Καραμελένια σοκολατάκια με θαλασσινό αλάτι

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Έψαχνα καιρό μια συνταγή για σοκολατάκια με καραμέλα, καθώς λατρεύω τον συνδυασμό. Την βρήκα στο μπλογκ της Βίκης Κουμάντου και είναι από τα πιο νόστιμα και μαστιχωτά σοκολατάκια που έχω φτιάξει! Αν και το αλάτι φαίνεται να είναι εντελώς άσχετο, τελικά κάνει την διαφορά από όλα τα υπόλοιπα καραμελένια σοκολατάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις περισσότερες φορές βάζω κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, και έχω την αίσθηση ότι έτσι γίνονται πιο μαλακά και μαστιχωτά.Αν βάλετε μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος και μια γεμάτη γεμάτη κουταλιά ζάχαρη, γίνονται ακόμα πιο καραμελένια. Επίσης, αν δεν θέλετε, μπορείτε να μην βάλετε το αλάτι, αν και νομίζω ότι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά και κάνει τα σοκολατάκια πιο "πικάντικα" και ενδιαφέροντα!Μπορείτε να τα κάνετε και πιο εμφανίσιμα. Αφού τα βάλετε στο ψυγείο να σταθούν για 2-3 λεπτά, βγάλτε τα και κόψτε τα με κουπ-πάτ σε ό,τι σχέδιο θέλετε!Η συνταγή είναι από το Tastefull. Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε εδώ και ένα πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
15-20 σοκολατάκια
  1. 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 1 κουταλιά σούπας λευκή ζάχαρη
  3. 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  4. κακάο για πασπάλισμα
  5. χοντρό αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, πάνω από νερό που έχει βράσει. Η σοκολάτα ουσιαστικά λιώνει σιγά σιγά από τους υδρατμούς.

  2. 2

    Συγχρόνως, λιώνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Την αφήνουμε να λιώσει μόνη της χωρίς να ανακατεύουμε.

  3. 3

    Όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και κάνει φουσκαλίτσες,

  4. 4

    Ρίχνουμε αργά αργά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Όταν ομογενοποιηθεί η καραμελένια κρέμα,

  6. 6

    Την ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχει (σχεδόν) λιώσει.

  7. 7

    Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να ενοποιηθεί η σοκολάτα με την καραμέλα και να αρχίσει να μαζεύεται η σοκολάτα μας γύρω από το κουτάλι/σπάτουλα.

  8. 8

    Σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, βάζουμε κουταλάκια από την σοκολάτα. Δουλεύουμε γρήγορα για να μην πήξει η σοκολάτα.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε τα σοκολατάκια με λίγο αλάτι χοντρό.

  10. 10

    Όταν γεμίσει η λαδόκολλα, βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω,

  11. 11

    Και με ένα άλλο ταψάκι ή δίσκο, πιέζουμε τα σοκολατάκια από πάνω (για να γίνουν επίπεδα). Όπως είναι, τα βάζουμε στο ψυγείο.

  12. 12

    Σε λίγη ώρα, έχουν παγώσει. Τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (11)

Σχόλια (43)

sinfulsonia
sinfulsonia @cook_8456550
με την μια καταλαβα που την βρηκες ... εγινε πανικος με την συνταγη αυτη! πεντανοστιμα ...

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα