κύρια φωτογραφία συνταγής Καρύδες Ψυγείου
doroula!
doroula! @cook_8461935
,ellada

Ενα δροσερό και πολύ εύκολο γλυκό για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο...!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε να γίνουν σοκολατένια προσθέτουμε στο αρχικό μας μίγμα τρείς ή τέσσερις κουταλιές (σούπας) κακάο.Για να βγεί σωστή η αναλογία της συνταγής τα σακουλάκια με την καρύδα πρεπει να ειναι τών 250 γραμμαρίων.Αναλογα το πόσο έχουμε υγράνει τά μπαλάκια υπάρχει περιπτωση να χρειαστει περισσότερη καρύδα. Εγώ προσθέτω λίγο λίγο ώστε να παιρνει σωστή ποσότητα...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κουτί ζαχαρούχο βλάχας
  2. 1 ποτήρι γάλα (φρέσκο)
  3. 3 κουταλιές (σουπας) κοφτές μαργαρίνη soft
  4. 2 πακέτα Μιράντα Παπαδοπούλου (αλεσμενα καλα)
  5. 5 σακουλάκια καρύδα ινδική (το ένα για επάλλειψη)
  6. Λίγο ανθόνερο ή βότκα για άλλειμα (πάει και τσίπουρο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα σε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγα -σιγά τα μπισκότα, το βιτάμ και με το χέρι μας ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Κατόπιν προσθέτουμε τα τέσσερα σακουλάκια καρύδας και ανακατεύουμε μεχρι η καρύδα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Αφού βγάλουμε το μίγμα απο το ψυγείο πλάθουμε μπάλακια στο μέγεθος ενος καρυδιού. Βάζουμε το ανθόνερο ή τη βότκα σέ ένα μπολάκι και ενβαπαπτίζουμε ένα ένα τα μπάλακια καρύδας.

  3. 3

    Σε ένα αλλο μπόλ βάζουμε το πέμπτο σακουλάκι καρυδας και ένα-ένα όσο είνα ακομα νωπά τα περιστρέφουμε μεσα εως ότου η καρύδα κολλήσει απάνω τους. Μετα τα τοποθετούμε στα χαρτακια - θήκες που μπορούμε να προμηθευτούμε απο το σουπερ μαρκετ και τα βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να τα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

doroula!
doroula! @cook_8461935
στις
,ellada