κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόπιτα
pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
,ellada

Πολίτικη πιτούλα με κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το βιβλίο Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας! Πολίτικη Κουζίνα των εκδόσεων Φυτράκη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 φλυτζάνια αλεύρι
  2. 1 φλυτζάνι λάδι
  3. 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  4. 1 φλυτζάνι γάλα
  5. 3 κουταλιές κονιάκ
  6. 2 κουταλάκια κανέλα
  7. 2 κουταλάκια μπέκι πάουντερ
  8. 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  9. ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
  10. λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν, την κανέλα και το κονιάκ.

  3. 3

    Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνετε εναλλάξ στο μίγμα των κρόκων λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.

  4. 4

    Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μίγμα.

  5. 5

    Αλείφετε ενα ταψί με λάδι, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μίγμα.

  6. 6

    Το ψήνετε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50', αφήνετε την κανελόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με λίγη κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (17)

τοξοτης
τοξοτης @cook_8452040
το εφτιαξα σε φορμα του κεικ εναι ναστημοτατο.

Από

pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
στις
,ellada