κύρια φωτογραφία συνταγής Καρετιέρα
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Γνησια Ιταλικη μακαροναδα, ευγευστη, και οικονομικη

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο τονος θελει καλο στραγγισμα, για να μην επηρεασει την γευση της σαλτσας. Προτιμηστε τονο σε αλμη, στραγγιζει πιο ευκολα.Το βουτυρο με το οποιο αρχικα σωταραμε τα υλικα μας, το πεταμε, γιατι δινει βαρεια γευση.Τα μακαρονια να ειναι εξαρια (Νο 6) γιατι δενει πανω τους καλυτερα η σαλτσα.Καλο ειναι να τα βρασετε λιγο (αλντεντε και καλα στην καθομιλουμενη)Εγω στις μακαροναδες μου χρησιμοποιω 4 διαφορετικες μαρκες ζυμαρικων ιδιου τυπου ταυτοχρονα ;-)Οσο περισσοτερο μπεικον βαλουμε, τοσο πιο ευγεστη η σαλτσαΕιμαι σιγουρος οτι οσοι την δοκιμασετε, θα την αγαπησετε και μη ξεχνατε, προκειται για Γνησια Ιταλικη Σπιτικη Συνταγη...... 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-4 ατομα
  1. 1 πακετο μακαρονια Νο 6
  2. 1 κονσερβα ψιλοκομμενη ντοματα
  3. 1 σκελιδα σκορδο
  4. 1 μετριο κρεμμυδι
  5. 2-4 κουταλιες σουπας ζωικο βουτυρο (Κερκυρας)
  6. 1 φλυτζανι τσαγιου μανιταρια
  7. 1 κονσερβα τονο
  8. 4-6 ελιες ψιλοκομμενες ή καπαρη
  9. 5 λωριδες μπεικον
  10. αλατι
  11. πιπερι
  12. λιγη ζαχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα ποτηρι με νερο βαζουμε για μιση ωρα τα ψιλοκομμενα μανιταρια. Τα στραγγιζουμε, κρατωντας ομως το νερο...

  2. 2

    Σε χαμηλη φωτια σωταρουμε ελαφρια μια σκελιδα σκορδο (την οποια εχουμε πατησει με το πλαι του μαχαιριου.) Βαζουμε το ψιλοκομμενο κρεμυδι, το μπεικον (ψιλοκομμενο) και τα μανιταρια. Για το σωταρισμα θα χρησιμοποιησουμε βουτυρο, το οποιο και θα στραγγιξουμε καλα αργοτερα, πετωντας το...

  3. 3

    Σε μια μικρη κατσαρολα, βαζουμε φρεσκο βουτυρο,(μιση, μια κουταλια) ριχνουμε τις τεμαχισμενες ντοματες, το μπεικον, σκορδο, κρεμυδι, μανιταρια, προσθετουμε ενα κρασοποτηρο νερο απο το νερο που ειχαμε τα μανιταρια, και εν συνεχεια βαζουμε τον τονο (που θα εχουμε στραγγιξει καλα) μαζι με τις ψιλοκομμενες ελιες. Αλατι, πιπερι και λιγη ζαχαρη (στη μυτη του κουταλιου)

  4. 4

    Ανακατευουμε απαλα, ετσι ωστε να απλωθει ομοιομορφα ο τονος σε ολη την επιφανεια. Η διαρκεια (βρασμου) ειναι 20 λεπτα, σε μετρια φωτια. Αργοτερα, οταν βγαλουμε τη σαλτσα απο τη φωτια, μπορουμε να προσθεσουμε λιγο βουτυρο (μιση-μια κουταλια) ανακατευοντας απαλα εως οτου αυτο διαλυθει... Το συνιστω για να δεσει καλυτερα η σαλτσα...

  5. 5

    Παραλληλα βραζουμε τα μακαρονια προσθετοντας λιγο αλατι, τα σουρωνουμε, και τα περιχυνουμε με ζεστο βουτυρο.

  6. 6

    Σερβιρουμε χωρις τριμμενο τυρι...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (19)

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Καλα, ουτε ενας δεν εχει δοκιμασει αυτη τη μακαροναδα?
Την θεωρω την καλυτερη και πιο γευστικη συνταγη που εχω αναρτησει και δεν βρεθηκε ουτε ενας/μια να την δοκιμασει?
Θα με καταντησετε αυτοκτονικά ιδεαζόμενο!!!!!

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα