Καρύδα ψυγείου
Εύκολο γλυκό με γάλα καρύδας, να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχει την υφή πανακότας και είναι εύγευστο. Τα υλικά είναι για 26 cm φόρμα. Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
-
400 ml γάλα καρύδας
-
600 ml κρέμα γάλακτος
-
8 φύλλα ζελατίνης
-
150 γρ. ζάχαρη
-
4 κ.σ. ινδοκάρυδο τριμμένο
-
5 μπισκότα σοκολάτας (τριμμένα στο multi, πούδρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης, σε μπολ με κρύο νερό.
-
2
Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη.
-
3
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα φύλλα ζελατίνης (καλά στραγγισμένα), ανακατεύοντας καλά.
-
4
Αφήνω το μίγμα να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας που και που.
-
5
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί (χτυπημένη σε δυνατή ταύτητα, παγωμένη κρέμα γάλακτος).
-
6
Ενώνω το μίγμα με το γάλα καρύδας, τη σαντυγί, το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας μ α λ α κ ά.
-
7
Ρίχνω το μισό μίγμα σε φόρμα με τσέρκι.
-
8
Πασπαλίζω με τα τριμμένα μπισκότα.
-
9
Ρίχνω και το υπόλοιπο μίγμα.
-
10
Διακοσμώ το γλυκό, όπως θέλω από πάνω. Του πηγαίνει πολύ η τριμμένη κουβερτούρα.
Σχόλια (6)