Καντά, τα αρμένικα κρουασάν
Γλυκά τραγανά ρολλάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα παραμένουν μαλακά!
Υλικά
-
Ζύμη
-
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
-
1/2 γιαουρτάκι αγελάδος
-
1 κ.γ. σόδα +ξύδι
-
Γέμιση
-
1 κούπα αλεύρι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1-2 βανίλιες
-
καρύδια αλεσμένα κατα προτίμηση (εγώ δεν βάζω)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια ξύλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια κόβουμε με ενα μεγάλο μαχαίρι το βούτυρο.
-
2
Κοσκινίζουμε απο πάνω το αλεύρι και συνεχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι.
-
3
Ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι και προσθέτουμε τα γιαούρτια ανακατευουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη σε λακουβίτσα.
-
4
Συνεχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι (στην ουσία αυτό είναι το ζύμωμα που κάνουμε όλο με μαχαίρι). Προσπαθούμε να ανακατεψουμε όλα τα υλικά όσο μπορούμε ομοιόμορφα, δεν χρειάζεται πολύ ώρα στο σύνολο περίπου 10'.
-
5
Μαζευουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μια μάζα μακρόστενη και κόβουμε 3 μέρη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
-
6
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατευουμε αλευρι, ζαχαρη, βανίλια και βούτυρο τρίβοντας με τα χέρια. Πρέπει να γίνει σαν σιμιγδάλι.
-
7
Βγάζουμε απο το ψυγείο τη ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο, λεπτό αλλά όχι τόσο όσο να σκίζεται, ρίχνουμε απο πάνω το 1/3 της γέμισης.
-
8
Και τυλίγουμε σε ρολλό
-
9
Αλείφουμε με 1 κρόκο+λίγο γάλα και κόβουμε με το εργαλείο για κουλουράκια. Κάνουμε τα ίδια με την υπόλοιπη ζύμη.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 165°C το πρώτο ταψί περίπου 40' ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί. Το δεύτερο ταψί θέλει λιγότερο, προσοχή να μη ξεραθούν.
Σχόλια (16)