Καρυδόπιτα 2
Αφράτη και πεντανόστιμη
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σέρβιρα με μια μπάλα παγωτό και είναι θεϊκό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο.
-
2
Χτυπώ στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλο, το ξύσμα και το κονιάκ. Συνεχίζω μέχρι να ασπρίσουν.
-
3
Ανακατεύω τη σόδα, το baking, το αλεύρι και τα προσθέτω στο μίγμα των αυγών.
-
4
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, την φρυγανιά, τα καρύδια και την μαρέγκα.
-
5
Βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 για 40 λεπτά.
-
6
Βράζω το σιρόπι για 10-15 λεπτά.
-
7
Σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι και πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα.
Σχόλια (5)