Καπνιστός σολομός μαριναρισμένος
Πολυτελεια στο καθημερινο τραπεζι, αλλά και ένα εξαιρετικό σάντουιτς για τα παιδιά στο σχολείο. Με τον τρόπο που θα σας υποδείξω μπορείτε να τον κρατήσετε πολλές μέρες στο ψυγείο και να τον χρησιμοποιήστε σε διάφορες ευκαιρίες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σολομό έτσι όπως τον πήρατε. Όμως αν θέλετε πραγματικά να τον απολαύσετε και να τον.. αυγατύνετε, τότε δοκιμάστε να τον μαρινάρετε.Μπορούμε να κάνουμε διάφορες συνταγές με τον μαριναρισμένο σολομόΜουςτον βάζουμε με τα υλικά της μαρινάτας στο μιξεράκι και τον κάνουμε ντίπ προσθέτοντας και κρέμα τυριού.BlinisΜια κορυφαία Χριστουγεννιάτικη συνταγή του καπνιστού σολομού είναι σερβιρισμένος πάνω σε blinis (μικρά ατομικά pancakes). Δεν χρησιμοποιούμε κρέμα τυριού αλλά γιαούρτι total με όλα τα λιπαρά, ανακατεμένο με άνηθο και αν θέλει αραίωμα με μερικές σταγόνες πορτοκάλι.Για σάντουιτς. Με κρέμα τυριού και μια φέτα μαρούλι κάνουμε θρεπτικά σάντουιτς για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια, όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις φετούλες του καπνιστού σολομού σε λεπτές λωρίδες.
-
2
Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμετο χυμό από το λεμόνι, το χυμό από το πορτοκάλι, το ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο,το ψιλοκομμένο φινόκιο, το ψιλοκομμένο σέλερυ. Ελάχιστες σταγόνες λαδάκι.. (από τα ανωτέρω υλικά μπορείτε να διαλέξετε τις γεύσεις που σας αρέσουν ή να τα βάλετε όλα μαζί). Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο.
-
3
Θα είναι έτοιμο, όταν έχει αλλάξει χρώμα, γίνει ελαφρά ροζ και έχει πάρει όλα τα αρώματα.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα στο σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει και να στεγνώσει καλά για να μη μας νοτίσει το ψωμάκι.
Σχόλια (2)