κύρια φωτογραφία συνταγής Καραμελωμένη Πουτίγκα Στιγμής

Καραμελωμένη Πουτίγκα Στιγμής

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
marie74
marie74 @zoumeroula74
,Greece

Πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου, ειδικό για ξαφνικούς επισκέπτες που δεν ξέρεις τι να τους κεράσεις

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 100 γρ αμύγδαλα και φουντούκια
  2. 2 κ. σούπας μαργαρίνη
  3. 3 κ. σούπας ζάχαρη
  4. 200 γρ. σαβαγιάρ μπισκότα
  5. 1 φλ. καφέ κονιάκ
  6. 1 κούπα γάλα
  7. 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής (με το αντίστοιχο γάλα για να το ετοιμάσεις, περίπου 650ml)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα καβουρντίζουμε με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τους μισούς ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σε μια κούπα ανακατεύουμε κονιάκ και γάλα και βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ. Κατόπιν τοποθετούμε τα μισά σε ένα πυρέξ μέτριο δίπλα δίπλα.

  4. 4

    Αφού έχουμε στρώσει τα μισά μπισκότα,από πάνω τους ρίχνουμε τη μισή κρέμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

  5. 5

    Αφού τελειώσουμε με την κρέμα πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς από πάνω.

  6. 6

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά σερβίρουμε. Καλή όρεξη..

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

marie74
marie74 @zoumeroula74
στις
,Greece
Λατρεύω το φαγητό και κατά επέκταση και τη μαγειρική....μου αρέσει πολύ να καλώ κόσμο για φαγητό και γύρω από το τραπέζι να λέμε τις απόψεις μας.
Δες περισσότερα