κύρια φωτογραφία συνταγής Κανταΐφι γλυκό με τυρομάλαμα
nariteka1
nariteka1 @cook_8460306

Είναι γλυκό, με κανταϊφι και κρητικό λευκό τυρί (τυρομάλαμα) το οποίο τρώγεται ζεστό αφου πρώτα το περιχύσουμε με σιρόπι. Η γεύση του ειναι ιδιαίτερη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώνει και έπειτα να προχωρήσουμε στην υπόλοιπη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 750 γρ τυρί (τυρομάλαμα)
  2. 1/2 κιλό κανταϊφι
  3. 1 νεροπότηρο λάδι ραφινέ
  4. ΣΙΡΟΠΙ
  5. 3 φλ. ζαχαρη
  6. 5 φλ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκανίτσα ξεκολλάμε τις ίνες του κανταϊφιου με τα δάχτυλα ετσι ώστε να ξεχωρίσουν. Ραντίζουμε με το ραφινέ μέχρι να απορροφηθεί όλο απο το κανταϊφι.

  2. 2

    Σε ένα πυρέξ ταψί στρώνουμε τα κουκουνάρια στον πάτο.

  3. 3

    Τοποθετούμε απο πάνω το μισό κανταϊφι.

  4. 4

    Θρυματίζουμε όλο το τυρί μας, πάνω απο το κανταϊφι.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κανταϊφι.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30' λεπτά.Το ταψί μας καλό θα ήταν να τοποθετηθεί στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.

  7. 7

    Για το σιρόπι, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό μας για 15 με 20 λεπτά.Αφού βράσει, το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

  8. 8

    Οταν είναι έτοιμο το κανταϊφι μας το βγάζουμε απο το φούρνο το αφήνουμε για 5 με 10 λεπτάκια και έπειτα περιχύνουμε με το σιρόπι. Κρύο σιρόπι, ζεστό το κανταϊφι μας.

  9. 9

    Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα μακρόστενη και το σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

dcroula
dcroula @Roula1505
Τι είναι το λάδι ραφινέ; Αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει.

Από

nariteka1
nariteka1 @cook_8460306
στις