Καραβίδες με φαρφάλες και φρέσκο βασιλικό
Για τους λατρεις της καραβιδας. Μου την φτιαχνουν φιλοι μου ψαραδες στην Μανη τα καλοκαιρια
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Μανη το ζυμαρικο ειναι τοπικο κατι σαν τις φαρφαλες
Υλικά
-
10 καραβιδες
-
60 γρ λαδι
-
2 σκελιδες σκορδο
-
1 πιπερια ψιλοκομμενη
-
100 γρ κρασι
-
300 γρ φρεσκια ντοματα
-
50 γρ ντοματαπελτε
-
αλατι
-
πιπερι
-
500 γρ φαρφαλες (φιογκακια)
-
5 κλαδακια βασιλικο ψιλοκομμενο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε καυτο λαδι σοταρετε το σκορδο και την πιπερια
-
2
Προσθετετε τις καραβιδες και τις ροδιζετε καλα, τις σβηνετε με το κρασι, ριχνετε την ντοματα, αλατι, πιπερι και τα αφηνετε να παρουν μια βραση
-
3
Αφαιρειτε τις καραβιδες απ την σαλτσα
-
4
Βραζετε τις φαρφαλες al dente, τις στραγγιζετε και τις ριχνετε στην σαλτσα και ανακατευετε καλα
-
5
Πασπαλιζετε με βασιλικο
Σχόλια (4)