Κανελόπιτα
Πολίτικη πιτούλα με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το βιβλίο Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας! Πολίτικη Κουζίνα των εκδόσεων Φυτράκη
Υλικά
-
4 φλυτζάνια αλεύρι
-
1 φλυτζάνι λάδι
-
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
3 κουταλιές κονιάκ
-
4 αυγά
-
2 κουταλάκια κανέλα
-
2 κουταλάκια μπέκι πάουντερ
-
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
-
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
-
λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν, την κανέλα και το κονιάκ.
-
3
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνετε εναλλάξ στο μίγμα των κρόκων λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.
-
4
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μίγμα.
-
5
Αλείφετε ενα ταψί με λάδι, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μίγμα.
-
6
Το ψήνετε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50', αφήνετε την κανελόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με λίγη κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (17)