Κανελόνια
Κανελόνια
Υλικά
-
500 γρ κανελονια
-
1 κρεμμυδι
-
1 σκελιδα σκορδο
-
λιγο μαιντανο
-
250 γρ κιμα
-
1 κουταλια αλευρι
-
2 φλυτζανια ζωμο κρεατος
-
ριγανη, βασιλικο, αλατοπιπερο, μοσχοκαρυδο
-
παρμεζανα
-
φριγανια τριμμενη
-
1 αυγο
-
ελαιολαδο
-
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
-
βουτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαριζουμε το σκορδο το κρεμυδι και το μαιντανο.
-
2
Ριχνουμε τον κιμα και τα σοταρουμε μεχρι να ροδισουν. Μετα ριχνουμε αλευρι και το ζωμο και τα μπαχαρικα μας και τα αφηνουμε να βρασουν για 15 λεπτα.
-
3
Τα αποσυρουμε απο τη φωτια και αφου κρυωσει το μιγμα προσθετουμε το τριμμενο τυρι, την φρυγανια και το αυγο. Τα ανακατευουμε και γεμιζουμε με αυτα τα κανελονια.
-
4
Σε ενα βουτυρομενο ταψι ριχνουμε 500γρ. σαλτσα ντοματας και βαζουμε τα κανελονια. πασπαλιζουμε με τυρι και μικρα κοματακια βουτυρο.
-
5
Ψηνουμε τα κανελονια στο φουρνο στους 200° για 40 λεπτα (καλυμμενα με αλουμινοχαρτο)
Σχόλια (28)
Αυτά