Καρυδάτα της Μαρίας
Αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα τα έφαγα στο Μόναχο που τα είχε φτιάξει η αδελφή μου, την συνταγή την είχε πάρει απο μια συνάδελφό της. Είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για αρκετό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.
Υλικά
-
1200 gr καρύδια τριμμένα
-
8 αυγά
-
12-15 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
-
1 kg ζάχαρη άχνη
-
1 ποτηράκι κονιάκ
-
2 βανίλιες
-
μαρμελάδα (ότι σας αρέσει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-
2
Χτυπάμε τούς κρόκους με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε κονιάκ και βανίλιες.
-
3
Ρίχνουμε στο μείγμα με τους κροκους μια κουταλιά φρυγανιά, μια κουταλιά μαρέγκα, μια κουταλιά καρύδια διαδοχικά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
4
Π ρ ο σ ο χ ή !!!!! η ζύμη πρέπει, πρίν την πλάσουμε, να μείνει 3-4 ώρες για να σφίξει.
-
5
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις βάζουμε πολύ αραιά στο ταψί και ψήνουμε επί 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία (160-170 βαθμούς)
-
6
Αφού ψηθούν ενώνουμε τα κομμάτια (κρύα) δύο-δύο με μαρμελάδα για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια