Καραμελένια σοκολατάκια με θαλασσινό αλάτι
Έψαχνα καιρό μια συνταγή για σοκολατάκια με καραμέλα, καθώς λατρεύω τον συνδυασμό. Την βρήκα στο μπλογκ της Βίκης Κουμάντου και είναι από τα πιο νόστιμα και μαστιχωτά σοκολατάκια που έχω φτιάξει! Αν και το αλάτι φαίνεται να είναι εντελώς άσχετο, τελικά κάνει την διαφορά από όλα τα υπόλοιπα καραμελένια σοκολατάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις περισσότερες φορές βάζω κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, και έχω την αίσθηση ότι έτσι γίνονται πιο μαλακά και μαστιχωτά.Αν βάλετε μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος και μια γεμάτη γεμάτη κουταλιά ζάχαρη, γίνονται ακόμα πιο καραμελένια. Επίσης, αν δεν θέλετε, μπορείτε να μην βάλετε το αλάτι, αν και νομίζω ότι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά και κάνει τα σοκολατάκια πιο "πικάντικα" και ενδιαφέροντα!Μπορείτε να τα κάνετε και πιο εμφανίσιμα. Αφού τα βάλετε στο ψυγείο να σταθούν για 2-3 λεπτά, βγάλτε τα και κόψτε τα με κουπ-πάτ σε ό,τι σχέδιο θέλετε!Η συνταγή είναι από το Tastefull. Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε εδώ και ένα πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι!
Υλικά
-
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κουταλιά σούπας λευκή ζάχαρη
-
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
-
κακάο για πασπάλισμα
-
χοντρό αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, πάνω από νερό που έχει βράσει. Η σοκολάτα ουσιαστικά λιώνει σιγά σιγά από τους υδρατμούς.
-
2
Συγχρόνως, λιώνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Την αφήνουμε να λιώσει μόνη της χωρίς να ανακατεύουμε.
-
3
Όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και κάνει φουσκαλίτσες,
-
4
Ρίχνουμε αργά αργά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
-
5
Όταν ομογενοποιηθεί η καραμελένια κρέμα,
-
6
Την ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχει (σχεδόν) λιώσει.
-
7
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να ενοποιηθεί η σοκολάτα με την καραμέλα και να αρχίσει να μαζεύεται η σοκολάτα μας γύρω από το κουτάλι/σπάτουλα.
-
8
Σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, βάζουμε κουταλάκια από την σοκολάτα. Δουλεύουμε γρήγορα για να μην πήξει η σοκολάτα.
-
9
Πασπαλίζουμε τα σοκολατάκια με λίγο αλάτι χοντρό.
-
10
Όταν γεμίσει η λαδόκολλα, βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω,
-
11
Και με ένα άλλο ταψάκι ή δίσκο, πιέζουμε τα σοκολατάκια από πάνω (για να γίνουν επίπεδα). Όπως είναι, τα βάζουμε στο ψυγείο.
-
12
Σε λίγη ώρα, έχουν παγώσει. Τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Σχόλια (43)