευγω.
    #
    Σχόλιο από iliana3105, 20-10-09  
    Πρώτη φορά τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστημα.... bravo.....
    #
    Σχόλιο από Sol81, 8-3-10  
    Λυπάμαι, αλλά ήταν από τις μεγαλύτερες αποτυχίες μου, γιατί δεν ψήθηκε το ζυμαρικό. Έπρεπε πρώτα να τα βράσω?ψηθηκαν μόνο από΄κάτω κι έτσι αφαιρούσαμε το μισό κανελόνι από πάνω!!Σαν γεύση φοβερή αλλά τι έκανα λάθος για την επόμενη φορά ρωτάω. Δεν ψηφίζω τώρα, θα ψηφίσω όταν μου βγουν όπως πρέπει, απλά αν μπορείς Μάρα να μου πεις αν έπρεπε να τα βράσω πρώτα.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 8-3-10  
    Sol81 λυπάμαι που δεν σου πέτυχαν.
    Δεν τα βράζω πρώτα τα βάζω όπως είναι.Δες τα δικά μου στη φώτο,ψήθηκαν ομοιόμορφα,γιατί ήταν σε μικρό πυρέχ και η σάλτσα τα κάλυπτε.επίσης συμαντικό είναι να είναι σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μην σου καούν απο πάνω.
    Μην απογοητεύεσαι,την άλλη φορά θα ναι super!!!
    #
    Σχόλιο από carmelia, 10-3-10  
    Εψαχνα καλη συνταγη για κανελονια και αυτη μου φαινεται αρκετα ευκολη και ζουμερη που μου αρεσει,θα την κανω σιγουρα!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 25-4-10  
    Νόστιμη συνταγή,έβαλα όμως μισό κιλό κιμά
    και αφαίρεσα το ζωμό κρέατος.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-5-10  
    Πεντανόστιμα, έβαλα κι αρκετή φρέσκια σάλτσα ντομάτας απο πάνω.Εννοείται ότι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα κανελόνια ψήθηκαν τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Giota.th, 8-9-10  
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Ο., 26-9-10  
    Πολυ ωραια τα κανελλονια, τα εφτιαξα σημερα και κυριολεκτικα δεν εμεινε τιποτα. Κρυα ηταν πολυ πιο νοστιμα
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Ο., 26-9-10  
    Πολυ ωραια τα κανελλονια, τα εφτιαξα σημερα και κυριολεκτικα δεν εμεινε τιποτα. Κρυα ηταν πολυ πιο νοστιμα απο οτι οταν ηταν ζεστα. Δεν εβαλα ζωμο ουτε εγω γιατι τον αποφευγω, απλα ζεστανα νερο. Επισης δεν ειχα παρμεζανα και εβαλα ενα κιτρινο τυρι. Ειχαν υπεροχη γευση. Σε ευχαριστω για τη συνταγη
    #
    Σχόλιο από kallie_80, 21-10-10  
    παρα πολυ καλη,ευκολη κ κατανοητη συνταγη!!εκανα πρωτη φορα κανελλονια κ βγηκαν πολυ πετυχημενα!!εξαφανιστηκε ολο το ταψι!!!!
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 24-10-10  
    Α! Επίσης οι αναλογίες κιμά-κανελόνια μάλλον είναι ανάποδες...
    #
    Σχόλιο από mary A., 28-12-10  
    Πεντανόστιμα,τα κανελόνια, γρήγορα και εύκολα!!!!Bravo MARA! για την συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 5-5-11  
    Πολυ ωραια συνταγη!Το αλουμινοχαρτο απο πανω τα κανει μαλακα γυρω γυρω και ειναι πεντανοστιμα!Ευχαριστουμε ΜΑRΑ για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 16-8-11  
    τα πιο νοστιμα κανελονια που εχω φαει ποτε!!! μπραβο MARA.
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 13-1-12  
    εγιναν πεντανοστιμα...ευχαριστουμε...
    #
    Σχόλιο από somi085, 22-1-12  
    #
    Σχόλιο από katrines2, 1-2-12  
    τα εψησα βαζοντας αλουμινοχαρτο αλλα απο πανω ηταν σκληρη η επιφανεια. μηπως επρεπε να βαλω περισσοτερο νερο? ή μηπως την αλλη φορα τα φτιαξω στην γαστρα?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 12-2-12  
    Nαι,αυτά στο μπλε κουτί παίρνω κι εγώ.
    Μια χαρά είναι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-3-10  
    με 2 φλ. ζωμο δεν γινεται νερουλό το μίγμα?Θα τα κάνω αύριο, λέω. Δεν έχω ξανακάνει και ελπίζω να μου πετύχουν
    #
    Σχόλιο από katrines2, 25-4-10  
    αυτη την συνταγη δεν την εχω κανει. θελω να χρησιμοποιησω κανελονια που θελουν βρασιμο. στο παρελθον ειχα κανει μια αλλη συνταγη αλλα τα κανελονια εκοβαν στην μεση καθως εβαζα την γεμιση. για να αποφυγω αυτο, πρεπει να τα βρασω λιγοτερο?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 26-4-10  
    Δεν έχω δοκιμάσει τα κανελόνια που θέλουν πρώτα βράσιμο,αν τα βράσεις ,να το κάνεις μόνο για 4-5 λεπτά.
    Πάντως αν καλύπτονται τα κανελόνια απο τη σάλτσα,δεν σκληραίνουν καθόλου απο τη πάνω μεριά.Επίσης μην ξεχάσεις να βάλεις και αλουμινόχαρτο πάνω στο πυρέξ σου.
    #
    Σχόλιο από Julia27, 20-7-10  
    Πάρα πολύ ωραία η γεύση!!! Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μην "κάθονται"??
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 7-9-11  
    Μια ερώτηση: γιατί βάζουμε αλεύρι στον κιμα;
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 11-2-12  
    ta kanelonia ta vrasmena poia einai??? egw pira apo to super market mia gnwstis etairias kapia pou einai se xartino kouti...auta kanoun?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 3-8-08  
    Πρέπει να πω οτι πρώτη φορά έφτιαξα κανελόνια και ακολούθησα αυτή τη συνταγή. Γενικώς ήταν πολύ νόστιμα και φάγαμε και δεύτερο πιάτο!!! Δεν είχα όμως μαιντανό και έβαλα σέλινο, αλλά μόνο τα φύλλα και τα πολύ λεπτά κλωναράκια. Επίσης έβαλα μισό κιλό κιμά και 250 γρ. κανελόνια.
    Αυτά
    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-8-08  
    Δοκομασε το με μαιντανο και θα με θυμηθεις!Το σελινο του χαλαει τη γευση.
    #
    Σχόλιο από bokis, 28-4-10  
    Επειδή το φοβήθηκα από τα σχόλια ότι δεν ψήθηκα ν τα ζυμαρικά για να τα καλύψει η σάλτσα όλα τα κανελόνια συμπλήρωσα με μαυροδάφνη. Τέλεια μπράβο πάρα πολύ νόστιμα και πάλι μπράβο
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 23-10-10  
    Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο! Στον κιμά έβαλα λίγη φρέσκια ντομάτα, κ αντί για ζωμό πρόσθεσα λίγο νεράκι! Πρώτη φορά κάνω κ έγιναν πεντανόστιμα!! Περιττό να πω ότι εξαφανίστηκαν σε λίγες ωρες! Θα ξαναγίνει σίγουρα, ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμαρικα
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis