κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδάτα της Μαρίας

Καρυδάτα της Μαρίας

34 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
loula
loula @l12554
,Greece

Αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα τα έφαγα στο Μόναχο που τα είχε φτιάξει η αδελφή μου, την συνταγή την είχε πάρει απο μια συνάδελφό της. Είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για αρκετό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1200 gr καρύδια τριμμένα
  2. 12-15 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  3. 1 ποτηράκι κονιάκ
  4. 2 βανίλιες
  5. μαρμελάδα (ότι σας αρέσει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα

  2. 2

    Χτυπάμε τούς κρόκους με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε κονιάκ και βανίλιες.

  3. 3

    Ρίχνουμε στο μείγμα με τους κροκους μια κουταλιά φρυγανιά, μια κουταλιά μαρέγκα, μια κουταλιά καρύδια διαδοχικά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

  4. 4

    Π ρ ο σ ο χ ή !!!!! η ζύμη πρέπει, πρίν την πλάσουμε, να μείνει 3-4 ώρες για να σφίξει.

  5. 5

    Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις βάζουμε πολύ αραιά στο ταψί και ψήνουμε επί 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία (160-170 βαθμούς)

  6. 6

    Αφού ψηθούν ενώνουμε τα κομμάτια (κρύα) δύο-δύο με μαρμελάδα για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

loula
loula @l12554
στις
,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα