Καραμελωμένη Πουτίγκα Στιγμής
Πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου, ειδικό για ξαφνικούς επισκέπτες που δεν ξέρεις τι να τους κεράσεις
Υλικά
-
100 γρ αμύγδαλα και φουντούκια
-
2 κ. σούπας μαργαρίνη
-
3 κ. σούπας ζάχαρη
-
200 γρ. σαβαγιάρ μπισκότα
-
1 φλ. καφέ κονιάκ
-
1 κούπα γάλα
-
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής (με το αντίστοιχο γάλα για να το ετοιμάσεις, περίπου 650ml)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα καβουρντίζουμε με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τους μισούς ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
-
3
Σε μια κούπα ανακατεύουμε κονιάκ και γάλα και βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ. Κατόπιν τοποθετούμε τα μισά σε ένα πυρέξ μέτριο δίπλα δίπλα.
-
4
Αφού έχουμε στρώσει τα μισά μπισκότα,από πάνω τους ρίχνουμε τη μισή κρέμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.
-
5
Αφού τελειώσουμε με την κρέμα πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς από πάνω.
-
6
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά σερβίρουμε. Καλή όρεξη..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια