Κανταΐφι γλυκό με τυρομάλαμα
Είναι γλυκό, με κανταϊφι και κρητικό λευκό τυρί (τυρομάλαμα) το οποίο τρώγεται ζεστό αφου πρώτα το περιχύσουμε με σιρόπι. Η γεύση του ειναι ιδιαίτερη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώνει και έπειτα να προχωρήσουμε στην υπόλοιπη συνταγή.
Υλικά
-
750 γρ τυρί (τυρομάλαμα)
-
1/2 κιλό κανταϊφι
-
1 νεροπότηρο λάδι ραφινέ
-
100 γρ. κουκουνάρι
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
3 φλ. ζαχαρη
-
5 φλ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκανίτσα ξεκολλάμε τις ίνες του κανταϊφιου με τα δάχτυλα ετσι ώστε να ξεχωρίσουν. Ραντίζουμε με το ραφινέ μέχρι να απορροφηθεί όλο απο το κανταϊφι.
-
2
Σε ένα πυρέξ ταψί στρώνουμε τα κουκουνάρια στον πάτο.
-
3
Τοποθετούμε απο πάνω το μισό κανταϊφι.
-
4
Θρυματίζουμε όλο το τυρί μας, πάνω απο το κανταϊφι.
-
5
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κανταϊφι.
-
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30' λεπτά.Το ταψί μας καλό θα ήταν να τοποθετηθεί στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
-
7
Για το σιρόπι, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό μας για 15 με 20 λεπτά.Αφού βράσει, το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
-
8
Οταν είναι έτοιμο το κανταϊφι μας το βγάζουμε απο το φούρνο το αφήνουμε για 5 με 10 λεπτάκια και έπειτα περιχύνουμε με το σιρόπι. Κρύο σιρόπι, ζεστό το κανταϊφι μας.
-
9
Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα μακρόστενη και το σερβίρουμε ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)