ggr
ggr @george
Athens

Καλό μου ημερολόγιο. Σκέφθηκα ένα τρόπο για να γιορτάσουμε, μαζί, το τελείωμα της καλοκαιρινής περιόδου.Εγώ θα ετοιμάσω ένα νόστιμο γλυκάκι και εσύ θα γράψεις βήμα-βήμα υλικά και διαδικασία. Τι λες;Θα δεις που θα αρέσει πολύ στις γυναίκες, πρόσεξε και θα το δεις στο βλέμμα και των δύο. Προβλέπω να το “εξολοθρεύουν” μέσα σε ένα πρωινό. Εγώ, όμως, θα κρατήσω λίγο για το απόγευμα, είναι εξαιρετικό για συνοδεία τυριών.Γράφε λοιπόν τα υλικά, πρέπει να φύγουμε για σουπερμάρκετ

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μόνο μυστικό για την ακριβή εκτέλεση της συνταγής είναι να...... θέλετε να ευχαριστήσετε τις δύο γυναίκες. Μάνα και κόρη. Για πατέρα και γιό, δεν ξέρω, δεν εγγυώμαι τίποτα. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε. Σάμπως η πρώτη φορά θα είναι που θα τους δείτε να ξινίζουν τα μούτρα τους; Το έχουμε εμείς οι άνδρες αυτό....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
3 - 4 άτομα
  1. 2 ροδάκινα
  2. 2 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση σκούρα)
  3. 1 κ.σ. μέλι
  4. λίγο βούτυρο (σαν ένα μικρό καρύδι)
  5. θυμάρι
  6. στραγγιστό γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Να θυμηθώ, πρώτ’ απ’ όλα να προθερμάνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Θα θυμηθώ, επίσης, όσο θερμαίνεται ο φούρνος, να κόψω τα ροδάκινα σε φέτες. Λέω να τα κόψουμε στα 6, αν βρούμε μεγάλα ροδάκινα, ή στα 4 εάν είναι μικρότερα.

  3. 3

    Μη ξεχάσω να βγάλω το βούτυρο για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να το ανακατέψω στη συνέχεια με τη ζάχαρη και το μέλι. Α, και που' σαι, το τηγάνι όπου θα τα βάλω αρχικά, για ένα πρώτο ψήσιμο στο μάτι της κουζίνας, πρέπει να είναι αντικολλητικό. Μαζί θα βάλω και το θυμάρι, θύμησέ μου μόνο, να είναι ολόκληρο το κλαδάκι (ξέρεις, για να αφαιρείται πιο εύκολα μετά από 2-3 λεπτά).

  4. 4

    Να θυμηθώ ότι ο χρόνος ψησίματος στο μάτι είναι 2-3 λεπτά, πρέπει όμως να ανακατεύω συνεχώς (θα δεις, θα βράζει έντονα)

  5. 5

    Να θυμηθώ, όταν, στο τέλος αυτού του χρόνου, βάλω και τα κομμάτια το ροδάκινο, η εσωτερική πλευρά τους, με την λακκούβα του κουκουτσιού, να είναι προς τα κάτω (ναι, ναι, και η φλούδα προς τα πάνω. Το βρήκες). Μη ξεχαστώ και ανακατέψω, τώρα. Τα ροδάκινα πρέπει να μαγειρευθούν για 2 λεπτά μέσα στο ζαχαρόμελο, ΧΩΡΙΣ ανακάτεμα.

  6. 6

    Τέλος χρόνου καλό μου ημερολόγιο και μεταφορά σε πυρίμαχο σκεύος για τη δεύτερη φάση. Εκεί να θυμηθώ να βάλω τις φέτες του ροδάκινου γυρισμένες από την άλλη (ναιιιιιι !!!!!, με την φλούδα προς τα κάτω και το “λακκάκι” τους προς τα πάνω....).

  7. 7

    Τώρα πρέπει να κάνουμε υπομονή, καλό μου ημερολόγιο, για 5 ολόκληρα λεπτά, μέχρι να καραμελωθούν τα ροδάκινα και να πάρει ένα καφετί χρώμα η σάρκα τους. Να θυμηθώ να τα “βοηθήσω” και εγώ παίρνοντας και ρίχνοντας, πάνω τους και μέσα στο “λακκάκι” τους, κουταλιές από το ζαχαρόμελο.

  8. 8

    Μμμμμμμ !!!!! Έλα τώρα να τα σερβίρουμε, με την σαλτσούλα που έχει δημιουργηθεί και, μη το ξεχάσω, το γιαούρτι. Τι λες ; γαρνίρουμε και με κανένα πρόσθετο κλαδάκι θυμάρι ; Τι λες; να βάλουμε σάψιχο από την Ιθάκη; Να σου το κάνω το χατίρι, ολόκληρο μήνα μας φιλοξένησε το νησί.....

  9. 9

    Μόνο, μη το ξεχνάς, καλλίτερα να τους το προσφέρουμε κρύο. Ε, ρε τι έχει να γίνει. Τις βλέπω, μάνα και κόρη, να μουγκρίζουν από ικανοποίηση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

golfo
golfo @cook_8452627
πρεπει να εχει πολυ ωραια γευση!!!!
μου θυμιζει τον τροπο που κανουμε ετσι και τα κυδωνια,εεεεεεεεεεε βαζουμε και μια τσιμπια κανελα αντι για θυμαρι.
λοιπον!!!!!!!
να μην ξεχασω!!!!!!
να θυμηθω!!!!!
να δοκιμασω!!!
κοριτσι ειμαι κι εγω!
ευχαριστουμε για την συνταγη.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens