κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα 2
athinag
athinag @cook_8449505

Αφράτη και πεντανόστιμη

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σέρβιρα με μια μπάλα παγωτό και είναι θεϊκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 κ.σ. ζάχαρη
  2. 1/2 κ.γ. κανέλα
  3. 1/4 κ.γ. γαρύφαλο
  4. χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  5. 3 κ.σ. κονιάκ
  6. 1 κ.γ. σόδα
  7. 1 baking powder
  8. 4 κ.σ. φαρινάπ
  9. 15 κ.σ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  10. Για το σιρόπι
  11. 4 ποτήρια νερό
  12. 3 ποτήρια ζάχαρη
  13. φλούδα ενός λεμονιού
  14. 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο.

  2. 2

    Χτυπώ στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλο, το ξύσμα και το κονιάκ. Συνεχίζω μέχρι να ασπρίσουν.

  3. 3

    Ανακατεύω τη σόδα, το baking, το αλεύρι και τα προσθέτω στο μίγμα των αυγών.

  4. 4

    Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, την φρυγανιά, τα καρύδια και την μαρέγκα.

  5. 5

    Βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 για 40 λεπτά.

  6. 6

    Βράζω το σιρόπι για 10-15 λεπτά.

  7. 7

    Σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι και πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
Είναι περίπου σαν αυτήν που φτιάχνω κι εγώ μόνο που τα υλικά είναι: 6 αυγά 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα φρυγανιά, 1 1/2 κοτ.γλ. μπαίικιν, 2 κουτ. γλ. κανέλα, 2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο, 1 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα 2 σφην.κονιάκ και μισή κουτ. γλ. σόδα. Για το σιρόπι βάζω 2 ποτ. νερό, 2 ποτ.ζάχαρη,2 κουτ.σ. μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και ξύσμα.

Από

athinag
athinag @cook_8449505
στις